Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

De roeping horen – het Lot volgen

Datum: 10 / 01 / 2018


779.jpg

Het Lot is voorbestemd, daar kun je niet voor weglopen. Toch is dat precies wat veel mensen willen doen: het leven dreigt een bepaalde kant op te gaan en eigenlijk wil je dat niet, dus wordt er van alles aan gedaan om níet daar te eindigen. Meestal is dat ijdele hoop.

Ik was een jaar of 5 en we woonden net in ons eigen huis in Nederland toen ik nachtenland dezelfde droom had. Als kind droomde ik erg vaak over van alles dat dan in de dagen of weken erna waarheid werd. Soms had ik daar moeite mee, meestal zag ik dat als een eigenschap die ik nu eenmaal had. Maar die ene droom was wel heel hardnekkig, en bovendien heel erg eng!
Steeds weer kwam die heks het huis binnen. In mijn droom deed ik alle sloten op de buitendeur, vluchtte mijn slaapkamer in e schoof alle kasten en bureaus voor de deur. Ondertussen hoorde ik hoe zij met haar magische krachten de deur ontgrendelde en voor de slaapkamerdeur stond. Met een zwiep van haar hand schoof alles voor de deur weg. In angst voor die heks rende ik naar het slaapkamerraam en kroop er doorheen naar buiten terwijl de heks binnen kwam. Daar eindigde de droom.
Pas járen later begreep ik de symboliek ervan: ik was dat zelf! En voor jezelf kun je niet weglopen. Alleen wist ik niet van het bestaan van gewone heksen af en dus maakte mijn kinderbrein er een enge gemene heks van, net als in de sprookjes.

Wat is het Lot?

Het Lot wordt geweven bij je geboorte, zo gaat de mythe. De Norn van het verleden spint de draad en geeft deze aan de Norn van het heden, die weer verbonden is met haar zuster van de toekomst. Gezamenlijk weven zij het web van heden, verleden en toekomst. Een web van levensdraden.
Net als bij een spinnenweb kan je zijdraden weven, zijpaden belopen, maar het hoofdpad is duidelijk voorbeschikt. Weglopen van wie je bent is onmogelijk. Doe je dat wel, dan voel je je ongelukkig.

Inwijdingsmomenten bij roepingen

Het geroepen worden om je ware levenspad te belopen word in veel verschillende religies en levenswijzen beschreven. Ook in sjamanisme bijvoorbeeld kunnen alleen degenen die worden geroepen sjamaan worden.
Niet voor niets word het volgen van een dergelijke levenswijze waarbij je contact maakt met iets hogers dan jijzelf een roeping genoemd. Zo’n roeping is niet voor iedereen weggelegd, althans: niet iedereen zal het horen. Alleen degenen die het contact kunnen voelen en horen zullen een roeping ervaren.
Wanneer zo’n roeping plaatsvindt volgt er vaak een inwijdingsceremonie om degene die wordt geroepen het oude te laten voor wat het is en bewust het nieuwe leven in te stappen. Zo’n ceremonie duurt soms dagenlang om de roeping van de inwijdeling te testen.
In hekserij zijn dergelijke ceremonieën niet heel gebruikelijk. Hekserij is veelal een solitair pad dat wordt belopen, en velen zullen een bepaalde roeping voelen maar daar geen ceremonie voor uitvoeren. In hekserij gaat ook niet iedereen bij een ervaren Elder in de leer, zoals in sjamanisme wel het geval is. Ga je bij een Elder in e leer, dan is het wel gebruikelijk om een ceremonie te ondergaan om getest te worden of je het overnemen van kennis waardig bent. Net zoals dat dus bij sjamanistische leerlingen gebruikelijk is.

Kun je dan die roeping ook níet voelen en toch heks zijn?

Ja, niet elke heks voelt die duidelijke roeping, wel elke heks voelt duidelijk dat dit zijn of haar pad is. Het gevoel dat deze levenswijze je past en vertrouwd aanvoelt moet je niet verwarren met een roeping. Een roeping is een stap verder, dat overkomt over het algemeen degenen die later als Elders zullen optreden, die hun kennis overdragen, niet anders kunnen dan anderen te helpen.
Ik heb van anderen gehoord dat het vaak in een droom komt, en als de droom niet wordt begrepen het contnue terug op hun pad blijft komen tot ze niet anders meer kunnen dan de weg te belopen.

 


1Ik ben Lunadea.png

Over de auteur: Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).✰

 

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...