Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Divinatie en toekomst voorspellen

Datum: 19 / 05 / 2015


Er zijn wel 100 manieren van divineren.png

Divineren is waarzeggen door gebruik te maken van voorwerpen zoals kaarten, runenstenen, een kristallen bol, pendel, kaars, koffie of thee, etc. Er zijn honderden methoden van divinatie, waarvan de bekendste astrologie, tarot, kaartleggen, runen, pendelen en kristallenbol kijken zijn.
Het is niet zo dat wanneer iemand voor jou de toekomst voorspelt deze ook ècht zo zal zijn. De toekomst is veranderlijk. Er worden bij divinatie mogelijkheden gegeven, je kunt zelf kiezen of je hier iets mee kunt of niet. De toekomst ligt dus niet vast! Hierdoor zullen de kaarten/runen etc. telkens als je ze raadpleegt anders vallen. Divinatie kan gebruikt worden om helderheid en inzicht te krijgen in de mogelijkheden en eventuele gevolgen die je hebt.
Zelf gebruik ik als divinatiemethode vooral de Tarot, het bomenorakel, verschillende manieren van runen en de Moeder Aarde kaarten.

Makkelijk meenemen

In de traditionele hekserij neemt divinatie een belangrijke plek in binnen het praktische gedeelte van hekserij. Divinatie is voor de traditionele heks een manier om inzicht te krijgen in de goddelijke mysteriën van het toekomst voorspellen. Het is een manier om anderen te kunnen helpen wanneer je hulp als heks wordt ingeroepen.
Tevens is divineren een betrekkelijk simpele manier van magie beoefenen. Je hebt er weinig voor nodig en de attributen zijn klein en dus gemakkelijk mee te dragen. Het is overal uit te voeren zonder dat het teveel op valt.

Begin met een dagkaartje

Er zijn duizenden vormen van divinatie. Zelf raadpleeg ik geregeld de kaarten. Hetzij tarot, hetzij een Moeder Aarde kaart of een andere kaartvorm. Divinatie vind ik een leuke manier om mijn dag mee te beginnen, met een dagkaartje. Zo kan ik zien wat de dag me zal brengen, en kan ik achteraf toetsen of de kaarten het bij het juiste eind hadden.
Pendelen is weer een mooie manier om energie op te sporen, in huis bijvoorbeeld.
Divinatie is voor mij geen houvast of een leidraad maar een extra toetsing van hetgeen ik zelf ook wel weet.

Leren divineren

Divineren is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het is vooral een kwestie van interpreteren en vertrouwen op je eigen intuïtie. Toch is het moeilijker dan enkel interpreteren en vertrouwen op je intuïtie. Er zijn orakelmethoden die je kunt leggen en direct kunt interpreteren als je bekend bent met symboliek, maar er zijn ook orakelmethoden die toch wel enige studie vereisen. Pendelen bijvoorbeeld is makkelijk te leren; als je je hand goed stil kunt houden en weet wat voor jou ‘ja’ en ‘nee’ is kun je daarna direct beginnen.

Van gemakkelijk naar moeilijk

Tarotkaarten leggen is echter al iets moeilijker. Je zult toch een boekje met betekenissen van de kaarten erbij moeten pakken of enige kennis hebben van symbolen wil je de kaarten kunnen duiden. Wil je goed tarotkaarten kunnen leggen zul je de kaarten en de betekenissen moeten leren kennen en leren inzien. Véél oefenen dus!
Ogham en runen zijn nog weer een graadje moeilijker. Hier zul je echt op moeten studeren, de symbolen leren kennen en de betekenissen ervan leren kennen.

Maak het eigen

Naast het weten en kennen van symboliek en het eigen maken van de kaarten en stenen zijn er nog diverse methoden om te divineren: 1 steen of kaart trekken als dagduiding of meerdere kaarten/stenen om een specifieker antwoord te krijgen.
Ook hierbij geldt: hoe vaker je het doet, hoe meer je het divineren leert beheersen.

Kortom: het is vooral een studie van symbolen en symboliek en vertrouwen op je intuïtie die maken of je kunt divineren of niet.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Oeroude feesten

In de tijd van onze voorouders werden seizoenveranderingen uitgebreid gevierd. Zij waren nog voor het overgrote deel...