Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Koffie- en theemagie

Datum: 09 / 04 / 2015

In het kader van keukenkastjesmagie; koffie heeft eveneens magische eigenschappen! Niet alleen werkt het ‘s ochtends magisch om wakker te worden, je kunt er ook mee divineren. Dan moet je je koffie wel op de ouderwetse manier zetten om koffiedik te krijgen en het niet erg vinden om korrelige koffie te drinken. Hiervoor verwarm je water, voeg je een schep koffiepoeder toe en laat je dit mee verwarmen (laat het niet koken!). Drink de koffie langs één zijde op tot er nog een klein laagje koffie in je kopje zit. Draai dat drie keer rond terwijl je aan je vraag denkt, leg het schoteltje over je kopje en draai het geheel om zodat het restje koffie op het schoteltje loopt. Laat dit even staan zodat het koffiedik opdroogt. Als je nu je kopje weer omdraait en er in kijkt, zie je dat het koffiedik op de bodem en aan de randen van je kopje zit geplakt. Hierin kan je symbolen zien die je kunt interpreteren als antwoord op de gestelde vraag.

Nog meer koffie!

Naast bovengenoemde divinatiemethode is koffie ook uitstekend voor magische vloekverbrekende baden en om te herstellen van ziekte.

  • Gebruik een hele pot vers gezette sterke koffie voor je magische baden.
  • Verbrand vers gemalen koffiebonen voor bescherming tegen nare mensen, geesten en nachtmerries.
  • Zet verse koffie op je altaar als offer voor je voorouders, gidsen en spirithelpers. Maak er een gewoonte van om elke dag een koffie-offer te brengen. Daar maak je jouw spirithelpers erg blij mee (als ze van koffie houden).

Tot slot: koffie als boon is magisch. Gebruik nooit instantkoffie voor je magie!

Over theeblaadjes lezen

Ook theeblaadjes kun je lezen. Het principe van theeblaadjes lezen is hetzelfde als koffiediklezen: zet thee van blaadjes en doe deze los in het kopje. Gunpowderthee wordt hier vaak voor gebruikt. Giet er heet water op en laat het even trekken. Drink dan de thee grotendeels op en laat een klein beetje achter in je kopje. Denk nu aan de kwestie waar je een antwoord op wilt hebben, draai de inhoud van het kopje driemaal rond, leg dan het schoteltje over de kop en draai het geheel om, zodat de inhoud op het schoteltje loopt. Laat dit even zo staan om op te drogen en daarna kan je het patroon van de theebladeren in je kopje lezen. Het lezen van de theebladeren doe je door te kijken of je symbolen herkent en een antwoord te destilleren uit de verschillende patronen. Tegenwoordig zijn er ook speciale kopjes te koop voor het theeblaadjes lezen.

Ochtendritueel

Magische poeders en verbrandingen

Naast theeblaadjes lezen kan je nog veel meer doen met thee. Thee wordt ook gebruikt om te verbranden, wat geld aan zou trekken. Omdat thee ook een kruid is, kan je het net zo gebruiken als elk ander kruid in magisch werk. Voeg bijvoorbeeld theeblaadjes toe aan een magisch wierookmengsel, aan magische poeders, magische baden, zakjes, etc. die te maken hebben met het aantrekken van geld en voorspoed.

Theerituelen

Theedrinken kun je ook verheffen tot een rituele bezigheid. Zet thee met een doel, stop je intentie in de thee die je maakt en drink het op in vol bewustzijn. Thee als kruid in een amulet wordt ook gebruikt voor het herwinnen van je eigen kracht wanneer je je futloos voelt. Thee kan je opwarmen als je het koud hebt, afkoelen als je het warm hebt, aansterken als je je futloos voelt en kalmeren als je druk bent. Thee heeft vele eigenschappen en die zijn allemaal in magie te gebruiken.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...