Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Divinatie en toekomst voorspellen

Datum: 19 / 05 / 2015

Divineren is waarzeggen door gebruik te maken van voorwerpen zoals kaarten, runenstenen, een kristallen bol, pendel, kaars, koffie of thee, etc. Er zijn honderden methoden van divinatie, de bekendste daarvan zijn astrologie, tarot, kaartleggen, runen, pendelen en kijken in een kristallenbol.

Het is niet zo dat wanneer iemand voor jou de toekomst voorspelt, deze ook écht zo zal zijn. De toekomst is veranderlijk. Bij divinatie worden er mogelijkheden gegeven, je kunt zelf kiezen of je hier iets mee kunt of niet. De toekomst ligt dus niet vast! Hierdoor zullen de kaarten, runen of andere divinatiemethoden telkens als je ze raadpleegt anders vallen. Divinatie kan gebruikt worden om helderheid en inzicht te krijgen in de mogelijkheden die je hebt en de eventuele gevolgen hiervan. Zelf gebruik ik als divinatiemethode vooral de tarot, het bomenorakel, verschillende manieren van runen en de Moeder Aarde kaarten.

Makkelijk meenemen

In de traditionele hekserij neemt divinatie een belangrijke plek in binnen het praktische gedeelte van hekserij. Divinatie is voor de traditionele heks een manier om inzicht te krijgen in de goddelijke mysteriën van het toekomst voorspellen. Het is een manier om anderen te kunnen helpen wanneer je hulp als heks wordt ingeroepen. Tevens is divineren een betrekkelijk simpele manier van magie beoefenen. Je hebt er weinig voor nodig en de attributen zijn klein en dus gemakkelijk mee te dragen. Het is overal uit te voeren zonder dat het teveel op valt.

Begin met een dagkaartje

Er zijn duizenden vormen van divinatie. Zelf raadpleeg ik geregeld de kaarten. Hetzij tarot, hetzij een Moeder Aarde kaart of een andere kaartvorm. Divinatie vind ik een leuke manier om mijn dag mee te beginnen, met een dagkaartje. Zo kan ik zien wat de dag me zal brengen en kan ik achteraf toetsen of de kaarten het bij het juiste eind hadden. Pendelen is weer een mooie manier om energie op te sporen, in huis bijvoorbeeld. Divinatie is voor mij geen houvast of een leidraad, maar een extra toetsing van hetgeen ik zelf ook wel weet.

Leren divineren

Divineren is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het is vooral een kwestie van interpreteren en vertrouwen op je eigen intuïtie. Toch gaat het soms ook verder dan dat. Er zijn orakelmethoden die je kunt leggen en direct kunt interpreteren als je bekend bent met symboliek, maar er zijn ook orakelmethoden die toch wel enige studie vereisen. Pendelen is bijvoorbeeld makkelijk te leren; als je je hand goed stil kunt houden en weet wat voor jou ‘ja’ en ‘nee’ is kun je daarna direct beginnen.

Van gemakkelijk naar moeilijk

Tarotkaarten leggen is echter al iets moeilijker. Je zult toch een boekje met betekenissen van de kaarten erbij moeten pakken of enige kennis hebben van symbolen, wil je de kaarten kunnen duiden. Wil je goed tarotkaarten kunnen leggen, dan zul je de kaarten en de betekenissen moeten leren kennen en leren inzien. Véél oefenen dus! Ogham en runen zijn nog weer een graadje moeilijker. Hier zul je echt op moeten studeren, de symbolen leren en de betekenissen hiervan leren kennen.

Maak het eigen

Naast het weten en kennen van symboliek en het eigen maken van de kaarten en stenen zijn er nog diverse methoden om te divineren: één steen of kaart trekken als dagduiding of meerdere kaarten of stenen om een specifieker antwoord te krijgen. Ook hierbij geldt: hoe vaker je het doet, hoe meer je het divineren leert beheersen.

Kortom: het is vooral een studie van symbolen en symboliek en vertrouwen op je intuïtie die maken of je kunt divineren of niet.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...