Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Haat en Nijd in Hekserij

Datum: 29 / 11 / 2016

Volkomen onverwacht kwam er een Amerikaanse vrouw op het Beltaine-feest van gisteravond binnen.
Ze werd in een rolstoel binnen gereden door haar man, die met haar mee was gekomen om te zien wat het vieren van een jaarfeest inhield.

Zijn vrouw was een indrukwekkende verschijning van over de 70 jaar, met veel sieraden en lang grijs haar. Zij was de eerste Pagan / heks die hij ooit had ontmoet, vertelde ze. En wij waren de eerste Nederheksen die zij in de twee jaar dat ze in Nederland woonde had ontmoet.
Vol blijdschap en dankbaarheid stortte ze zich in het feestgedruis, iedereen aansprekend die maar de moeite nam om Engels te praten.


haat en nijd in hekserij

Houdt de wet in ere

“I am so happy to be here!” zei ze gelijk toen ze me aansprak. “I had called another group, but they were very cold and…” ze drukt met haar vinger haar neus omhoog en kijkt uit de hoogte op me neer.
Aha, ik begrijp haar gelijk; autoritair.
Met mijn gebrekkige Engels probeer ik haar te zeggen dat ik het jammer vind dat zelfs in deze religie / stroming er zoveel haat en nijd is.
Is een van de ‘heksenwetten’ niet dat je iedereen accepteert ondanks de huidskleur, gewoonte, eigenschappen en/of religie? En dan nog… is het niet vreemd dat er zoveel strijd is binnen je eigen stroming? Dat de ene groep het licht niet in de ogen gunt van de andere groep? Dat de een de ander voor charlatan uitmaakt terwijl ze beiden hetzelfde doen? “It’s a shame” zegt ze “We can learn so much from each other!”
En dat is zo waar… En wij kunnen zoveel van haar leren!
In 1 zucht vertelt ze dat ze alles heeft achtergelaten voor haar Nederlandse liefde. Dat ze het jammer vind dat ze haar drie covens heeft moeten achterlaten in Amerika, en dat ze nu veel minder contact heeft met haar vriend Raymond Buckland en vriendin Phillis Curot. Ik sta haar met open mond aan te gapen…..
Dat zo’n ‘grote’ vrouw hier bij ons in een klein buurthuisje in Utrecht staat en ons zo dankbaar is dat ze zelfs een fles eigen gemaakte paardenbloemenwijn heeft meegenomen om rond te laten gaan na de ceremonie. Dat vond ik toch wel heel bijzonder.

Stuur liefde naar elkaar

Even later staan we met een hele groep op de parkeerplaats rond de vuurkorf.
Het vuur knettert en knispert en laat de avond met haar vlammen nog donkerder lijken. We staan in 2 cirkels om de korf en hebben net tegen elkaar in om het vuur gedans en gezongen. Plotseling stopt iedereen en neemt Mario, de hogepriester, het woord: “Laten we allemaal stilstaan bij het leed in de wereld. Laten we allemaal wat energie sturen opdat iedereen wat meer liefde naar elkaar zal zenden. Opdat iedereen wat vriendelijker met elkaar om kan gaan. Misschien dat dan de wereld een iets betere plek kan worden, een plek waar mensen elkaar zullen respecteren op wie ze zijn. Of je nu groen, geel, rood, bruin of wit bent. Dat maakt niet uit. Iedereen is gelijk aan elkaar. Onthoudt dat! In Liefde en Licht. Blessed Be”.

Het is een ideaal, maar wel een die ik nastreef. In Liefde en Licht….

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen.✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je uit voor mijn Facebook CommunityIk wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...