Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Midzomer en Midwinter: viering van een einde en nieuw begin

Datum: 18 / 12 / 2019

Op het noordelijk halfrond vieren we op 21 december dat de zon op zijn zwakst is en dat het donker overheerst: Midwinter. De natuur heeft zich teruggetrokken, alles lijkt doods. De herinnering aan de levendige zomer is vergeten, maar vanaf vandaag gaan we toch weer over naar de lichte helft van het jaar. Het is een tijd van bescherming voor het ongeziene, joelen en geluid maken om het donker te verjagen, inkeer in jezelf en divinatie. Op deze langste dag zitten we op het balanspunt in het jaargetijde en zal het jaarwiel draaien naar de kant waarop leven regeert en de dagen weer langer zullen worden.

Het zuidelijk halfrond viert Midzomer

Op de andere helft van de wereld is dit de dag van de langste dag en wordt Midzomer gevierd. Het is het begin van de zomer en de tijd waarin het leven voelbaar is. Bomen staan vol in blad, overal is leven en het is de warmste tijd van het jaar. Maar vanaf vandaag, 21 december, worden de dagen weer korter, wordt het weer donkerder en zal het leven langzaam afnemen.

De natuur verandert overal

Waar ter wereld je ook bent, kijk eens om je heen en wees je bewust van de natuur en haar veranderingen en van jouw eigen plek daarin. Of je dagen vanaf vandaag nu lengen of korten, vandaag staat in het teken van licht en donker. Ook het licht en donker in jouw eigen leven en in jouw hekserij. Onderzoek vandaag jouw balans van licht en donker. Leer jouw lichte kant en jouw donkere schaduwkanten kennen. Want licht en donker kunnen niet zonder elkaar en iedereen heeft schaduwkanten in zichzelf.

Fijne Yuletijd
Fijne Yuletijd!

Begroet het licht vanuit het donker

Ga nog voor zonsopkomst naar buiten en zoek een plek waar je de zon kunt zien opkomen. Het is een traditie om op Midzomerdag en op Midwinterdag de zon te begroeten. Je hoeft er geen ritueel van te maken, de zonsopkomst is zelf al magisch om te zien en te ervaren. Probeer om het effect op je lichaam en geest waar te nemen. Mediteer en voel de toenemende energie als de eerste zonnestralen over de horizon tevoorschijn komen. Voel hoe de zonnestralen je raken, je verlichten en verandering in je lichaam doen plaatsvinden. Dit zijn de eerste zonnestralen na de balans van Midzomer/Midwinter. Het is het licht dat verandering brengt, ook in jou. Neem dat licht op en laat het dat deel in jouw geest verdrijven dat je niet langer nodig hebt, zodat het licht van de verandering die plek kan innemen. Adem het licht in, en het donker uit. Dat is krachtiger dan welk uitgeschreven ritueel uit een boek dan ook!

Ik wens je een magische Midzomer/Midwinterdag!

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant: