Samen met andere heksen alles leren over hekserij: de sibbeversie van de Jaaropleiding Hekserij start binnenkort weer!

Aanmelden kan tot 30 april 2024 →

GROOTHANDEL                       LOGIN SHOP

Ben je al leerling aan de Hexcademy? Log dan hier in  →

Jaaropleiding Hekserij

Beloop de Weg van de Heks

De deuren voor Het Gezamenlijke Pad zijn open, meld je nu aan!

Een magisch leven

Probeer je eens voor te stellen hoe jij/ jouw hekserij/ jouw heksenleven eruit ziet na een jaar zelf het heksenpad belopen zoals je nu ook doet. En hoe zou dat eruit zien met een jaar lang begeleiding? Hoe wíl je dat het eruit ziet?

Sluit je ogen en kijk of je het voor je ziet. Niet per se als een heldere film, want niet iedereen kan op die manier visualiseren. Het kan ook zijn dat jij ‘ziet’ via gevoelens, of alleen in je geest.

Als het je lukt om een voorstelling te maken van jouw transformatie als heks, realiseer je dan dat die gemaakte voorstelling op een bepaald niveau in een van de werelden bestaat, anders zou je het niet kunnen zien. En als het dáár bestaat, denk je dan dat die toekomst ook naar hier verplaatst kan worden?

Praktische handvatten om dagelijkse hekserij toe te passen

In de jaaropleiding hekserij begeleid ik jou een jaar lang op het heksenpad! Al mijn kennis en ervaring heb ik in deze jaaropleiding gestopt en ik deel dit graag met je. Je krijgt praktische handvatten om dagelijkse hekserij toe te passen en rituelen uit te voeren.

De Jaaropleiding Hekserij geeft je stapje voor stapje het vertrouwen in jouw heks-zijn. Het is een persoonlijke studie die je leven lang kan duren, maar via de maandelijkse lessen krijg je ruim een jaar begeleiding van mij op jouw eigen heksenpad.

Deze opleiding zet je via de informatieve lessen, video’s en de opdrachten aan om jouw eigen vorm van hekserij te creëren. Je leert steeds meer magie in je leven inpassen, en je comfortabel te voelen bij het uitvoeren van kleine en grote rituelen.

“In een complete opleiding alles leren over hekserij!”

Wat kun je verwachten van
de Jaaropleiding Hekserij?

Praktische tips om hekserij in je leven te integreren

De jaaropleiding heeft als insteek om jou te leren hoe je hekserij vanuit boekenkennis in de praktijk kunt brengen. Want lezen en het je voorstellen is niet zo moeilijk, maar de theorie daarna in de praktijk brengen is voor velen een drempel.
Video’s, werkboeken en de live zoomlessen helpen je daarbij!

Stap voor stap alles leren over Traditionele Hekserij
In deze opleiding leer ik je mijn manier van hekserij. Dat is een mengeling van alles wat ik in de afgelopen 20+ jaar heb geleerd. Traditionele hekserij, moderne hekserij, natuurmagie, praktische hekserij, cyclisch leven en een tikkeltje seidr. Het is hekserij van hier, van eigen bodem, animistisch van aard en aards. Zonder goden en godinnen: het is geen religie maar een kunde en een levenswijze.

Het doel van deze opleiding is om jou te inspireren jouw eigen hekserij te creëren en hekserij meer deel te laten worden van jouw dagelijks leven.

Ontdek hoe je magie aan je leven toevoegt
Je leert met de jaaropleiding Traditionele Hekserij magie aan je leven toe te voegen, een magisch leven te durven leven. Zonder schroom en vol trots de heks te zijn die je bent! Te zien en ervaren dat door kleine aanpassingen in je dagelijks leven je de zekerheid in jezelf gaat voelen om de hekserij in je leven toe te laten.
Praktisch leren om dagelijkse hekserij toe te passen, kleine ritueeltjes uit te voeren, magische handelingen die jij kent en weet maar voor anderen onzichtbaar zijn, dat is de rode draad door alle lessen!
Elke maand een nieuwe les in de online leeromgeving (alleen bij de 'samen' variant)

Elke maand krijg je mail dat er een nieuwe les in de leeromgeving staat. In de les staat informatie, zitten meerdere modules met video’s, vragen, opdrachten, werkboeken, soms meditaties, soms een gastles-module van een specialist, en andere toevoegingen die je bij elkaar een maand lang leerstof geven over hekserij. In totaal telt de opleiding 12 lessen + 3 bonuslessen! En ook nog 10 live-zoomlessen en 3 gastlessen-modules van specialisten (als module bij een van mijn lessen!).
Het is hoe dan ook níet verplicht om iedere maand de les direct te maken, je kunt zelf je eigen tempo bepalen omdat je levenslang toegang houdt tot de leeromgeving.

Leren als in een sibbe (alleen bij de 'samen' variant)

Leer een jaar samen met andere heksen. De opleiding start voor iedereen op hetzelfde moment, wat een band creëert. De geheime Facebookgroep voor studenten, de extra lessen via Zoom, plus het startritueel bij de aanvang van de opleiding zijn allemaal bedoeld om ook écht een heksengroepsgevoel te creëren.

Een jaar en 1 dag samen met een groep leren (alleen bij de 'samen' variant)

In een heksengroep is een jaar en 1 dag een begrip en staat voor afronding van een leerperiode. Deze jaartraining duurt 12 maanden, en duurt iets langer dan een jaar en 1 dag maar geeft daarmee dubbelop het gevoel een volledig traject te hebben afgesloten.
Je ontvangt aan het einde van de opleiding een certificaat van deelname.

Extra lessen, live en online via Zoom (alleen bij de 'samen' variant)

Elke les bevat meerdere video’s met uitleg van mij. Daarnaast zijn er 10 online-live extra lessen via Zoom. Het is hoe dan ook níet verplicht om bij iedere Zoom aanwezig te zijn. Je krijgt replays per e-mail toegestuurd. Via de geheime Facebookgroep voor studenten kun je contact houden met mij en andere studenten en zo ook andere heksen leren kennen. Wie weet ontstaan daar ook initiatieven voor ontmoetingen!
De opleiding wordt afgesloten met een live bijeenkomst, mét inwijdingsmoment! (locatie en datum wordt tzt bepaald en gecommuniceerd)

Maak jij komend jaar van jouw interesse in hekserij een levenswijze?

Meld je dan nu aan voor de Jaaropleiding Hekserij!

start direct

Jaaropleiding Hekserij

Het Solitaire Pad

Een online opleiding waarin je alles leert over hekserij. Je volgt deze individueel en je kunt zelf kiezen welke lessen je wilt volgen. Krijg in een keer toegang tot alle 12 lessen, of kies zelf een blok van 3 lessen uit waarmee je aan de slag wilt! Benieuwd welke lessen er zijn? Kijk dan eerst hier.

Leren op je eigen tempo. De lessen zijn direct voor je beschikbaar, zodra je je hebt aangemeld en je kunt zo lang over een les doen als je wilt.

Leren in je eigen volgorde. Je krijgt direct toegang tot alle lessen waarvoor je je hebt aangemeld. In welke volgorde je ze doorloopt is aan jou!

Geen druk van aanwezig moeten zijn bij zoomlessen, die zitten niet in deze solitaire opleiding. Je volgt alles helemaal zelf.

Zelfinwijding via het ritueel in de bonusles over inwijdingen.

€379,- voor 12 lessen, of kies een blok van 3 lessen voor €97,-

aanmelden tot 30 april

Jaaropleiding Hekserij

Het Gezamenlijke Pad

Deze variant is slechts een keer per jaar korte tijd beschikbaar: je kunt je tot 30 april aanmelden voor de sibbeversie van de Jaaropleiding Hekserij. Je krijgt toegang tot de volledige online opleiding én je gaat samen in een heksencommunity een jaar lang leren over hekserij! Elke maand komt er een nieuwe les voor je beschikbaar.

Gedoseerd leren door maandelijkse nieuwe lessen die je de reminder geven om heel het jaar tijd te nemen de nieuwe informatie tot je te nemen.

Naast de 12 lessen en de extra les over inwijdingen ook nog 3 bonuslessen en 3 gastlessen (over tarot, kruidenmagie en edelstenenmagie).

Verbinding maken met andere heksen uit de groep via de Facebookgroep en maandelijkse Q&A's.

11 Q&A's via Zoom waarin je extra verdieping krijgt over de lesstof en soms een jaar- of maanfeest viert.

Aan het einde van het jaar de keuze voor live inwijding op locatie (van Lunadea, met de groep), een inwijding via Zoom of de zelfinwijding uit de bonusles.

Investering: € 948,-

* Ook mogelijk om in termijnen te voldoen

Inschrijven voor Het Solitaire Pad van de Jaaropleiding Hekserij kan elk moment! Na je aanmelding kun je direct van start met alle lessen. Liever samen leren in een sibbe? Tot 30 april kun je je aanmelden voor de ‘samenversie’ van de Jaaropleiding Hekserij. Na aanmelding krijg je direct toegang tot de eerste les. Les twee komt beschikbaar op 1 mei.

Start vandaag nog met het verdiepen van jouw heksenpad!

Dit ga je leren

12 lessen waarin je alles leert over hekserij

Les 1

De beginselen van Traditionele Hekserij. Grondleggers en tradities. Wat zijn heksen? Kenmerken en basisprincipes. Geschiedenis.

Les 2

Hekserij en intuïtieve ontwikkeling. Spiritualiteit in hekserij. Betekenis van symbolen. Intuïtie ontwikkelen. Leren vertrouwen op je intuïtie.

Les 3

De vier elementen. Alles over de eigenschappen van de elementen. Waarom er mee wordt gewerkt in hekserij. Per element dieper ingaan op de magie ervan en het leren kennen en doorvoelen van de elementen.

Les 4

Dagelijkse hekserij. Simpele manieren om dagelijks wat hekserij in je leven toe te voegen. Routines en rituelen. Ochtend- en avondrituelen. Rituelen voor thuis en op het werk.

Les 5

Klein magisch werk. Magie waar geen ritueel bij komt kijken maar met grootse resultaten! Leer over kaarsenmagie, amuletten en talismans, knopenmagie, zegelmagie en flessenmagie.

Les 6

Bescherming, afweer en zuiveringsmagie. Magische bescherming. Verschillende soorten magische bescherming. Zelfbescherming. Huisbescherming. Reinigen en opladen.

Les 7

Rituelen en Magie. Wat is magie? Klein en groot magisch werk. Magisch denken. In de cirkel. Ritueel werk. Ritueel schrijven. Verschillende rituelen.

Les 8

De magie van Jaarfeesten. De betekenis van de jaargetijden in hekserij. Hoe die vaak aan het mannelijke worden gekoppeld. Sabbats. Betekenis van de jaarfeesten. Wiel van het jaar. Mannen en hekserij

Les 9

De magie van Maanfeesten. De magie van de maan, hoe ze vaak als vrouwelijk wordt bestempeld. Feministische inslag in moderne hekserij. Symboliek van de maan in hekserij. Verschillende maanfasen. Maanrituelen.

Les 10

Natuurmagie. Animisme. Natuurmagie. Landschapsmagie. bosmagie en hoe je contact maakt met de natuur.

Les 11

Volksmagie en stadshekserij: oude vs nieuwe hekserij. oude tradities en gewoonten. werken met amuletten, spreuken, potten en koordenmagie. de waarde van legenden. Stadshekserij. Eclectische hekserij.

Les 12

Je Schaduwzijde ontdekken. Witte en zwarte magie. Wat is je schaduwzijde? Transformatie. De spiegel van de ziel. Tussen de werelden. De Onderwereld in hekserij. Donkere maanmagie.

+ Bonus

Alleen voor de ‘samen’ variant. Extra bonuslessen over divinatie, kaarsenmagie en over heksengroepen en inwijdingen. + 11 keer een live masterclass met Lunadea via Zoom. De masterclasses worden ook opgenomen!

Inschrijven voor de sibbeversie van de Jaaropleiding Hekserij kan tot 30 april 2024. De eerstvolgende sibbe start pas weer in 2025. Start vandaag nog met het verdiepen van jouw heksenpad!

Wat anderen vonden

Reacties van deelnemers

Welke transformatie zie jij voor je na een jaar lang intensief met hekserij bezig te zijn geweest?

Meld je nu aan voor de Jaaropleiding Hekserij en ga het zelf ontdekken!

Inschrijven voor de sibbeversie van de Jaaropleiding Hekserij kan tot 30 april 2024.
De eerstvolgende sibbe start pas weer in 2025. Start vandaag nog met het verdiepen van jouw heksenpad!

Veelgestelde vragen

Over de jaaropleiding

Kan ik de vragen en opdrachten naar jou insturen ter controle?

Nee. De losse trainingen zijn volledig zelfstudie. Je maakt de vragen en opdrachten voor jezelf om de informatie uit de les eigen te maken. De vragen en opdrachten zetten je aan tot zelfstudie, dus maak ze wel want daarmee ga je veel meer de diepte in dan wanneer je enkel de video’s kijkt en de teksten leest!

Als ik de Jaaropleiding Hekserij volg, kan ik dan een certificaat en een inwijding ontvangen?

Waneer je je aanmeldt voor het gezamenlijke pad ontvang je aan het einde van de opleiding een certificaat van deelname en krijg je de mogelijkheid om een inwijding van Lunadea te ontvangen, dit kan op locatie of via een Zoomritueel (maar is niet verplicht). Meld je je aan voor het solitaire pad? Dan kun je zelf jouw inwijding doen via het zelfinwijdingsritueel in de bonusles over inwijdingen.

Is jouw opleiding anders dan die van anderen die ook opleidingen geven over hekserij?

Iedereen is uniek en heeft een eigen persoonlijkheid. Bij het kiezen van een heksenopleiding zou ik altijd afgaan op het gevoel dat degene die de opleiding geeft uitstraalt en hoe jou dat raakt. Het is de leraar die haar/zijn kennis overbrengt en als de persoon jou niet kan raken dan kan de lesstof die wordt overgebracht jou ook niet raken.

Ik heb die andere trainingen en opleidingen niet gevolgd dus kan niet met zekerheid zeggen wat er in de lesstof anders of hetzelfde is. Mijn hekserij is traditionele hekserij, gericht op volksgebruiken en verbinding met de natuur. De andere traditionele heksen in Nederland die ik ken en opleidingen geven doen dat veelal live op locatie, voor een prijs die ongeveer het dubbele is van wat ik vraag.

Ik weet niet zeker of ik een heks ben, is jouw opleiding dan wel geschikt voor mij?

JA! Dat je op de nieuwsbrief geabonneerd bent, mijn website kent en hebt bekeken, misschien ook wel mijn social media volgt, zijn allemaal tekenen dat je wel geïnteresseerd bent in hekserij. De opleiding is juist opgezet om de heks in jezelf te leren kennen, om daar stapje voor stapje jezelf in te gaan vinden en kracht uit te putten. Ben jij er klaar mee om alleen maar te volgen en te lezen over hekserij? En wil je de stap nemen om hekserij écht te integreren in jezelf en je leven? Dan is de Jaaropleiding Hekserij zeker wat voor jou, want het gaat levensveranderend voor je zijn! (niet mijn woorden, dat is ook door studenten teruggekoppeld!)

Hoeveel tijd ben je ermee kwijt?

Dat hangt volledig van jou af. De Jaaropleiding Hekserij telt 12 lessen en 3 bonuslessen. Iedere les is opgedeeld in meerdere modules die bestaan uit teksten, video’s, en soms extra downloadmateriaal/werkboeken, en soms een meditatie. Het lezen en bekijken van de informatie in de leeromgeving en het maken van de opdrachten kost ongeveer 2 á 3 uur per les, maar sommige opdrachten kosten meer tijd (bijvoorbeeld de opdracht om meerdere dagen op 1 element te mediteren). Dat is dan nodig om de lesstof écht eigen te maken.

Wat kost het?

Jouw investering voor een jaar lang onder mijn begeleiding jezelf intensief bezig houden met hekserij is € 948 of 4 termijnen van € 240,75. Doorloop je de Jaaropleiding Hekserij liever op eigen houtje? Dan betaal je € 379 of € 97 per blok van drie lessen. 

Moet ik spullen aanschaffen voor de opleiding?

Niet per se. Ik probeer ervoor te zorgen dat alle opdrachten in de jaaropleiding voor iedereen uitvoerbaar zijn met de spullen die je normaal ook in huis hebt. Moet je een altaar maken? Een vensterbank kan ook een altaar zijn. Heb je een athame nodig? Een keukenmes of een briefopener voldoet ook prima!

Ik ben nog maar net bekend met hekserij, is de opleiding dan geschikt voor mij?

Ja. Je leert stap voor stap hoe je van de interesse in hekserij je levenswijze maakt, net zoals ik dat voorheen de heksen in mijn covens en sibbes ook stap voor stap leerde en hen daarin begeleidde. De lesstof die ik nu gebruik is gebaseerd op de lesstof die ik toen voor hen heb gecreëerd. Je leert dus écht zoals in mijn covens/sibbes!
Wat de opleiding uniek maakt is de praktische benadering, waardoor het tastbaar wordt voor je en je alles wat je leert meteen kunt gaan toepassen in je leven. Dat kan op korte termijn al verandering teweegbrengen in jezelf. Een beginner zijn is juist heerlijk, want dat betekent dat er nog een wereld voor je open ligt die je helemaal mag gaan ontdekken en waar je vanaf nu elke dag meer over leert. Geniet van deze reis!

Ik weet zelf al heel veel over hekserij, kan ik dan wel nog wat leren van jouw jaaropleiding?

De vraag die ik mezelf altijd stel in zo’n situatie is deze: “heb ik veel kennis hierover of weet ik het écht?” En met echt weten bedoel ik ook écht het doorleven! Je weet iets niet echt als je het niet leeft. Als jij het gevoel hebt dat je in je dagelijks leven niet aan hekserij toe komt en er steeds bewust tijd voor moet vrijmaken dan ken je het concept ‘hekserij’ wel, maar je leeft het niet echt. En dan is mijn antwoord: Ja, de Hexcademy Jaaropleiding Hekserij gaat je leren om hekserij ook echt te voélen en te gaan leven. Het geeft je een groep gelijkgestemden omcontact mee te leggen. Het geeft je een jaar lang houvast om daadwerkelijk hekserij in je leven te integreren. Het geeft je mijn unieke kijk op hekserij en de aansporing een eigen unieke kijk ophekserij te ontwikkelen.
En natuurlijk zullen er onderdelen en onderwerpen voorbij komen waar je al kennis over hebt, maar zoek daarin naar de nieuwe insteek en andere benadering om ook dáárin iets nieuws te leren.

Kan ik als ik de opleiding nu koop ook later starten?

Ja, je kunt starten wanneer je maar wilt en je houdt onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal. Dat betekent dat je de opleiding op je eigen tempo kunt doorlopen. Wanneer je kiest voor het gezamenlijke pad is het niet verplicht om iedere maand bij het openen van een nieuwe les deze direct te maken en volgen. Datzelfde geldt voor het volgen van de Zoomlessen die onderdeel zijn van het gezamenlijke pad.
Alle aanpassingen, toevoegingen en verbeteringen die ik in de komende jaren misschien nog doe aan de opleiding, heb je dan ook gewoon toegang tot. En je kunt de opleiding nog zo vaak opnieuw volgen of inkijken als je wilt!

Hoe lang houd ik toegang tot het lesmateriaal?

Je houdt onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal. Al het opleidingsmateriaal (video’s, werkboeken, downloads, meditaties, enz.) staat in een online leeromgeving, Lunadea’s Hexcademy. Daarvoor ontvang je inloggegevens en vervolgens kun je er bij zolang als de Hexcademy online staat.

Het gezamenlijke pad van de Jaaropleiding Hekserij is een opleiding waarbij je een jaar lang via Zoom extra begeleiding en lessen ontvangt van Lunadea, maar die je zelf na dat jaar kunt voortzetten. Je hóeft niet stipt iedere maand de les te maken en de zoom te volgen, maar kunt ervoor kiezen om de lessen gewoon in jouw eigen tempo te doorlopen

Wanneer start de Jaaropleiding Hekserij?

Als je kiest voor Het Solitaire Pad dan krijg je direct na je aanmelding toegang tot de lessen. Je hoeft dus niet te wachten en kunt direct aan de slag!

Als je kiest voor Het Gezamenlijke Pad is er een gezamenlijke startdatum. Deze wordt nog bekendgemaakt. Wanneer je je aanmeldt voor de wachtlijst, ontvang je automatisch bericht zodra je je kunt aanmelden.

Hoe werkt de Hexcademy leeromgeving?

Wanneer je je aanmeldt voor de jaaropleiding, ontvang je direct een e-mail met daarin inlogcodes voor de online leeromgeving. Deze bevindt zich op www.hexcademy.nl . Zodra je daarop inlogt zie je alle op dat moment in de leeromgeving beschikbare lessen staan. Als je klikt op de vrijgegeven les kun je beginnen met het lezen en volgen van de modules die er in staan.

Geen e-mail? Check dan je spam! Nog steeds niks? Stuur dan een mailtje naar post@hexcademy.nl.

Kunnen mannen ook heks zijn?

Uiteraard! Heks-zijn is niet alleen voorbehouden aan vrouwen, ondanks dat dat wél het heersende beeld is. Maar er zijn altijd mannelijke heksen geweest. Sterker nog: het merendeel van de bekendste heksen uit de moderne geschiedenis van hekserij waren mannen! Gerald Gardner, Alex Sanders, Ronald Hutton, Scott Cunningham, Raymond Buckland… om er maar een paar te noemen.
Hekserij is niet seksegebonden. Verbondenheid met de natuurlijkeenergieën en zintuiglijk open staan voor onbewuste signalen en boodschappen is niet voorbehouden aan de een of de ander.

Dus wat zeg je ervan?
Gun jij de heks in jou deze groei?

Meld je dan nu aan voor de Jaaropleiding Hekserij!

Inschrijven voor de sibbeversie van de Jaaropleiding Hekserij kan tot 30 april 2024. De eerstvolgende sibbe start pas weer in 2025. Start vandaag nog met het verdiepen van jouw heksenpad!