Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Vuurmagie, eeuwenoude magie

Datum: 15 / 06 / 2019

Al haast sinds het begin der tijden maken mensen vuur, staren we in de vlammen, kijken we naar de rook die de lucht in kringelt en zenden we onze gedachten, hoop, dromen, wensen en gebeden mee zodat ze gehoord worden door goden of ‘dat wat er is’.

Vuurmagie is eeuwenoude magie

Als je het element vuur op die manier bekijkt, is vuurmagie een eeuwenoude vorm van magie. Wanneer je vuurmagie met die wetenschap uitoefent, geef je het een extra krachtige lading. Oude vormen van magie hebben die lading omdat ze al zo veelvuldig zijn beoefend, waarbij ze steeds weer dat stukje extra kracht meekrijgen.

Eigenlijk is het heel simpele magie, maar alle oude oorspronkelijke magie is in essentie heel simpel en vanuit daar op te bouwen tot ingewikkeldere vormen van magie. Maar het gaat om jou en hoe jij hierin staat: doe je het juist en met de juiste houding en gedachte, dan is er weinig dat zó krachtig kan zijn als vuurmagie.

Ketelvuur en voorbereiding voor het ritueel

Voor vuurmagie gebruik ik meestal een koperen of smeedijzeren keteltje dat ik voor een paar euro bij een kringloopwinkel heb gekocht. Je hebt ketels in diverse vormen en maten en van diverse materiaalsoorten, maar zorg dat je voor vuurmagie iets hebt dat op pootjes staat. Zet het keteltje het liefst ook nog op tegels of een bord, want de onderkant wordt ook heet en je wilt niet dat er straks afdrukken van de pootjes in je tafelblad gebrand staan. Zet een rookmelder uit als je jouw magie binnen uitvoert en zet een raam open of op een kier om de rook ook weer naar buiten te laten. Bijkomend voordeel: zo laat je jouw magie ook letterlijk de lucht in stijgen!

Nu hebben we iets nodig om te branden

Bij de bouwmarkt zijn zakken haardhout en kleine aanmaakhoutjes te koop, maar je kunt ook buiten op zoek gaan naar kleine stukjes hout die gemakkelijk en snel drogen. Kleine takjes branden snel. Elke boomsoort ruikt en brandt weer anders. Daar kun je mee experimenteren. Wat doet een bepaalde houtsoort met je gemoed en met je magie? Als je vaker vuurmagie gebruikt, kan je steeds als je buiten bent al wat takjes verzamelen en binnen te drogen leggen.

Magische vuurkruiden zijn onder andere salie, rozemarijn, laurier, lavendel, dennennaalden en eucalyptus. Er is veel keuze uit kruiden die het vuur een heerlijk aroma geven. Probeer ook hier weer om kruiden toe te voegen die je bij jou in de buurt in de natuur, de tuin of de plaatselijke groentewinkel kunt vinden. Dennen lekken ook wel eens hars. Als je dat laat drogen heb je natuurlijke wierookkorrels met een heel sterke geur!

Ben je meer ervaren, dan kan je het type hout en de specifieke kruiden bij het doel van je magie bij elkaar zoeken, als je dat wilt. Het draagt bij aan je voorbereiding maar voor het doel van je magie is het niet per se nodig.

Vuurmagie is al heel oud en daardoor heel krachtig

Stap 1: makkelijk vuurritueel

Steek gewoon een vuur aan, kijk in de vlammen en denk aan wat je tegen het hogere wilt zeggen of hen wilt vragen. Denk er sterk aan, wens het met heel je hart en wordt gehypnotiseerd door de vlammen. Laat het gewoon gebeuren, dat is de magie die werkt.

Stap 2: uitgebreider vuurritueel

Als je een klein vuur hebt gemaakt, doven de vlammen alweer snel en laten daarbij gloeiende kooltjes achter. Wacht tot dat moment en voeg dan de kruiden toe. De smeulende kruiden zullen een krachtig geurende rook verspreiden. Spreek dan je intenties uit, hardop en krachtig. Laat de woorden gewoon komen, denk er niet te hard over na. Zie in gedachten de vlammen nog voor je, kijk daarin en hoor welke woorden je spreekt. Als de woorden uit je hart komen is dat vele malen krachtiger dan wanneer ze uit je hoofd komen.

Stap 3: afronding van het vuurritueel

In principe is dat alles wat je hoeft te doen, maar als je wilt kan je ook een offer geven, als teken van jouw respect aan de krachten van het vuur en aan de goden of ‘dat waar je jouw wens naartoe stuurt’. Offers kunnen bestaan uit eten en drinken, een speciale kruidenmix, tabak, een paar druppels etherische olie of drank.

Naderhand offeren is optioneel, omdat in eerste instantie het maken van vuur al een gift is en een manier om contact te maken met hogere krachten. Ze zullen je oprechte aandacht sowieso waarderen en een betekenisvol ‘dank je wel’ aan het einde van je rituele werk is een net zo krachtige afsluiter om je magie te bezegelen als het doen van een offer. Als het maar oprecht is.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant: