Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Verschillende soorten beschermingsmagie

Datum: 29 / 03 / 2019


761.jpg

Zeker als je nog niet heel vaak magie hebt uitgevoerd, is het goed om simpel te beginnen.
Let wel, ook simpele vormen van beschermingsmagie zijn krachtig! Simpel betekent niet dat ze minder goed werken dan ingewikkeldere vormen van beschermingsmagie.

Waarom bescherming?

Het is een belangrijk om je dagelijks te beschermen als schild tegen negatieve emoties, vibraties en energie van anderen die jij kunt oppikken. Dat hoeft niet expres gestuurd te zijn. Iedereen heeft een energieveld die hij/zij uitstraalt, en als je in een slechte bui bent kan je dat zonder bedoeling uitsturen. Iemand die sensitief is en zich niet afschermt tegen andermans energieveld kan dat onbedoeld opnemen.

  • Draag een pentagram of ander talisman. Talismans zijn magische afwerende symbolen. Draag ze onder je kleding en liefst in de buurt van je hart.

  • Zout is afwerend en beschermend tegelijk. Zeezout, hymalayazout, het is allemaal goed, als het maag geen jozo is. Strooi zout op je drempel, in een cirkel of voeg het als ingrediënt toe in beschermende zakjes die je bij je draagt.

  • Tijgeroog, labradoriet en obsidiaan zijn goede beschermende edelstenen. Draag ze bij je, leg ze op plekken die je extra wilt beschermen of vorm van edelstenen een grid. Dat is een techniek waarbij je mooie vormen maakt van meerdere edelstenen bij elkaar. Leg er bijvoorbeeld een pentagram mee voor extra bescherming.
    Zelf draag ik bij situaties waar veel mensen tegelijk bij elkaar zijn een paar tijgeroog-oorbellen. Het werkt geweldig!

  • Smudge met rook van salie, bijvoet of wierook zoals sandelhout, mirre of gewoon hars die je in het bos van de dennenbomen kunt afhalen. Dat zijn beschermende en zuiverende kruiden. Vaak zijn smudgesticks gevormd van bijen gebonden gedroogde kruiden. Steek ze aan om de rook vrij te krijgen. Losse kruiden kun je op een smeulend kooltje branden. Of maak er een zuiveringsspray van als je niet tegen rook kunt.

  • Sleutels zijn ook sterk beschermend. Draag een sleutel bij je aan een koord om je nek. Het is een sterke oude manier om jezelf te beschermen van eigenlijk elke vorm van negatieve energie die jouw kant op komt. Zeker voor hsp’ers is dit een fantastisch amulet! Zoek willekeurig een oude sleutel, stuur er jouw intentie naartoe en draag het bij je of hang het in de buurt van je deur als huisbeschermer.

Al deze vormen van beschermingsmagie hoeven weinig tot niets te kosten. Maak je eigen pentakel van klei, teken het op een blad, maak het van takken die je buiten vindt.
Wanneer je een van deze beschermingstechnieken wilt toepassen, zorg dan voor rust in jezelf en om je heen en onthoud dat elke vorm van magie het aller sterkst wordt door jouw eigen intentie en focus!

(Zelf)bescherming tegen mensen met teveel negativiteit

Invloed van anderen kan heel veel schade aanrichten, vooral als dat anderen zijn die je na aan het hart staan.

Begin eens met je huis zuiveren en afschermen, en jezelf (en kinderen) zuiveren en afschermen. Stofzuig, sop, poets en gebruik daarbij ook kruiden en zout die reinigend werken (of druppel etherische olie op je poetsdoekje, stofzuigerfilter en in het schoonmaaksop). Voor zelfreiniging gebruik je tijdens douchen of badderen ook wat kruiden en/of etherische olie, én een beetje zout. Zo ontdoe je je huis en jezelf van energie die niet bij jou hoort.

Dan is alles schoon, maar begint het proces van beschermen. Stel met jullie hele gezin een olie samen voor bescherming. Neem een basisolie (amandel bijvoorbeeld) en kies vervolgens allemaal een olie of een kruid uit die je bij jezelf vindt passen. Voeg dat aan de olie toe. Zo maak je een familie-olie die jullie band samen representeert. Doe deze olie vervolgens elke dag op, tot je voelt dat het niet meer nodig is. Je kunt een druppeltje op je vinger doen en op je nek of pols smeren. Nog beter is om met de olie een beschermend symbool op je pols te tekenen.De rune Algiz bijvoorbeeld.
Deze familie-olie zorgt ervoor dat jullie onderlinge band sterker wordt en dat degenen die daar buiten staan jullie minder kunnen raken.

Is dat nog niet sterk genoeg, hang dan eens een heksenbal voor de ramen, zet een spiegeltje in de ramen of bij de voordeur en als je persoonlijk héél erg wordt geraakt, draag dan (tijdelijk) een spiegeltje bij je. Om van een gewoon spiegeltje een magische spiegel te maken: reinig het op dezelfde manier als hierboven en zet ook daar de rune Algiz op. Zichtbaar met stift, of onzichtbaar met de olie.

In de Hexcademy-module https://www.lunadea.nl/hexcademy-beschermingsmagie leg ik meer uit over het doel van een altaar, de attributen en hoe je kunt werken met jouw altaar.

 


Ik ben Lunadea

Over de auteur: Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

 

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van <<workshops & trainingen>>.✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je uit voor mijn <<Facebook Community>>

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...