Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Midzomer en Midwinter: viering van een einde en nieuw begin

Datum: 18 / 12 / 2019


fijne yuletijd.png

Op het noordelijk halfrond vieren we op 21 december dat de zon op zijn zwakst is en het donker overheerst: Midwinter. De natuur heeft zich teruggetrokken, alles lijkt doods. De herinnering aan de levendige zomer is vergeten, maar vanaf vandaag gaan we toch weer over naar de lichte helft van het jaar.

Het is een tijd van bescherming voor het ongeziene, joelen en geluid maken om het donker te verjagen, inkeer in jezelf en divinatie. Maar op deze langste dag zitten we op het balans-punt in het jaargetijde en zal het jaarwiel draaien naar de kant waarop leven regeert en de dagen weer langer zullen worden.

Het zuidelijk halfrond viert Midzomer

Op de andere helft van de wereld is dit de dag van de langste dag en wordt er Midzomer gevierd. Het is het begin van de zomer en de tijd waarop het leven voelbaar is. Bomen staan vol in blad, overal is leven en het is de warmste tijd van het jaar. Maar vanaf vandaag, 21 december, worden de dagen weer korter, wordt het weer donkerder en en het leven zal langzaam afnemen.

De natuur verandert overal

Waar ter wereld je ook bent, kijk eens om je heen en wees je bewust van de natuur en haar veranderingen en van jouw eigen plek daarin.

Of je dagen nu lengen of korten vanaf vandaag, vandaag staat in het teken van licht en donker. Ook het licht en donker in jouw eigen leven en in jouw hekserij. Onderzoek vandaag jouw balans van licht en donker. Leer jouw lichte kant en jouw donkere schaduwkanten kennen. Want licht en donker kunnen niet zonder elkaar en iedereen heeft schaduwkanten in zichzelf.

Begroet het licht vanuit het donker

Ga naar buiten nog voor zonsopkomst en zoek een plek waar je de zon kunt zien opkomen. Het is een traditie om op Midzomerdag en op Midwinterdag de zon te begroeten. Je hoeft er geen ritueel van te maken omdat de zonsopkomst zelf al magisch is om te zien en te ervaren. Probeer om het effect op je lichaam en geest waar te nemen. Mediteer en voel de toenemende energie als de eerste zonnestralen over de horizon tevoorschijn komen. Voel hoe de zonnestralen jou raken, jou verlichten en er verandering in je lichaam plaatsvindt. Dit zijn de eerste zonnestralen na de balans van Midzomer/Midwinter. Het is het licht dat verandering brengt, ook in jou. Neem dat licht op en laat het dat deel in jouw geest verdrijven dat je niet langer nodig hebt zodat het licht van de verandering die plek kan innemen. Adem het licht in, en donker uit.
Dat is krachtiger dan welk uitgeschreven ritueel uit een boek dan ook!

Ik wens je een magische Midzomer/Midwinterdag!

 


Ik ben Lunadea.png

Over de auteur: Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline <<workshops & trainingen>>.✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je uit voor mijn <<Facebook Community>>

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...