Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Koffie- en theemagie

Datum: 09 / 04 / 2015


Divinatiesystemen.png

In het kader van keukenkastjesmagie; koffie heeft eveneens magische eigenschappen!
Niet alleen werkt het ‘s ochtends magisch om wakker te worden, je kunt er ook mee toekomstvoorspellen. Dan moet je je koffie wel op de ouderwetse manier zetten om koffiedik te krijgen en het niet erg vinden om korrelige koffie te drinken: verwarm water, schep er koffiepoeder in en laat dit mee verwarmen. Niet laten koken.
Drink de koffie langs 1 zijde op tot er nog een klein laagje koffie in je kopje zit. Draai dat drie keer rond terwijl je aan je vraag denkt, leg het schoteltje over je kopje en draai het geheel om zodat het restje koffie op het schoteltje loopt. Laat dit even staan zodat de koffiedik opdroogt en als je nu je kopje weer omdraait en er in kijkt, zie je dat het koffiedik op de bodem en de randen van je kopje zit geplakt. Hierin kan je symbolen zien die worden geïnterpreteerd als antwoord op de gestelde vraag.

Nog meer koffie!

Naast divinatiemethode is koffie uitstekend voor magische vloekverbrekende baden en om te herstellen van ziekte. Gebruik een hele pot, vers gezette, sterke koffie voor je magische baden.
Verbrand vers gemalen koffiebonen voor bescherming tegen nare mensen, geesten en nachtmerries.
Zet verse koffie op je altaar als offer voor je voorouders, gidsen en spirithelpers. Maak er een gewoonte van om elke dag een koffie-offer te brengen. Daar maak je jouw spirithelpers erg blij mee (als ze van koffie houden).

Tot slot: koffie als boon is magisch. Gebruik nooit Instantkoffie voor je magie!

Over theeblaadjes lezen

Theeblaadjes kun je lezen. Het principe van theeblaadjes lezen is hetzelfde als koffiediklezen: zet thee van blaadjes en doe deze los in het kopje. Gunpowder-thee wordt vaak gebruikt voor het theeblaadjes lezen. Giet er heet water op en laat even trekken. Drink dan de thee zo goed als op en laat een kleinbeetje thee in je kopje staan. Denk nu aan de kwestie waar je een antwoord op wilt hebben, draai de inhoud van het kopje drie maal rond, leg dan het schoteltje over de kop en draai het geheel om, zodat de inhoud op het schoteltje loopt. Laat dit even zo staan om op te drogen en daarna kan je het patroon van de theebladeren in je kopje lezen.
Het lezen van de theebladeren doe je door te kijken of je symbolen herkent en een antwoord te destileren uit de verschillende patronen.
Tegenwoordig zijn er ook speciale kopjes te koop voor het theeblaadjes lezen.

Magische poeders en verbrandingen

Naast theeblaadjes lezen kan je nog veel meer doen met thee. Thee wordt ook gebruikt om te verbranden. Het zou geld aantrekken. Omdat thee ook een kruid is, kan je het net zo gebruiken als elk kruid in magisch werk. Voeg bijvoorbeeld theeblaadjes toe aan een magisch wierookmengsel, aan magische poeders, magische baden, zakjes, etc. die te maken hebben met het aantrekken van geld en voorspoed.

Theerituelen

Thee drinken kan je ook verheffen tot een rituele bezigheid. Zet thee met een doel, stop je intentie in de thee die je maakt en drink het op in volle bewustzijn.
Thee als kruid in een amulet wordt ook gebruikt voor het herwinnen van je eigen kracht wanneer je je futloos voelt. Thee kan je opwarmen als je het koud hebt afkoelen als je het warm hebt, aansterken als je je futloos voelt en kalmeren als je druk bent. Thee heeft vele eigenschappen en die zijn allemaal in magie te gebruiken.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Oeroude feesten

In de tijd van onze voorouders werden seizoenveranderingen uitgebreid gevierd. Zij waren nog voor het overgrote deel...