Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Verschillende soorten beschermingsmagie

Datum: 29 / 03 / 2019

Zeker als je nog niet heel vaak magie hebt uitgevoerd, is het goed om simpel te beginnen. Let wel, ook simpele vormen van beschermingsmagie zijn krachtig! Simpel betekent niet dat ze minder goed werken dan ingewikkeldere vormen van beschermingsmagie.

Waarom bescherming?

Het is belangrijk om je dagelijks te beschermen, door een schild te vormen tegen negatieve emoties, vibraties en energie van anderen die jij kunt oppikken. Dat hoeft niet expres gestuurd te zijn. Iedereen heeft een energieveld dat hij/zij uitstraalt, en als je in een slechte bui bent kan je dat zonder bedoeling uitsturen. Iemand die sensitief is en zich niet afschermt tegen andermans energieveld kan dat onbedoeld opnemen.

  • Draag een pentagram of ander talisman. Talismans zijn magische afwerende symbolen. Draag ze onder je kleding en liefst in de buurt van je hart.

  • Zout is afwerend en beschermend tegelijk. Zeezout, himalayazout, het is allemaal goed, als het maar geen jozo is. Strooi zout op je drempel, in een cirkel of voeg het als ingrediënt toe in beschermende zakjes die je bij je draagt. Wil je daarin nog een stap verder gaan? Neem dan zwart zout. Dat kun je in sommige heksenwebshops kopen, maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken!

  • Tijgeroog, labradoriet en obsidiaan zijn goede beschermende edelstenen. Draag ze bij je, leg ze op plekken die je extra wilt beschermen of vorm van edelstenen een grid. Dat is een techniek waarbij je mooie vormen maakt van meerdere edelstenen bij elkaar. Leg er bijvoorbeeld een pentagram mee voor extra bescherming. Zelf draag ik bij situaties waar veel mensen tegelijk bij elkaar zijn een paar tijgeroog-oorbellen. Het werkt geweldig!

  • Smudge met rook van salie, bijvoet of wierook zoals sandelhout, mirre of gewoon hars die je in het bos van de dennenbomen kunt afhalen. Dat zijn beschermende en zuiverende kruiden. Vaak zijn smudgesticks gevormd van bijeen gebonden gedroogde kruiden. Steek ze aan om de rook vrij te krijgen. Losse kruiden kun je op een smeulend kooltje branden. Kun je niet tegen rook? Dan kun je ook een zuiveringsspray maken met bovengenoemde magische ingrediënten.

  • Sleutels zijn ook sterk beschermend. Draag een sleutel bij je aan een koord om je nek. Het is een sterke oude manier om jezelf te beschermen tegen vrijwel elke vorm van negatieve energie die jouw kant op komt. Zeker voor HSP’ers is dit een fantastisch amulet! Zoek willekeurig een oude sleutel, stuur er jouw intentie naartoe en draag het bij je of hang het in de buurt van je deur als huisbeschermer.

Al deze vormen van beschermingsmagie hoeven weinig tot niets te kosten. Maak je eigen pentakel van klei, teken het op een blad, maak het van takken die je buiten vindt. Wanneer je een van deze beschermingstechnieken wilt toepassen, zorg dan voor rust in jezelf en om je heen en onthoud dat elke vorm van magie het alle sterkst wordt door jouw eigen intentie en focus!

Verschillende soorten beschermingsmagie

(Zelf)bescherming tegen mensen met teveel negativiteit

Invloed van anderen kan heel veel schade aanrichten, vooral als dat mensen zijn die je na aan het hart liggen.

Begin eens met je huis en jezelf (en je kinderen) te zuiveren en afschermen. Stofzuig, sop, poets en gebruik daarbij ook kruiden en zout die reinigend werken (of druppel etherische olie op je poetsdoekje, stofzuigerfilter en in het schoonmaaksop). Voor zelfreiniging gebruik je tijdens douchen of badderen ook wat kruiden en/of etherische olie en een beetje zout. Zo ontdoe je je huis en jezelf van energie die niet bij jou hoort.

Dan is alles schoon, maar begint het proces van beschermen. Stel met je hele gezin een olie samen voor bescherming. Neem een basisolie (amandel bijvoorbeeld) en kies vervolgens allemaal een etherische olie en/of kruiden uit die je bij jezelf vindt passen. Voeg die aan de olie toe. Zo maak je een familie-olie die jullie band samen representeert. Doe deze olie vervolgens elke dag op, tot je voelt dat het niet meer nodig is. Je kunt een druppeltje op je vinger doen en op je nek of pols smeren. Nog beter is om met de olie een beschermend symbool op je pols te tekenen, bijvoorbeeld de rune Algiz. Deze familie-olie zorgt ervoor dat jullie onderlinge band sterker wordt en dat degenen die daar buiten staan jullie minder kunnen raken.

Is dat nog niet sterk genoeg, hang dan eens een heksenbal voor de ramen, zet een spiegeltje in de ramen of bij de voordeur. Als je persoonlijk héél erg wordt geraakt, draag dan (tijdelijk) een spiegeltje bij je. Om van een gewoon spiegeltje een magische spiegel te maken reinig je het op dezelfde manier als hierboven en zet je ook daar de rune Algiz op. Zichtbaar met stift, of onzichtbaar met de olie.

In mijn heksenboekje over beschermingsmagie leg ik meer uit over hoe je jezelf en je huis kunt beschermen.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant: