Leer meer natuur in je hekserij en je leven te verweven in de Jaaropleiding Groene Hekserij.
Schrijf je nu in voor de interesselijst om je straks met korting aan te melden! →

GROOTHANDEL                       LOGIN SHOP

Ben je al leerling aan de Hexcademy? Log dan hier in  →

lunadea-heks-worden

Heks worden

Tegenwoordig is hekserij heel toegankelijk. Er zijn diverse cursussen, workshops en opleidingen te vinden via internet. Vroeger waren er enkel covenopleidingen, maar covens waren en zijn nog steeds moeilijk te vinden en bovendien vaak besloten en niet vrij toegankelijk. En ook hierbij: er is een zware toelatingseis dus als de heks niet al in jou aanwezig is, zul je hekserij niet binnen een coven leren. Veel heksen kiezen er zodoende voor om solitair te blijven en alleen te werken. Maar hoe begin je? En waar begin je?

Het Heksgevoel ontwikkelen

Hekserij is voor mij allereerst vooral een gevoel dat diep van binnen zit. Dat gevoel kweek je niet zomaar, dat moet je hebben. Zonder het gevoel zal hekserij een hobby of interesse blijven en geen manier van leven worden.

Hekserij is voor mij bovendien niet zomaar een manier van leven maar het is een deel van wie ik bén. Toch kan het gevoel wel komen. Velen zijn begonnen met heksenboeken lezen omdat het onderwerp hekserij ze interesseerde en aansprak. Heel veel zoekenden beschrijven een soort herkenning wanneer ze hekserij ontdekken, alsof er een knop om ging, er een deur werd geopend. Het word beschreven als het gevoel van herkenning en ‘zich thuis voelen’. Maar wanneer je die klik niet voelt zal het bij een interesse blijven. Dat kan… Iedereen beleeft hekserij op zijn eigen unieke manier.

heksgevoel-ontwikkelen

Hoe word je heks?

Je leert door…

…te lezen

Hekserij kan dus beginnen met Het Gevoel, maar kan ook beginnen met Lezen, héél véél lezen. Zelf heb ik drie jaar lang boeken gelezen over hekserij voordat ik praktiserend ging werken. Ik voelde het gevoel wel, diep van binnen, maar praktiserend werken in de zin van rituelen uitvoeren of magie bedrijven vond ik een tweede stap.

Ik wilde voor mezelf heel duidelijk weten waar ik aan zou beginnen en niet zomaar iets doen en dan later met de nare gevolgen zitten. Hekserij en magie moet je niet te lichtzinnig opvatten. Je moet zéker weten wat je doet voordat je magie gaat beoefenen.

…contact te zoeken

Door contact te hebben met andere heksen leer je erg veel. Iedereen heeft namelijk een andere kijk op de dingen en door deze verschillende visies met elkaar te delen ga je zelf dieper over de besproken onderwerpen nadenken en je eigen conclusies trekken. Zodra dat gebeurt leer je, en door je eigen visie en kennis te willen en kunnen delen met anderen ontdek je tevens wat je zelf eigenlijk allemaal al weet. 

Het contact hoeft niet persoonlijk te zijn, alhoewel dat wel het leukste is, maar op de digitale snelweg zijn een heleboel forums voor heksen te vinden waar je je bij kunt aansluiten. Verder bestaan er ook heksencafés waar je naartoe kunt gaan. De bijeenkomsten zijn meestal één keer in de maand en de toegang is vaak gratis of tegen een kleine vergoeding. Hier ontmoet je de heksen persoonlijk en wanneer je vaker gaat leer je ze ook beter kennen.

…te dóen

Hekserij is een kunde dus je kunt erg veel lezen en met anderen praten over hekserij maar het meeste leer je door te Doen. Eerder vertelde ik al dat het niet slim is om te experimenteren met rituelen en magie maar bij hekserij komt veel meer kijken dan alleen het uitvoeren van magie en rituelen. Je kunt gerust experimenteren met het leggen van de Tarot, pendelen, wichelroedelopen, het maken van een magische kaars, knopenmagie, meditatie (ook erg belangrijk!), visualisatie, een amulet maken, etc. Daarmee kan niet veel fout gaan en leer je tevens je gevoel en intuïtie ontwikkelen. Een basisvereiste voordat je daadwerkelijk met hekserij en magie begint.

Door op deze manier je interesse in hekserij op te bouwen denk ik dat je wel op een serieuze manier bezig bent. Maar toch is hekserij voor mij meer dan alleen werken met kruiden, het vieren van jaarfeesten, doen van rituelen en het kunnen hanteren van orakelsystemen. Het Gevoel moet er zijn, anders is hekserij enkel een uiterlijke schijn, een manier van voorkomen, een trend die je bij je volgende interesse alweer vergeten bent.

Ontdek mijn producten

Heksenboekjes, maan- en jaarfeest altaarkaarten en meer!

Jaarfeestkaarten

Zet een Jaarfeestkaart op je altaar en word je bewust van de essentie van het jaarfeest dat eraan komt!

meer lezen →

Heksenboekjes

Leuke, informatieve kleine boekjes die dieper ingaan op diverse heksenonderwerpen.

meer lezen →

'Maanfase' kaarten

De Maankaarten leren je over de fases van de maan en laten je mee bewegen met de bijbehorende energie.

meer lezen →

'Volle maan' kaarten

De altaarkaarten 'Volle maan' helpen je om je ritueel af te stemmen op de betekenis van de maan van het moment.

meer lezen →

Grote boeken

Via uitgeverij AnkhHermes zijn nu ook 2 'grote boeken' van Lunadea uitgekomen vol weetjes, en met haar persoonlijke verhaal.

meer lezen →

Lees mijn blogs

Over hekserij, tradities en hoe je zelf kunt heksen

Mijn blogs zijn voor heksen die meer willen leren over hoe je hekserij zelf kunt integreren in je dagelijks leven. Het is mijn intentie om dit op een leuke en vlotte manier te brengen, juist omdat ik daar zelf enkele jaren geleden behoefte aan had. Ik schrijf over hekserij vanuit mijn eigen persoonlijke beleving!

hekserij-blogs-lezen

Meld je nu aan voor de Lunadea nieuwsbrief

Geen spammerige aanbiedingen maar elke maand weetjes en een ritueel voor de volle maan en info over de jaarfeesten in je inbox!