Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

10 manieren om uit de heksensleur te komen

Datum: 04 / 12 / 2018

Soms lijkt het alsof ik in een sleur kom. Niet alleen een dagelijkse sleur, maar ik merk soms ook dat mijn hekserij in een sleur komt. Ik doet elke week of elke dag hetzelfde en het begint wat matjes aan te voelen. Misschien doe ik dezelfde meditatie te lang, of verliezen de dagelijkse spreuken hun kracht. Misschien is verveling om de hoek komen kijken. Ik vermoed dat ik hierin niet de enige ben!

Dus wat doe jij als je in zo’n heksensleur zit?

#1 Lees een inspirerend heksenboek en probeer om elke dag een bladzijde (of hoofdstuk) te lezen. Dat zal nieuwe inspiratie geven!

#2 Voer een 7-dagenritueel uit. Als je elke dag hetzelfde doet, probeer dan eens een ritueel uit dat zeven dagen duurt. Brand bijvoorbeeld een week lang een stukje van een opgeladen kaars. Zo doorbreek je de oude sleur. Dit soort 7-dagenrituelen helpen je om meer aandacht naar je doel te sturen.

#3 Probeer een simpel nieuw onderdeel toe te voegen aan je bestaande routines. Gebruik magische douchegel bij je normale douche ‘s ochtends, zeg dank voor de dag, strooi wat kruiden in je jaszakken, stop een magische munt in je portemonnee om geluk aan te trekken. Zo voeg je weer wat extra magie toe aan je leven.

#4 Probeer iets totaal anders te doen dan je normale routine. Als iets nieuws toevoegen aan je bestaande routine niet werkt, gooi dan het oude overboord en gooi het over een totaal andere boeg! Dat kan voor sommigen dé oplossing zijn om uit de sleur te komen.

#5 Ga naar buiten! In de moderne wereld is het heel gemakkelijk om dagenlang binnen te zitten, je werk te doen en amper buiten te komen. Probeer dan om elke dag minimaal een uur buiten te zijn. Wandel, doe yoga in het park, ga zwemmen, zoek rust in je achtertuin. Het maakt niet uit op welke manier je buiten bent, maar wees je ervan bewust dat je niet binnen zit! Je zult merken dat buiten zijn je helderheid geeft, wat sleur doorbreekt.

Soms kom je uit de heksensleur door iets héél anders te doen dan normaal, soms helpt het juist om jezelf rust te gunnen

#6 Gun jezelf rust! Als je sleur ervaart, zal je ook spanning of zelfs stress ervaren. Gun jezelf dan rust! Plan minimaal vijf minuten per dag tijd in voor jezelf om rust te ervaren. Dat is belangrijk om opnieuw op te laden. Ga in bad, lees een boek of neem gewoon de tijd om rustig op de bank te zitten en na te denken. Even niets doen! Zet je favoriete (heksen)muziek op, brand kaarsen en wierook en voel wat rust met je doet. Ik vind dit de fijnste manier om opnieuw de magie om me heen te voelen.

#7 Spreek af met andere heksen. Wanneer je zelf weinig inspiratie hebt, kan het heel fijn zijn om met andere heksen te spreken. Zij kunnen een enorme inspiratiebron zijn voor je eigen magische beleving. Ken je nog geen of weinig andere heksen? Kijk eens in de hashtag #heksentrots op Instagram, daar posten heksen in heel Nederland over hun heks-zijn en ervaringen.

#8 Leer iets nieuws. Als je het zat bent om steeds hetzelfde te doen, is het misschien wel tijd om iets nieuws te leren. Verdiep je eens in alchemie, astraal reizen, lucide dromen, droomduidingen of een onbekendere divinatievorm, zoals theeblaadjes lezen of speelkaarten lezen.

#9 Schrijf het op. Door op te schrijven wat je voelt en waarom je je zo voelt kan je soms tot verrassende inzichten komen over hoe je de sleur kunt doorbreken. Het is een simpele maar doeltreffende manier om blokkades te doorbreken, op magisch en niet-magisch vlak.

#10 Probeer iets superkleins. Als al het voorgaande niet helpt, doe dan iets superkleins per dag. Want ook elke kleine magische actie kan een groot magisch gevoel geven. Gun jezelf een meditatie van twee minuten, spreek een intentie uit als je een kaars aansteekt, schrijf elke dag een briefje met een intentie en stop het in je intentiepot.

Soms zijn er maar kleine dingen nodig om de magie weer terug te voelen!

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant: