Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Schaduw uit een andere wereld

Datum: 04 / 06 / 2016

Spreken met de goden, kennis krijgen van andere werelden, automatisch schrift, helderziendheid… binnen de religies en binnen de hekserij zijn er vele manieren om contact te leggen en kennis op te doen van buiten jezelf. Maar in hoeverre moet je je laten leiden door inspiratie die je van een andere wereld hebt gekregen? Gesprekken met goden, met energieën, met geesten en dergelijke, misschien zelfs rechtstreeks met het lot, in hoeverre kun je daar iets mee doen? Heeft het wel nut?

Twijfels over de betrouwbaarheid

Je kunt er over nadenken; is het geen waan(zin), is het enigszins behulpzaam? Je kunt gaan interpreteren, de goden zijn niet altijd even duidelijk. Je kunt twijfels houden over de exacte betekenis en er toch iets mee doen. Je kunt je door de goden laten inspireren…

De zin van een religie

Volgens mij is dat o.a. ook de zin van een religie, van divineren en het proberen te begrijpen van de natuur. Het is juist bedoeld om er iets mee te doen en het niet werkeloos naast je neer te leggen. Het is voor mij een zingeving aan het leven en een manier om dingen van een andere kant te bekijken. Veelal komt de betekenis van iets dat je hebt doorgekregen pas later aan het licht. Je vindt de herkenning pas wanneer het daar is.

Dat mag niet!

Ik begrijp niet dat er heksen zijn die vinden dat je informatie en inspiratie die je van de goden hebt ontvangen niet mag gebruiken. Wat is dan de zin ervan om contact met de goden te maken? Wat heeft het dan voor zin om de informatie en inspiratie op te doen? Het zijn giften van de andere wereld die jij als heggerijder tussen de werelden kunt overbrengen. Een gegeven paard mag men immers niet in de bek kijken en je roeping kun je niet ontlopen.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Wat is hekserij?

Een heks is één met de natuur Hekserij is een natuurreligie. Dat houdt in dat degenen die zich bezighouden met...