Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Liefdesmagie – om liefde aan te trekken

Datum: 01 / 05 / 2018

Schrijven over liefde is misschien net zo moeilijk als schrijven over magie. Het is ongrijpbaar. Het gaat over gevoelens en vrijwel niets is moeilijker te beschrijven dan een gevoel.

Gevleugelde liefde

Ik denk dat liefde het onderwerp is waarover het meest is geschreven. Vrijwel alle liedjes gaan over liefde en in haast elk verhaal en elke film komt liefde voor. Het is een veel gevleugeld onderwerp! Wel of geen liefde, zware liefde, kalverliefde, prille liefde, verliefdheid… Niets houdt mensen méér bezig dan liefde. Maar wat is de magie van liefde? Is het de connectie die wordt gemaakt tussen twee personen? De aura die van de ene persoon uitstrekt naar de andere persoon? Is het de ziel die samensmelt met de ander? Zijn het de gedachten die naar elkaar uitgaan, de energie die zich in elkaar verstrengeld? Want dat is wat er volgens mij gebeurt als geliefden bij elkaar komen. Als de energie goed bij elkaar past, is liefde héél sterk!

Liefde kan je niet dwingen

Als je mensen gaat dwingen zich zo te voelen, dan kan dat niet lang goed gaan. Als heks krijg ik geregeld de vraag of ik voor iemand liefdesmagie zou willen uitvoeren. Om iemand (opnieuw) verliefd te laten worden of om degene waarop ze verliefd zijn aan te trekken. Ik snap waar de vraag vandaan komt, want dat is natuurlijk het beeld dat er van heksen is geschapen: ze doen aan magie, waaronder liefdesmagie. Maar wanneer liefdesmagie niet op de juiste manier wordt uitgevoerd, schaad je anderen ermee. Daarom voer ik geen rituelen voor anderen uit en geef ik in plaats daarvan advies over hoe ze het zelf kunnen doen.

Liefdesmagie bevindt zich op de grens van wat wel en niet kan, want je mag een ander niet manipuleren

Wanneer je liefdesmagie uitvoert met het beeld van een bepaald persoon erbij, schaad je diegene met jouw magie. Ook al is het niet direct je bedoeling om te schaden, wanneer je een bepaald persoon in gedachten houdt overschaduw je zijn of haar vrije wil. Daarnaast geloof ik dat er ook nog zoiets is als lotsbestemming en daar mag je niet mee knoeien. Je moet altijd ieders individuele vrije wil respecteren, de keuze om zelf te kiezen naar wie de liefde uitgaat. Het is fout om dat van een ander af te nemen. Daarom is liefdesmagie een vorm van magie waarmee je een dunne scheidslijn beloopt van wat nog wel kan en wat niet kan. Je wilt immers liefde aantrekken, maar laat het idee van een specifiek persoon los. Als je iemand in gedachten hebt, noem die dan niet in je magie maar beschrijf je ideale relatie alsof het al zo is. Dan is dat wat je aantrekt. Het is de magie van gedachtekracht waarmee je in gedachten al schept wat je wilt aantrekken.

Alles komt bij jou terug

In hekserij en magie bestaat er een ongeschreven regel die luidt: alles wat je doet komt driemaal bij je terug. Zelf houd ik het op de natuurwet van actie-reactie; elke actie die jij doet, geeft ook een reactie. Bovendien heb ik als kind al geleerd dat wie goed doet, goed ontmoet. En voor het tegenovergestelde geldt hetzelfde. Met al mijn acties, dus ook met magie, ga ik uit van die ethische stellingen. Dus als ik een ander schaad, zal ik zelf ook op de blaren zitten. En als ik iets goeds doe, zal ik me daar ook goed over voelen.

Juist in liefdesmagie is magische ethiek heel belangrijk

Amuletten, drankjes en kruiden

In mijn onderzoek naar liefdesmagie kom ik héél veel oude vormen van magie tegen om liefde aan te trekken of te vergroten. Het is dus toch een van de meest toegepaste vormen van magie, op beschermingsmagie na. Bescherming en liefde, het zijn dan ook twee heel essentiële onderwerpen! Ik lees over takjes rozemarijn die omwonden worden met rood draad en onder het bed van de geliefde gelegd moeten worden. Over een briefje met een symbool dat in de kleding van de geliefde genaaid moet worden om hem aan je te binden. Over lokken haar waar draad omheen gebonden moet worden. Over een takje in de vorm van een fallus waar het haar van je geliefde en jezelf omheen gebonden moet worden om hem enkel trouw aan jou te laten zijn. Het zijn oude vormen van liefdesmagie waarbij blijkbaar toen nog voorbij gegaan werd aan de vrije wil van de ander. Tegenwoordig doen we dat anders.

Een liefdestalisman om zelf te maken:

Een talisman maak je om iets aan te trekken: geluk, voorspoed, geld… In dit geval maken we een talisman om liefde aan te trekken. Je kunt deze talisman voor drie dingen gebruiken: om liefde aan te trekken, om een huidige relatie te verbeteren of zelfliefde te vergroten. Het maken van deze talisman gaat in alle drie de gevallen zo goed als hetzelfde, op enkele materialen na, die ik in de materialenlijst zal benoemen. Het maken van deze talisman vereist allereerst tijd en aandacht. Zelf vind ik dit een heel mooie manier van magie uitvoeren omdat je er tijd aan besteed. Hoe meer tijd en aandacht je erin stopt, hoe meer effect de talisman zal hebben.

De kracht van je liefdestalisman zit in de aandacht die je eraan besteedt

Dit heb je nodig (alles moet van natuurlijk materiaal zijn, dus afbreekbaar door de aarde):

  • een roze of rood zakje

  • een stukje roze papier

  • iets roods om mee te schrijven

  • gedroogde rozenblaadjes

  • 2 appelzaadjes (1 als je de talisman maakt voor zelfliefde)

  • een stukje rozenkwarts en een stukje bergkristal

  • paars lint

  • iets om het zakje mee te versieren

  • als je liefde wilt aantrekken of huidige liefde wilt verbeteren: speenkruid (ware liefde) en een kaneelstokje (vergroten van liefde)

  • als je zelfliefde wilt vergroten: een vanillestokje

Liefdesmagie
Gebruik in je liefdesmagie alleen natuurlijke materialen!

Versier het zakje. Borduur het, teken erop, spendeer er zoveel tijd aan als je wilt en blijf steeds je intentie en bedoeling naar het zakje sturen terwijl je ermee bezig bent. Door er zoveel tijd aan te besteden bouw je de bedoeling van de talisman op. Maak het zo mooi mogelijk, want je blijft het bij je dragen.

Schrijf op het roze briefje wat je zoekt aan liefde en verwoord het zo positief mogelijk en vanuit de beleving alsof het al zo is. Zeg niet dat je iets niét wilt, wees niet negatief, maar schrijf het alsof het al zo is in de huidige tijd. Bijvoorbeeld als je een relatie wilt aantrekken: ik heb nu een geliefde waarmee ik een sterke, liefdevolle band heb en alles is goed. Let erop dat je niemand manipuleert in je woorden. Noem geen namen, ook niet als je verliefd bent op iemand. Misschien is er iemand anders die je nog niet kent die veel beter voor jou zal zijn. Bovendien zou je diegene die je noemt manipuleren met jouw magie en dat mag niet de bedoeling zijn. Het gaat erom dat jij degene aantrekt die het beste is voor jou, die past bij de liefde die jij te geven hebt. Hetzelfde geldt als je dit ritueel voor je huidige relatie uitvoert. Schrijf het voor jezelf: ik ben nu volmaakt gelukkig in mijn relatie.

Noem nooit namen tijdens liefdesmagie, ook niet als je al op iemand verliefd bent

Nadat je dit hebt opgeschreven vouw je het briefje driemaal en stop je het in het zakje. Daarna voeg je de kruiden en de kristallen toe. Houd ieder ingrediënt steeds tussen je handen en denk aan het doel waarvoor je het toevoegt. Stuur dat doel met jouw gedachten naar het ingrediënt en voeg het dan pas toe aan het zakje. Bind het zakje tot slot dicht met het paarse lint, denk weer aan je affirmatie en stop er jouw kracht, liefde en energie in. Leg er zes knopen in. Zes is het getal van de geliefden.

Draag het zakje met je mee. In je tas, bind het aan je middel of aan je riem. Door het mee te dragen houd je de magie in beweging. Wanneer je merkt dat je ritueel effect heeft, begraaf je het zakje in de aarde. Daarom moest alles van natuurlijk materiaal zijn.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...