Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Dunne sluiers uitgelegd

Datum: 21 / 10 / 2018


Mist en rook kan eveneens dunne sluiers veroorzaken

Nu Samhain er aan komt, lees je overal dat ‘de sluiers tussen de werelden dunner zijn’. Maar wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld?

Meerdere werelden

Wanneer je met magie werkt, zal je waarschijnlijk voelen dat er méér is dan wat je met het blote oog kunt zien. Gevoelsmatig heb je door dat er naast onze werkelijkheid een andere wereld is. Of misschien zijn er wel meerdere werelden!
Er is een droomwereld, waarin je kunt reizen met je onderbewuste. Er is een wereld waarin je gidsen leven. Er is een wereld waarin goden leven, en voorouders. Of misschien is dat wel één andere werkelijkheid waarin alle niet-stoffelijke wezens leven.
Al die werkelijkheden bevinden zich blijkbaar door elkaar heen, want met ons onderbewuste kunnen we het aanvoelen, en sommigen hebben er zelfs zicht op of kunnen er doorheen reizen in een trancestaat, of tijdens meditaties en droomreizen.
Maar 2 maal per jaar is de overlap tussen al die werelden groter, dan zijn de grenzen minder gesloten en is er veel meer contact tussen die wereld en onze wereld. Die grenzen worden in de heksenterminologie sluiers genoemd.

Het is de tijd van zuivering en afschermen

Vanwege die dunne sluiers, is het goed om nu meer aandacht te besteden aan zuivering en bescherming.
Brand een kooltje in een vuurvaste schaal en strooi er salie of bijvoet op. Loop daarmee door de ruimten van het huis om met de zuiverende effecten van de kruiden je huis te zuiveren.
Wanneer je het huis niet wilt uitroken, kan je van bijvoet of salie een zuiverende spray maken door de kruiden in alcohol te laten trekken en dat aan te lengen met water. Doe het mengsel in een sprayflesje en vernevel dat door de ruimten. Loop daarbij elke ruimte tegen de klok in rond en besteed extra aandacht aan deuropeningen, ramen, spiegels en afvoerkanalen.

Een minder gebruikelijke zuiverings- en beschermingsmethode is de deurwassing:
Vul een emmer met heet water en voeg er een lepel citroensap, 3 druppels etherische citroenolie en 2 druppels lavendelolie in. Je kunt er ook een scheut Floridawater aan toevoegen, dat is zuiverend kruidenwater dat vaak wordt gebruikt bij huiszuiveringen en bij veel toko’s te koop is.
Roer het mengsel met de klok mee en spreek hardop uit dat dit magisch schoonmaakwater bedoeld is om oude resten negativiteit weg te halen en te vervangen voor positiviteit. Doop een witte doek in het water en veeg vanuit het midden van elke deur met de klok mee steeds grotere cirkels naar buiten toe, tot je de hele deur hebt schoongeveegd.

Heet plezier en positiviteit welkom in je huis!

Reinig de doek onder stromend water zodat alle negativiteit die het heeft verwijderd zal wegstromen. Giet het water weg in een gootsteen, maar het kan ook buiten (buiten jouw eigen erf!) weggegoten worden.

Voor extra bescherming strooi je zout op de drempel van je huis en zet je buiten een spiegeltje bij de deur, met de spiegelende kant naar buiten gericht.

 


Over de auteur: Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van <<workshops & trainingen>>.✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je uit voor mijn <<Facebook Community>>

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...