Leer meer natuur in je hekserij en je leven te verweven in de Jaaropleiding Groene Hekserij.
Meld je voor 31 augustus 2024 aan met korting! →

GROOTHANDEL                       LOGIN SHOP

Ben je al leerling aan de Hexcademy? Log dan hier in  →

Magie en Rituelen

Magie is iets bijzonders…

Veel mensen geloven er niet in en zien het als iets uit sprookjes. Magie is voor hen het mensen in een kikker kunnen veranderen en het sterretjes uit een toverstaf schieten. Kinderen dromen er van om te kunnen toveren zoals Harry Potter, en anderen verafschuwen dat sprookjes überhaupt bestaan. Toch is er ook een groep mensen die wél in magie gelooft.

magie-en-rituelen

Magie is heel dichtbij

Magie is het werken met de krachten van de natuur om bepaalde veranderingen tot stand te brengen. Door sommigen word het gezien als een kracht waarmee je de werkelijkheid kunt ordenen; door middel van het sturen van energie invloed hebben op situaties en gebeurtenissen.

Voor mij is magie de levenskracht. Het is zo dichtbij en overal aanwezig. We zien dat de wereld bezield is, en juist die bezieling is de magie waardoor alles leeft. Als je het ziet en weet hoe ermee om te gaan bedrijf je magie.

Magie beoefenen kun je leren, maar daar is oefening voor nodig. Vereisten om magie te kunnen beoefenen zijn noodzaak, emotie en kennis: De noodzaak is geen wens maar een diepgevoelde, belangrijke toestand. Zonder emotie en emotionele betrokkenheid bij je doel zal er geen gevoel in je magie zitten. En kennis is de basis van de magische wijsheid.

Mijn magie

Zit in de kleine dingen

Zelf beoefen ik verschillende vormen van magie, maar vooral klein magisch werk. Magie zit hem vaak in kleine dingen en kleine handelingen. Het gaat om de intentie waarmee je iets uitvoert, en niet om de wijze waarop. Je kunt een uitgebreid magisch ritueel doen zonder emotie dat niets uithaalt, maar je kunt ook een kaarsje aansteken of een knoop leggen waarbij je al je hoop erin legt. Dát is magie…

Magie word door vrijwel iedereen gezien als een belangrijk onderdeel van hekserij. Hét onderdeel dat hekserij zo mysterieus en magisch maakt, en dat vele aantrekt.

mijn-magie-lunadea

Meld je nu aan voor de Lunadea nieuwsbrief

Geen spam-mails maar info over activiteiten en maandelijks een vollemaanritueel in je inbox!