Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Hekserij in een kleine kamer

Datum: 10 / 10 / 2018


Mijn huiskamer, een paar jaar geleden

Mijn huiskamer, een paar jaar geleden

Wanneer je als heks in een stad woont, klein behuisd bent en geen tuin hebt zal je misschien ervaren dat het best lastig is om hekserij dan een plek te geven in je leven. Niet iedereen heeft álle ruimte om zijn of haar heksenspullen zichtbaar in huis neer te zetten. Is het niet vanwege andere bewoners, dan is het misschien gewoonweg omdat je er weinig ruimte voor hebt. En als je geen tuin hebt of geen park in de buurt waar je rustig kunt werken of mediteren zonder gestoord te worden, ben je dan wel een goede heks?

Heks in jezelf

Laat de esthetische blik op hekserij los! Hoe het eruit zien en welke spullen je hebt maken je niet een heks! Hekserij is een gevoel van in verbinding staan met je eigen kracht en met de natuur. Het aanvoelen dat alles bezield is en dit zowel in de natuur als in jezelf voelen. Hoe je huis eruit ziet, welke kleding je draagt en of je wel heksenattributen hebt heeft niets met het gevoel te maken.
Maar wat ik merk in mijn hekserij, en uit gesprekken met andere heksen, is dat de sfeer van je huis en het gebruiken van bezielde attributen wel invloed kunnen hebben op hoe jij je voelt, en ze je gemakkelijker in contact kunnen laten komen met de magie in en om je heen.

Visualiseer je altaar

Houd het simpel en bij jezelf. Als je nu geen eigen ruimte hebt om bijvoorbeeld een kaarsje te branden, zoek dan een plekje om zonder gestoord te worden te mediteren. Visualiseer en bouw in gedachten een altaar waarop je ‘s ochtends een kaars aansteekt en contact maakt met jouw eigen gidsen. ‘s avonds visualiseer je het altaar weer om bijvoorbeeld de kaars te doven en te bedanken voor de lessen die je overdag hebt geleerd en bescherming te vragen voor de nacht. Een altaar is in hekserij een plek om je hekserij vorm te geven en zichtbaar te maken, zodat het je gedurende de dag blijft herinneren aan de heks in jou.

Mediteer om in het heksengevoel te blijven

Voor meditatie en visualisatie heb je geen extra ruimte nodig dan de ruimte die je zelf inneemt. En terug het magische gevoel krijgen begint eveneens met meditatie en visualisatie. Magisch denken zorgt er namelijk voor dat er een heleboel kan veranderen in je leven. Zie jij in jouw meditaties elke dag hoe jij jouw leven eruit wil laten zien, dan zal dat ook sneller gebeuren dan als je het enkel wenst en er geen magische gedachten aan wijdt.
Wil je toch meer houvast bij je meditaties, schrijf dan een affirmatie op een briefje en hang dat aan je spiegel. Mediteer op die spreuk en je zult merken dat de spreuk echt effect gaat hebben op de dag zelf!

Niet opvallend hekserig

Heb je wel wat ruimte om spulletjes neer te zetten maar wil je niet dat het te opvallend ‘hekserij’ uitstraalt, kan je bijvoorbeeld een plant, een kaars, een veer en een glaasje water (of een gieter) in de vensterbank zetten. Dat zijn de 4 elementen maar het is niet opvallend hekserig. Of leg sierkralen of steentjes in de vier elementkleuren neer.

Maak een mini-altaar

Heb je geen plek voor een dressoir om een altaar van te maken, maak dan een mini-altaar van een doosje.
Door een veer, een verjaardagskaarsje, een steentje en een flesje water in een doosje te leggen heb je in principe al een altaar. Deze altaren worden ook wel reisaltaren genoemd, want je doet het doosje dicht en neemt het zo mee voor een buitenritueel!

Maak een kruidentuin van je balkon

Hang bloembakken op, maak een verticale tuin door zakken met kruiden op te hangen of zet potten met kruiden neer. Plant kruiden die je magisch kunt gebruiken zoals rozemarijn voor bescherming, bijvoet voor zuivering, kamille voor rust, roos voor liefde.

Wees creatief met je tijd in de natuur

Als je in de stad woont, woon je meestal niet midden in of dichtbij de natuur. Wees dan creatief met de tijd die je in de natuur hebt. Op je balkon tussen je kruiden zitten is ook al in de natuur. Leer jezelf aan om wolken te kijken. Mediteer en visualiseer plekken in de natuur. Maak wandelingen door de wijk en probeer natuurlijke plekken te vinden. Plan eens in de maand bewust een trip naar een plek in de natuur.

Verdiep je in dagelijkse huishekserij en stadshekserij

Als je niet zo gemakkelijk aan natuurmagie kunt doen, verdiep je dan eens in dagelijkse hekserij, stadhekserij en dagelijkse hekserij. Probeer om hekserij in te passen in de dingen die je toch al dagelijks doet.

Zegen je voordeur

Als je in een appartement woont heb j vaak een voordeur in een trappenhuis, wat betekent dat er heel veel mensen langs je voordeur lopen. Zegen daarom je voordeur geregeld om de energie van je buren er vanaf te halen. Dat doe je door je voordeur schoon te maken met een sopje met floridawater, citroensap en zout. Visualiseer tijdens het schoonmaken dat je je voordeur ontdoet van alle energie die er aan is blijven plakken.

Smudgen zonder rook

Het is goed om je huis geregeld te zuiveren, maar zeker als je in een klein appartement woont is het niet echt aan te raden om uitgebreid met rook te smudgen. Tegenwoordig zijn er genoeg alternatieven, zoals saliespray. Dat is een mengsel op basis van alcohol en salie-olie die je in de ruimte kunt sprayen met een verstuiver.

Bad en douchemagie

Als je een bad hebt, heb je geluk! Er zijn een hoop rituelen die je kunt combineren met een bad. Kruidenbaden, lichtbaden bij donkere maan, zuiveringsbaden. Meestal heeft het te maken met het toevoegen van kruiden en olie aan het badwater. Maar in Nederland vinden we het vaak prettiger om te douchen. Geen nood! Ook dan kun je rituelen uitvoeren. Scrub jezelf met zeezout om je te ontdoen van negatieve energie en sluit je aura door je chackrapunten aan te stippen met olie. Hang een zakje kruiden onder de douchekop zodat het water eerst over de kruiden stroomt voor het bij jou komt. Hang rozemarijn of eucalyptus op in de doucheruimte. Door de stoom komt de geur ervan vrij.

Block het geluid

Geluidsoverlast is groot in de stad. Zet een koptelefoon op en luister naar een geleide meditatie om tot rust te komen. Zelf merk ik dat pianomuziek me heel erg tot rust brengt. Dat vind ik zelfs prettiger dan naar een stem van iemand anders te luisteren.

Maak magische hoekjes

Bij een beperkte ruimte in huis kun je niet altijd je hele huis tot magische ruimte maken. Richt dan hier en daar kleine magische hoekjes in door een vaasje met veren neer te zetten, en wat edelstenen neer te leggen.

Doe aan raammagie

Als je weinig ruimte hebt op de grond om kasten of tafeltjes neer te zetten, gebruik dan het raamkozijn als plek voor jouw magie: hang een heksenbal voor het raam, hang er rozemarijn op (bescherming) hang een windgong op en teken eventueel een beschermingssymbool op de ruit.

Werk omhoog!

Als je weinig ruimte hebt, bekijk dan eens welke ruimte je hebt in de hoogte. Hang een amulet boven de deur, naast de voordeur of bij de raamkozijnen. Frame mooie heksenafbeeldingen in en hang ze op als schilderij. Hang een foto op van een altaar als je geen plek hebt voor een echte. Hang een kruiden op als je geen plek hebt voor potten met kruiden. Hang een plank op om je heksenboeken op te zetten (of koop digitale boeken zodat je geen fysieke boeken hoeft neer te zetten)

Heb je nog meer ideeën voor hekserij in een kleine kamer, laat dan hier onder een reactie achter!

 


Ik ben Lunadea

Over de auteur: Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van <<workshops & trainingen>>.✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je uit voor mijn <<Facebook Community>>

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...