Magie en Rituelen

Magie is iets bijzonders. Veel mensen geloven er niet in en zien het als iets uit sprookjes. Magie is voor hen het mensen in een kikker kunnen veranderen en het sterretjes uit een toverstaf schieten. Kinderen dromen er van om te kunnen toveren zoals Harry Potter, en anderen verafschuwen dat sprookjes überhaupt bestaan. Toch is er ook een groep mensen die wél in magie gelooft. Vaak zijn dit mensen die zelf magie beoefenen. Dit hoeven niet enkel heksen te zijn, er bestaat ook een grote groep pagans, druïden, magiërs en alchemisten die magie beoefenen. Magie is wel degelijk in en om ons aanwezig. Je moet alleen je ogen durven te openen om het te kunnen zien, te ervaren en te aanvaarden.

Magie is heel dichtbij

Magie is het werken met de krachten van de natuur om bepaalde veranderingen tot stand te brengen. Door sommigen word het gezien als een kracht waarmee je de werkelijkheid kunt ordenen; door middel van het sturen van energie invloed hebben op situaties en gebeurtenissen.
Voor mij is het iets heel bijzonder. Juist omdat het door velen onbegrepen en ongrijpbaar is en het om ons heen te vinden is. Het is zo dichtbij en zo simpel, als je het ziet en weet hoe ermee om te gaan. Want magie beoefenen kun je leren, maar daar is oefening voor nodig. Vereisten om magie te kunnen beoefenen zijn noodzaak, emotie en kennis: De noodzaak is geen wens maar een diepgevoelde, belangrijke toestand. Zonder emotie en emotionele betrokkenheid bij je doel zal er geen gevoel in je magie zitten. En kennis is de basis van de magische wijsheid.

Mijn magie

Zelf beoefen ik verschillende vormen van magie, maar vooral klein magisch werk.
Magie zit hem vaak in kleine dingen en kleine handelingen. Het gaat om de intentie waarmee je iets uitvoert, en niet om de wijze waarop. Je kunt een uitgebreid magisch ritueel doen zonder emotie dat niets uithaalt, maar je kunt ook een kaarsje aansteken of een knoop leggen waarbij je al je hoop erin legt. Dát is magie...

Magie word door vrijwel iedereen gezien als een belangrijk onderdeel van hekserij. Hét onderdeel dat Hekserij zo mysterieus en magisch maakt, en dat vele aantrekt in de hekserij.