Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Een kaarsje branden

Datum: 09 / 06 / 2015

Tegenwoordig doen we het lichtknopje aan en we hebben licht. Vroeger was dat wel anders en werden de over het algemeen donkere huizen verlicht met een haardvuur, kaarsen en olielampen. Ramen zorgden er alleen maar voor dat warmte het huis uit ging. Nu hebben we dubbel glas en hoeven we ons daar niet meer druk om te maken. Is het koud, dan doen we de verwarming gewoon aan! Er zijn nog maar weinig huizen met een open haard en kaarsen worden alleen nog aangestoken voor de gezelligheid.

Sfeer, gezelligheid en magie

Toch denk ik dat er in haast elk huishouden wel een kaars of waxinelichtje te vinden is. We hebben kaarsen weliswaar niet meer nodig voor licht en warmte, maar ze brengen wel sfeer en gezelligheid! Van oudsher zijn kaarsen en vuur altijd onderdeel geweest van magische praktijken. Als iemand hulp en steun nodig heeft, zeggen we dan we een een kaarsje voor ze zullen branden. Dat gebruik kent iedereen! Vaak zijn mensen zich er niet eens van bewust dat het een vorm van magie bedrijven is: je stuurt steun, warmte, liefde en aandacht naar degene waarvoor je de kaars brandt.

Een kaarsje branden is een simpele magische handeling die bijna iedereen wel eens uitvoert!

Doeltreffende vorm van magie

Kaarsenmagie is simpel en doeltreffend, daarom kiezen veel mensen het voor de dagelijkse magie in hun leven. Door een kaars te branden met een bepaald doel, zend je positieve energie uit op een fijn stoffelijk niveau. Deze energie wordt versterkt door de kleur van de kaars, de olie waarmee hij eventueel bewerkt is en je gedachten. Op het moment dat je iemand wilt steunen door een kaars te branden, komt er zoveel meer energie vrij dan alleen het zichtbare vlammetje dat deze persoon niet heldervoelend hoeft te zijn om het gevoel te krijgen dat hij of zij er niet alleen voor staat. Kaarsenmagie is gebaseerd op het principe dat je een gewenste situatie naar een kaars overbrengt en de kaars daarmee oplaadt. Door de kaars te branden, activeer en transformeer je die kracht, zodat de gewenste situatie werkelijkheid wordt. Het branden van de kaars zal een synchronisatie tot stand brengen tussen de situatie en de werkelijkheid.

Vuurmagie
Kies een kaars in de kleur die past bij het doel waarvoor je de kaars brandt en wrijf hem eventueel in met een bijpassende olie of kruiden

Meer dan alleen een kaars

Kaarsenmagie is meer dan alleen het branden van een kaars voor een ander. Het wordt voor diverse doeleinden gebruikt: je kunt gunsten vragen van je geliefde, geluk bevorderen, iets aantrekken, angst overwinnen, jezelf beschermen etc. Kaarsenmagie is eigenlijk heel veelzijdig én simpel:

  • Bedenk wat het doel is om een kaars te branden.

  • Kies één of meerdere kaarsen die je daarvoor wilt gebruiken. Let eventueel op de grootte en de kleur van de kaars.

  • Kies eventueel olie en kruiden passend bij het doel en wijd de kaars daarmee (goed op laten drogen want olie is brandbaar!).

  • Brand de kaars en denk steeds aan het doel, elke keer dat je de kaars ziet. Je hoeft er niet per se bij te blijven zitten. (Maar vanwege het brandgevaar ga je natuurlijk niet te ver uit de buurt!) Bepaal eventueel of je de kaars in één keer of in meerdere dagen opbrandt.

Nog wat kaarsentips

– Leg kaarsen in zout water en ze druipen niet.
– Als de kaars brandt; gooi dan een beetje zout op het vloeibare gedeelte, dan gaan ze langer mee.
– Als ze niet mooi opbranden moet je ze in de vriezer leggen; als je ze daarna weer aansteekt branden ze wel mooi op.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...