Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Hoe ik de dag hekserig door kom

Datum: 21 / 09 / 2018


een-hekserige-dag.jpg

Als professioneel en passioneel heks ben ik de hele dag met hekserij bezig. Ik noem mezelf wel eens gekscherend een computerheks want veel van mijn bezigheden zijn online. Ik onderhoud mijn website, probeer elke dag een nieuw onderwerp te plaatsen in mijn facebookgroep, probeer regelmatig foto’s en teksten te plaatsen op social media (alhoewel ik daarin de laatste maanden behoorlijk achter loop, ik weet het), ik schrijf blogs (ook veel te weinig), schrijf boekjes en bind en verstuur ze zelf, ik ontwerp de heksenagenda en denk daarvoor alle rituelen uit, schrijf workshops en trainingen, lees en beantwoord e-mail, kijk huiswerk na dat cursisten van de Schriftelijke Jaartraining Hekserij insturen.
De titel computerheks heb ik wel verdiend, vind ik zelf. Maar hekserij is voor mij een levenswijze, niet alleen op social media maar een daadwerkelijke levenswijze.

De heks-in-mij-meditatie

Hekserij sijpelt door in eigenlijk alles wat ik doe. Hoe ik denk, hoe ik beleef, het is allemaal vanuit het oogpunt van hekserij. Veelal gaat dat onbewust, maar ik heb ook dagelijkse rituelen die ik uitvoer zoals de dag starten met een kop koffie en een rondje social media, maar ook hekserij-rituelen zoals een ochtendmeditatie. Nog voordat ik mijn eerste kop koffie van de dag drink, mediteer ik. Dat duurt geen uren, meestal een kwartier. Het is het moment van de dag dat ik even helemaal tot rust kom.
Zodra ik wakker wordt begin ik namelijk direct na te denken over wat ik allemaal moet en wil doen. Voordat ik met de drukte van de dag begin – en afgeleid wordt door allerlei beeldschermen – wil ik een moment nemen om mijn lijf te resetten. Meditatie doet dat!
Meditatie zorgt ervoor dat je oplaadt in energie en helemaal tot rust komt, op een ander en energieker niveau dan slaap dat voor je lichaam en geest doet. Ik vind het een mooie manier om de dag te beginnen en me bewust te worden van de magie die ik voel en bewust te worden van de heks in mij. Dat is ook het doel van mijn ochtendmeditatie.

Kaarsje branden

Een ander dagelijks ritueel dat daarna volgt is dat ik dagelijks kaarsen en wierook brand op mijn altaar als offer en tevens bewustwording van de hekserij in mijn leven.
De meeste mensen hebben geen altaar in huis. Mijn altaar is de bovenkant van een dressoir waarin ik alle heksenspullen heb liggen, zoals de kaarsen en pakjes wierook, altaarkleden, edelstenen, takken, waxinelichthoudertjes, beeldjes, amuletten, offerbakjes en allerlei andere snuisterijen waarmee ik mijn altaar steeds weer anders kan inrichten. Ik verander het niet al te vaak, meestal verander ik het altaar rond de seizoenen en gewoon als ik toe ben aan iets nieuws.
De spullen die erop staan, staan er niet zomaar op omdat ik het mooi vindt. Voor mij hebben ze allemaal een betekenis en staan op het altaar vanwege die betekenis. Het hertengewei ligt erop als representatie van de grootsheid van de koning van het bos. Het Moeder-Aardebeeldje omdat ik vind dat we ons er bewuster van moeten zijn wat de aarde voor de mensheid betekent. De schijf met de boom eruit gegutst en het pentagram staat voor mij symbool voor de levensboom en de eenheid van alles om ons heen.


altaarkaars

Duid je dromen

Veel beginnende heksen denken dat je als heks de hele dag door met rituelen bezig bent, maar in de praktijk is dat niet zo. De dag is al vol genoeg met allerlei andere bezigheden, van alles een ritueel maken maakt jou nog geen heks. Bovendien haalt dat de kracht weg van rituelen waarvan je werkelijk wilt dat er een uitkomst volgt. Heks ben je omdat je verbondenheid voelt met alles om je heen, omdat je de magie van het leven voelt, en dat bereik je eerder met meditatie, divinatie en dromen dan met rituelen.

Dus schrijf in de ochtend tijdens het ontbijt wat je nog van je dromen weet in een dagboek en zoek eens uit wat de symboliek is van je dromen, daar kunnen veel antwoorden in zitten. Door dat steeds op te schrijven ga je uiteindelijk de symboliek leren kennen. Symboliek is in hekserij belangrijk, omdat het je antwoorden kunt geven. Als je op de dag zelf om je heen kijkt zal je uiteindelijk ook veel van die symbolieken gewoon in je dagelijks leven gaan herkennen. Dat is het leven die je antwoorden duidelijk wilt maken.

Duiden is belangrijk. Niet dat je de hele dag door met divinatie en antwoorden bezig moet zijn, dat is weer een ander uiterste. Maar soms geeft het net dat extra steuntje en duidelijkheid. Trek elke dag eens een dagkaars, dagsteentje, of welke voorspellingsmethode je ook aanspreekt. Of duid gewoon elke dag de droom die je opschrijft. De antwoorden zijn geen leidraad voor hoe je dag zal verlopen, maar geven inzicht. En ook hier leer je symboliek door kennen als je antwoorden opzoekt of naleest. uiteindelijk zal je het zonder boek of website kunnen doen. Dat is groei!
En mediteer op de heks in jou en doe dat elke dag. Dat zijn al rituelen!

Dagelijkse hekserij

Wil je meer tips? Schrijf je dan in voor de gratis mini-training over Dagelijkse Hekserij!

 


Ik ben Lunadea

Over de auteur: Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van <<workshops & trainingen>>.✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je uit voor mijn <<Facebook Community>>

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...