Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Een bijzonder pentakel

Datum: 09 / 06 / 2019

Twaalf jaar geleden toen ik zelf in de heksengroep kwam kreeg ik bij een van de eerste bijeenkomsten de opdracht om een eigen pentakel te maken. Het pentakel is het altaar-attribuut voor het element aarde en wordt meestal als centraal punt van een altaar gebruikt. Het ziet er vaak uit als een platte schijf waarop een pentagram zichtbaar is. Het centreert de energie van het altaar maar verder… Weinig heksen doen er meer mee dan dat. het is mooi, leuk, maar is het ook functioneel?

Het attribuut voor aarde

Eerst wist ik ook niet zo goed wat ik met het pentakel aan moest, een nietszeggende maar wel mooie schijf die op het altaar ligt. In de loop der tijd heb ik er enkelen verzameld, gewoon omdat ik ze mooi vond. Maar ik heb er de eigenschappen van leren kennen.
Het pentakel is aardend, centreert en kan zodoende voor allerlei aardse rituelen worden gebruikt. Je kunt het letterlijk gebruiken om te aarden door het vast te houden tijdens een aardende meditatie. Je kunt het als basis gebruiken van je magie, bijvoorbeeld door je spullen erop te zetten bij magie passend bij het element aarde (materiële zaken), je kunt er zegels op strooien met aarde of zout om iets te bewerkstelligen, etc.
Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos als je maar weet waar het element aarde voor staat en wat de magische eigenschappen zijn van een pentakel.

Méér dan alleen aarde

Aarde staat voor leven, groei, dood, wedergeboorte, transformatie, verbinding, stabiliteit, daadkrachtigheid, realisme, geduld, basis, huiselijkheid, doorzetten, eerlijkheid.
Het is ook een heel vrouwelijk element, de aarde laat immers groeien en alles is afkomstig van en uit de aarde (net zoals nieuw leven uit de vrouw komt). Het seizoen passend bij aarde is de winter. De windrichting is het noorden. De kleuren van aarde zijn groen, wit en zwart en de wezens van het noorden zijn de gnomen.

Gronden met het pentakel

Het liefst aard ik buiten. De natuur geeft een bepaalde rust en sereniteit die je binnen minder snel en anders ervaart dan wanneer je daadwerkelijk omringd bent met de natuur. Met je blote voeten op de aarde, je rug tegen een boomstam, de humus van het bos ruikt en het gefluit van de vogels om je heen hoort.
Natuurgeluiden raken een bepaald stuk in je hersenen waardoor niet alleen het gelukshormoon aanmaakt maar ook stresshormonen worden afgebroken, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Wageningen.
Mensen die veel in aanraking komen met de natuur geven aan meer relaxed, blij en gelukkig te zijn. Door de alledaagse drukte en hectiek hebben we tegenwoordig nauwelijks nog tijd om echt de natuur in te gaan. Uit het onderzoek blijkt echter dat je je niet direct in de natuur hoeft te bevinden om de positieve invloed ervan te voelen. Zelfs een glimp of een vleugje van de natuur, zoals een plaatje, een geluid of een geur kan dezelfde gevoelens opwekken. Kijken naar vissen in een vissenkom, naar een schilderij met een natuurlijk landschap of luisteren naar een cd met natuurgeluiden verlaagt stress al aanzienlijk.
Dus lukt het niet om buiten met het pentakel te gronden, zorg er dan voor dat er iets anders natuurlijks bij je is.

 


Ik ben Lunadea.png

Over de auteur: Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline <<workshops & trainingen>>.✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je uit voor mijn <<Facebook Community>>Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...