Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Interessante heksenboeken om te lezen

Datum: 20 / 05 / 2019


Heksenboeken

Ik ben niet alleen een traditionele heks en een priesteres, ik ben ook een boekenheks. Tientallen boeken heb ik verzameld over hekserij. Alles dat over het onderwerp uit kwam wilde ik hebben en ik legde in korte tijd een héle bibliotheek aan. Uren zat ik te lezen en uren bracht ik door in het spirituele winkeltje, struinend en zoekend naar nog meer interessante boeken. Achterflappen lezend, binnenflappen lezend, en doorbladerend om te bepalen of het boek leuk genoeg was om aan te schaffen.

Boeken voor de beginnende heks

Vaak word me gevraagd wat de beste beginnerboeken zijn. Naast mijn reactie dat mijn eigen boekjes heel veel uitleggen over hekserij en ik erg mijn best heb gedaan om daarin zoveel mogelijk uitleg af te wisselen met weetjes, tips en rituelen om zelf uit te voeren, antwoord ik vaak dat het beste boek om te lezen die van Susan Smit is: ‘Heks’ vind ik een goed boek om mee te beginnen. Het is geen ruwe opsomming van feiten, keurig in hoofdstukjes opgedeeld, het is een mooi verhalend boek dat iedere beginnende heks herkenning zal geven.
Daarnaast zijn ‘Bezems en Pentagrammen’ van Minerva en ‘Moderne Heksen’ van Claudia van der Sluis voor mij nog steeds 2 boeken die voor beginners heel volledig zijn in hun uitleg over wat hekserij inhoudt.

Persoonlijke verhalen over het heksenpad

Als het op heksenboeken aan komt dan kies ik het liefste boeken met een persoonlijke beleving erin beschreven, zoals Heks van Susan Smit en het Boek der Schaduwen van Phyllis Curott.

Het valt me op dat veruit de meeste heksenboeken informatieve boeken zijn, en dat er eigenlijk maar heel weinig boeken zijn met daarin een persoonlijk heksenpad beschreven.

Ik ken nog het boek Brieven van een Heks van Rae Beth en Bekentenissen van een Jonge Heks van Guinevere Rain en dan houdt het wel een beetje op. Dus als je suggesties hebt, houd ik me aanbevolen!

Nog meer waardevolle schrijvers

Andere boeken die ik echt als waardevol zie zijn de boeken van Scott Cunningham. Het mooie aan de boeken van Scott is, dat zijn manier van hekserij heel natuurgericht was. Ja, hij heeft ook enkele wicca-handboeken geschreven, maar hij heeft ook een aantal boeken geschreven over natuurmagie, een enorm waardevol kruidenboek, een boek over olie en wierook, een boek over gipsy magic. Hij heeft in zijn hele leven tientallen boeken over hekserij geschreven en zag in elk onderdeel van hekserij wel een boek!

Aanraders:
* Groene Magie
* Incense, oils and Brews
* De Kracht van de Aarde
* Earth, Air, Fire & Water

Raven Grimassi is een volgende schrijver die ik erg waardeer. Zijn focus is met name Italiaanse hekserij, aangezien hij van Italiaanse afkom is. Italian Witchcraft is een enorme pil, maar staat boordevol interessante weetjes. De andere benadering van hekserij interesseert me vooral. Zijn boek Heriditary witchcraft is ook heel goed! Dat gaat over erfhekserij.

Traditionele heksenboeken

En wat betreft traditionele hekserij moet je toch ook Engelse boeken lezen. Ik ben nu bezig in ‘Cunning Folk & Familiar Spirits: Shamanistic Visionary Traditions in Early Modern British Witchcraft and Magic‘ van Emma Wilby.
Robert Cochrane‘s boeken zijn klassiekers, net als de boeken van Ronald Hutton.

En dan zijn er nog de boeken van Gemma Gary en eigenlijk alle boeken van Troy Books! Dat is een Britse uitgeverij die zich heeft gespecialiseerd in boeken over Traditionele Hekserij.

Besmet met de boekentic

Ik ben niet de enige Heks met een ‘boekentic’. Veel Heksen in mijn vriendenkring kunnen geen New-Age winkel, boekenwinkel of beurs bezoeken zonder er tientallen euro’s uit te geven aan boeken over Hekserij of aanverwante onderwerpen. Onder hen zijn er ook velen die, net als ik, een groot aantal ongelezen boeken in de kast hebben staan. Ik moet er toch maar eens tijd voor vrijmaken om al die ongelezen boeken te lezen…

 


Dit is Lunadea

Over de auteur: Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van <<workshops & trainingen>>.✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je uit voor mijn <<Facebook Community>>

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...