Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Hoe ik de dag hekserig door kom

Datum: 21 / 09 / 2018

Als professioneel en passioneel heks ben ik de hele dag met hekserij bezig. Ik noem mezelf wel eens gekscherend een computerheks, want veel van mijn bezigheden zijn online. Ik onderhoud mijn website, probeer elke dag een nieuw onderwerp te plaatsen in mijn Facebookgroep, probeer regelmatig foto’s en teksten te plaatsen op social media (alhoewel ik daarin de laatste maanden behoorlijk achter loop, ik weet het), ik schrijf blogs (ook veel te weinig), schrijf boekjes en bind en verstuur ze zelf, ik ontwierp jarenlang een heksenagenda, schrijf workshops en trainingen, lees en beantwoord e-mails, etc. De titel computerheks heb ik wel verdiend, vind ik zelf. Maar hekserij is voor mij een levenswijze. Ik doe dit niet alleen op social media, het is een daadwerkelijke levenswijze.

De heks-in-mij-meditatie

Hekserij sijpelt door in eigenlijk alles wat ik doe. Hoe ik denk, hoe ik beleef, het is allemaal vanuit het oogpunt van hekserij. Veelal gaat dat onbewust, maar ik heb ook dagelijkse rituelen die ik uitvoer, zoals de dag starten met een kop koffie en een rondje social media, maar ook heksenrituelen zoals een ochtendmeditatie. Nog voordat ik mijn eerste kop koffie van de dag drink, mediteer ik. Dat duurt geen uren, meestal een kwartier. Het is het moment van de dag waarop ik even helemaal tot rust kom.

Ik begin mijn dag met mediteren, om me bewust te worden van de heks in mij

Zodra ik wakker word, begin ik namelijk direct na te denken over wat ik allemaal moet en wil doen. Voordat ik met de drukte van de dag begin – en afgeleid wordt door allerlei beeldschermen – wil ik een moment nemen om mijn lijf te resetten. Meditatie doet dat! Meditatie zorgt ervoor dat je oplaadt in energie en helemaal tot rust komt, op een ander en energieker niveau dan slaap dat voor je lichaam en geest doet. Ik vind het een mooie manier om de dag te beginnen en me bewust te worden van de magie die ik voel en bewust te worden van de heks in mij. Dat is ook het doel van mijn ochtendmeditatie.

Kaarsje branden

Een ander ritueel dat daarna volgt is, dat ik dagelijks kaarsen en wierook brand op mijn altaar als offer en tevens bewustwording van de hekserij in mijn leven. De meeste mensen hebben geen altaar in huis. Mijn altaar is de bovenkant van een dressoir waarin ik alle heksenspullen heb liggen, zoals de kaarsen en pakjes wierook, altaarkleden, edelstenen, takken, waxinelichthoudertjes, beeldjes, amuletten, offerbakjes en allerlei andere snuisterijen waarmee ik mijn altaar steeds weer anders kan inrichten. Ik verander het niet al te vaak, meestal verander ik het altaar rond de seizoenen en gewoon als ik toe ben aan iets nieuws.

Een kaarsje branden is een heel eenvoudig ritueel waar je elke dag mee kunt beginnen

De spullen die erop staan, staan er niet zomaar op omdat ik het mooi vindt. Voor mij hebben ze allemaal een betekenis en staan ze vanwege die betekenis op het altaar. Het hertengewei ligt erop als representatie van de grootsheid van de koning van het bos. Het beeldje van Moeder Aarde staat er omdat ik vind dat we ons bewuster moeten zijn van wat de aarde voor de mensheid betekent. De schijf met de boom eruit gegutst en het pentagram staan voor mij symbool voor de levensboom en de eenheid van alles om ons heen.

Duid je dromen

Veel beginnende heksen denken dat je als heks de hele dag door met rituelen bezig bent, maar in de praktijk is dat niet zo. De dag is al vol genoeg met allerlei andere bezigheden, van alles een ritueel maken maakt jou nog geen heks. Bovendien haalt dat de kracht weg van rituelen waarvan je daadwerkelijk wilt dat er een uitkomst volgt. Heks ben je omdat je verbondenheid voelt met alles om je heen, omdat je de magie van het leven voelt, en dat bereik je eerder met meditatie, divinatie en dromen dan met rituelen.

In een droomdagboek houd je bij wat je je kunt herinneren van je dromen en wat de symboliek daarvan is

Dus schrijf in de ochtend tijdens het ontbijt wat je nog van je dromen weet in een dagboek en zoek eens uit wat de symboliek is van je dromen, daar kunnen veel antwoorden in zitten. Door dat steeds op te schrijven ga je uiteindelijk de symboliek leren kennen. Symboliek is in hekserij belangrijk, omdat het je antwoorden kan geven. Als je op de dag zelf om je heen kijkt, zal je uiteindelijk ook veel van die symbolieken gewoon in je dagelijks leven gaan herkennen. Dat is het leven dat jou antwoorden duidelijk wil maken.

Duiden is belangrijk. Niet dat je de hele dag door met divinatie en antwoorden bezig moet zijn, dat is weer een ander uiterste. Soms geeft het je nou eenmaal net dat extra steuntje en duidelijkheid. Trek elke dag eens een dagkaart, dagsteentje, of welke voorspellingsmethode je ook aanspreekt. Of duid gewoon elke dag de droom die je opschrijft. De antwoorden zijn geen leidraad voor hoe je dag zal verlopen, maar geven inzicht. Ook hier leer je symboliek kennen door de antwoorden op te zoeken of erover te lezen. Uiteindelijk zal je het zonder boek of website kunnen doen. Dat is groei!

Vergeet ook niet om elke dag te mediteren op de heks in jou. Dit zijn allemaal al voorbeelden van rituelen!

Dagelijkse hekserij

Wil je meer tips? Schrijf je dan in voor de gratis mini-training over dagelijkse hekserij!

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant: