Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Dunne sluiers uitgelegd

Datum: 21 / 10 / 2018

Nu Samhain eraan komt, lees je overal dat ‘de sluiers tussen de werelden dunner zijn’. Maar wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld?

Meerdere werelden

Wanneer je met magie werkt, zal je waarschijnlijk voelen dat er méér is dan wat je met het blote oog kunt zien. Gevoelsmatig heb je door dat er naast onze werkelijkheid een andere wereld is. Misschien zijn er wel meerdere werelden! Er is een droomwereld, waarin je kunt reizen met je onderbewuste. Er is een wereld waarin je gidsen leven. Er is een wereld waarin goden leven, en voorouders. Het zou ook kunnen dat er één andere werkelijkheid is waarin alle niet-stoffelijke wezens leven. Al die werkelijkheden bevinden zich blijkbaar door elkaar heen, want met ons onderbewuste kunnen we het aanvoelen. Sommigen hebben er zelfs zicht op of kunnen er doorheen reizen in een trancestaat, of tijdens meditaties en droomreizen.

Tweemaal per jaar is de overlap tussen al die werelden groter, dan zijn de grenzen minder gesloten en is er veel meer contact tussen die wereld en onze wereld. Die grenzen worden in de heksenterminologie sluiers genoemd.

Het is de tijd van zuivering en afschermen

Vanwege die dunne sluiers is het goed om nu meer aandacht te besteden aan zuivering en bescherming. Brand een kooltje in een vuurvaste schaal en strooi er salie of bijvoet op. Loop daarmee door de ruimten van het huis om met de zuiverende effecten van de kruiden je huis te zuiveren. Wanneer je het huis niet wilt uitroken, kan je van bijvoet of salie een zuiverende spray maken door de kruiden in alcohol te laten trekken en dat aan te lengen met water. Doe het mengsel in een sprayflesje en vernevel dat door de ruimten. Loop daarbij elke ruimte tegen de klok in rond en besteed extra aandacht aan deuropeningen, ramen, spiegels en afvoerkanalen.

Zuiveren kan met rook, maar er zijn ook andere methoden als je dat liever niet doet!

Een minder gebruikelijke zuiverings- en beschermingsmethode is de deurwassing. Vul daarvoor een emmer met heet water en voeg er een lepel citroensap, drie druppels etherische citroenolie en twee druppels lavendelolie aan toe. Je kunt er ook een scheut Floridawater aan toevoegen, dat is zuiverend kruidenwater dat vaak wordt gebruikt bij huiszuiveringen. Dit is bij veel toko’s te koop. Roer het mengsel met de klok mee en spreek hardop uit dat dit magisch schoonmaakwater bedoeld is om oude resten negativiteit weg te halen en te vervangen door positiviteit. Doop een witte doek in het water en veeg vanuit het midden van elke deur met de klok mee steeds grotere cirkels naar buiten toe, tot je de hele deur hebt schoongeveegd.

Heet plezier en positiviteit welkom in je huis!

Reinig de doek onder stromend water zodat alle negativiteit die het heeft verwijderd zal wegstromen. Giet het water weg in een gootsteen of ga naar buiten en giet het daar weg. Doe dit dan wel buiten jouw eigen erf! Voor extra bescherming strooi je zout op de drempel van je huis en zet je buiten een spiegeltje bij de deur, met de spiegelende kant naar buiten gericht.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant: