Samen met andere heksen alles leren over hekserij: de sibbeversie van de Jaaropleiding Hekserij start binnenkort weer!

Aanmelden kan tot 30 april 2024 →

GROOTHANDEL                       LOGIN SHOP

Ben je al leerling aan de Hexcademy? Log dan hier in  →

Ik ben Lunadea

De heks met een missie

Wat leuk dat je op mijn pagina terecht bent gekomen!

Waarschijnlijk heb je, net als ik, interesse in hekserij. Toen hekserij op mijn pad kwam ben ik ook alles gaan opzoeken wat ik er maar over kon vinden. Ik wilde er álles over te weten komen en liefst zovéél mogelijk leren!

Ik wist toen nog niet dat dat het begin was van een heel nieuw leven: ik leerde hekserij kennen uit interesse, maar het groeide uit tot mijn levenswijze en zelfs mijn bedrijf. Het is mijn doel om heksen die zoekende zijn naar informatie, en naar meer magie in hun leven, dat te leren.

Heks Lunadea

Het begin…

Toen iemand in 1999 mij voor het eerst een heks noemde wist ik niet of hij dat nu positief of negatief bedoelde. Maar toen vertelde hij mij over moderne heksen en dat dat in níets lijkt op het bevooroordeelde beeld van de heks en hekserij dat wij kennen uit sprookjes.

Dat intrigeerde me en de volgende dag ben ik gelijk naar de bibliotheek gegaan om er boeken over op te zoeken. Dat was nog in de tijd dat wij geen internet hadden thuis.

Nu denk je misschien: Wat prehistorisch! Bestond die tijd écht!? Maar heus, toen ik 18 was kon ik informatie over hekserij alleen nog in boeken vinden en van andere heksen horen. Pas toen ik 21 was (2002) kregen we internet en…. toen ging er een enórme wereld aan kennis voor mij open!

Ik ontdekte in hekserij vooral mezelf. Van jongs af aan heb ik spirituele ervaringen gehad, was ik liever in de natuur dan onder mensen, genoot van de stilte en rust en van de lessen die de natuur me leerde. Daar kon ik mezelf zijn!

Mezelf teruggevonden

Maar anderen om me heen beleefden de wereld niet op die manier en dus verleerde ik het. De maatschappij verwachtte anders van me.

Maar in hekserij vond ik die oude natuurlijke kant van mezelf terug waarin alles wat ik ooit als kind belangrijk vond terug kwam: eenheid voelen met de natuur, de natuurlijke levenskracht in jezelf voelen en de seizoenen ervaren. Ineens kreeg ik door dat ik nooit raar of anders was geweest maar verbonden, en dat er véél meer mensen zijn die op dezelfde manier in het leven staan!

En het fijnste was: mijn familie stond er helemaal achter omdat ze zagen dat hekserij me ten positieve veranderde. Door hekserij ontgroeide ik mijn verlegenheid, durfde mezelf te laten zien en te gaan staan voor wie ik was: een heks!

lunadea-heks-worden

Dit ben ik in 2003!

Maar wat ik ook ontdekte…

…is dat het zelfs op internet niet makkelijk is om nieuwe informatie over hekserij te vinden, dat veel informatie van elkaar is overgeschreven, het niet altijd waar is en het vooral heel theoretisch is. Ik miste de beleving. Want ik kan lezen over een ritueel, maar hoe belééf je het? Hoe voelt het aan? Wat doe je dan precies? Hoe kan ik het als heks-in-opleiding zélf leren?

Vanuit die behoefte ontstond Lunadea.nl in 2003 en begon ik mijn ervaringen te delen in blogs. En enkele jaren later begon ik die ervaringen ook in het echt te delen via workshops en open jaarfeestvieringen. In 2013 schreef ik mijn eerste schriftelijke cursus hekserij, waar inmiddels meer dan 1000 heksen aan hebben deelgenomen en dat nu (wéér bijna 10 jaar later) is doorgegroeid tot de Hexcademy waar ik mijn opleidingen geef.

Spirituele uitgeverij AnkhHermes benaderde me in 2019 of ik een boek voor hen wilde schrijven over hekserij. Dat was altijd al een van mijn dromen geweest, en zo verschenen De Weg van de Heks uit en niet lang daarna volgde Heks in het Groen.

Wat grappige weetjes over mij…

☆  Ik wilde vroeger bioloog worden want dan kon ik de hele dag buiten zijn. Tijdens de vele wandeltochten die we maakten leerde mijn moeder ons vogelgeluiden, bomen en kruiden herkennen.

☆  Ik ben een echte introvert en vind het heerlijk om alleen te zijn. Maar het festival Castlefest wil ik niet overslaan, dat voelt als thuiskomen!

☆  Ik heb een tweelingzus die ook zelfstandig ondernemer is. Dat hebben we van huis uit meegekregen met ouders die zzp’ers waren in de creatieve sector.

☆  Mijn tweelingzus en ik zijn geboren in Italië, zijn gewoon Nederlands, maar hebben een Joodse voornaam en een Poolse achternaam. Wat kan ik zeggen… ik heb gewoon een reislustige familie!

☆  Ik heb de Pabo gevolgd, heb de opleiding tot vrijwillige molenaar gedaan en heb een zeildiploma. Maar behalve het lesgeven kom ik verder nooit meer op een molen of een boot.

☆  Mijn droom is om een heksenboerderij te hebben om het wonen en werken te combineren, waar ik workshops en open vieringen ga organiseren. Maar dan wel een boerderij met buren op een afstandje (zie punt 2).

☆  Tijdens het schrijven luister ik het liefst naar klassieke muziek. Maar mijn favoriete bands zijn Sowulo en Waldkauz.

☆  De stapel boeken die ik nog moet lezen groeit harder dan ze afneemt. En toch stop ik niet met boeken kopen. Mijn persoonlijke quote is dan ook:

Een heks kan nooit genoeg heksenboeken hebben!

Mijn heksenpad in een notendop

Na mijn ontdekking dat ik een heks ben kwam ik binnen 2 jaar in een coven terecht. Daar leerde ik in korte tijd héél veel over met name moderne hekserij. Samen leer je écht sneller dan alleen, zo ontdekte ik, maar ik miste de natuurbeleving en na een aantal jaar zei ik de groep vaarwel en begon mijn eigen heksenpad te belopen. Terug een natuurlijk pad op!

Ik verdiepte me in groene hekserij, hagenhekserij (heggerijders), traditionele hekserij en uiteindelijk ook seidr (Noord-West Europese hekserij). Nu bezig ik een persoonlijke vermenging van al deze soorten hekserij door elkaar, dat noem ik Natuurlijke Traditionele Hekserij.

Heks Lunadea

Waarom ik jou wil leren wat hekserij inhoudt

Ik ben zelf ook beginnend heks geweest en wéét hoe moeilijk het is om goede informatie te vinden, weet hoe moeilijk het is om andere heksen te vinden, en hoe lastig het is om boekenkennis in de praktijk te brengen.

Daarom ben ik mijn kennis gaan delen, via social media, blogs, boeken, opleidingen, cursussen en workshops over hekserij. Ik leer iedereen die hekserij van boekenkennis in de praktijk wil leren brengen hoe je beetjes hekserij en magie in je dagelijks leven verweeft, zodat je van je interesse je levenswijze leert maken.

Ik leer je terug te verbinden met de krachtige heks in jou, daarop te vertrouwen, de verbinding met de natuur te herstellen en te voelen dat magie overal om ons heen aanwezig is.

Hekserij verandert je leven, geeft diepgang aan het leven. Je ontdekt dat je wordt geconfronteerd met jezelf en je eigen kracht, dat je leert om open te staan maar ook waar je grenzen liggen.

Hekserij blijft je uitdagen!

In al de jaren waarin ik hekserij bestudeer merk ik dat je als heks nooit bent uitgeleerd. Het leven is een leerpad, maar het heksenpad misschien nog wel méér!

Maar als je de magie durft toe te laten en erop durft te vertrouwen, dan zal je veel bewuster en krachtiger in het leven staan en merken dat je méér jezelf bent geworden.

Ik leer je een eigen manier van hekserij.

Bij mij leer je géén wicca. Ik ben een traditionele heks en leer jou wat Traditionele Hekserij inhoudt. Dat is de hekserij van Hier, van onze voorouders, de mensen die hier op het land leefden. Volksgebruiken, hagenhekserij, natuurmagie, symboliek, amuletten en talismans, divinatie, dagelijkse hekserij, en veel meer.

Ik ben een heksenjuf die anderen leert wat hekserij inhoudt. Ik heb géén praktijk, voer géén rituelen in opdracht uit en doe ook géén huiszuiveringen. Voor deze dingen kun je niet bij mij terecht!

Mijn nieuwste boek:
Heks in het Groen

Over oerkracht en natuurmagie

De magie van de natuur is groot en symbolisch. Door je te verbinden met het groen ga je die magie steeds meer ervaren en merk je dat je leven steeds rijker wordt. In de natuur schuilt een enorme kracht en in het wisselen van de seizoenen zit symboliek verborgen. Door middel van magie en rituelen kun je die kracht leren aanvoelen.

In Heks in het Groen leg ik uit hoe je de beleving en verbinding met de natuur weer terugvindt en vasthoudt. Dat doe ik op mijn eigen heldere en sympathieke no-nonsense manier van schrijven, vol eigen ervaringen en tips om zelf toe te passen.

Heks Lunadea

Ontdek mijn producten

Heksenboekjes, maan- en jaarfeest altaarkaarten en meer!

Jaarfeestkaarten

Zet een Jaarfeestkaart op je altaar en word je bewust van de essentie van het jaarfeest dat eraan komt!

meer lezen →

Heksenboekjes

Leuke, informatieve kleine boekjes die dieper ingaan op diverse heksenonderwerpen.

meer lezen →

'Maanfase' kaarten

De Maankaarten leren je over de fases van de maan en laten je mee bewegen met de bijbehorende energie.

meer lezen →

'Volle maan' kaarten

De altaarkaarten 'Volle maan' helpen je om je ritueel af te stemmen op de betekenis van de maan van het moment.

meer lezen →

Grote boeken

Via uitgeverij AnkhHermes zijn nu ook 2 'grote boeken' van Lunadea uitgekomen vol weetjes, en met haar persoonlijke verhaal.

meer lezen →

Meld je nu aan voor de Lunadea nieuwsbrief

Geen spam-mails maar info over activiteiten en maandelijks een vollemaanritueel in je inbox!