Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

De magie van spreuken

Datum: 28 / 11 / 2014


magie is....png

Hekserij, spreuken en magie horen bij elkaar. Als je aan het één denkt, denk je vrijwel automatisch ook aan het ander. Want kun je magie bedrijven zonder spreuken, zonder iets te zeggen en te verwoorden wat je wilt bewerkstelligen? Het zou een bijzonder experiment zijn om te proberen een ritueel zonder gesproken woord uit te voeren maar in deze column wil ik het juist hebben over spreuken. Over het verwoorden van je intenties, want in principe is dat een spreuk: de verwoording van je intentie, op een dusdanige manier dat het zal teweegbrengen wat je beoogd te behalen met je magie.

Taaltovenaars

Meestal zijn spreuken korte stukjes tekst, vaak op rijm zodat je ze makkelijker kunt onthouden. Dat het rijmt geeft de tekst een cadans, een ritme mee waardoor je magie ook weer extra lading krijgt. Niet voor niets bestonden de magische genootschappen vroeger niet alleen uit magiërs maar ook uit barden. Deze zangers en muzikanten hadden de rol in de magische handelingen om met zang en muziek de magie die werd bedreven een extra lading me te geven. Geen geringe positie!
Ook nu nog merk je dat wanneer je zang en muziek toevoegt aan je magie de energie heel anders aanvoelt als wanneer je dat níet doet. Zingen of rijmen, dans en gesproken woord is heel krachtig. Het maakt je bewuster van waar je mee bezig bent.

data-animation-override>
“Zonder emotie en emotionele betrokkenheid bij je doel zal er geen gevoel in je magie zitten”

— Lunadea

Handen uit de mouwen!

Spreuken zijn dus een toevoeging aan het bedrijven van magie. Even googelen leert me dat er tegenwoordig zelfs een levendige handel is in spreuken! Je kunt spreuken kopen of laten schrijven voor een paar euro. Zelfs op Marktplaats word geadverteerd voor spreuken. Er is blijkbaar geld mee te verdienen. Toch baart het me zorgen. Allereerst omdat mensen niet weten waar ze mee bezig zijn. Zowel de afnemers als degene die de spreuken aanleveren. Je gebruikt een spreuk die je niet zelf schrijft, waar niet jouw energie in zit. Waarom zou je willen riskeren dat er iets verkeerd gaat. Natuurlijk kan dat ook gebeuren met een zelfgemaakte spreuk. Je weet nooit wat er gebeurd als je magie bedrijft. Magie is in zekere zin onvoorspelbaar, maar wanneer je intentie goed is, wanneer je gevoel er helemaal in ligt, wanneer je zekerheid hebt dan zal er weinig fout kunnen gaan. Door iemand anders spreuk te gebruiken sla je mijn inziens al een stap over in het proces naar de uitkomst van je magie. Je slaat de voorbereidingen over. Wil je iets bereiken moet je voorbereiden, handelen en dan heb je een uitkomst. Drie stappen waarvan er geen een kan missen wil je tot het einde komen.

Cadans als magisch ritme

De magie achter spreuken zo uiteenzettend lijkt het juist de magie achter de spreuken weg te halen. Natuurlijk kun je alles wetenschappelijk onderbouwen en uitzoeken hoe het werkt, toch is het misschien gewoon leuker om er niet over na te denken, om de magie gewoon te aanvaarden zoals hij is. Om te ervaren dat wanneer je een spreuk op rijm zet de cadans een extra toevoeging is aan het gesproken woord, om te ervaren dat het fijn is om een spreuk hardop te zeggen in plaats van in je hoofd en om je hart te laten spreken in plaats van iets oplezen van een papiertje.
Maar wat je ook doet, als je intentie goed is, dan is het goed. Rijm of geen rijm, epistel of 3 woorden. Een spreuk is een spreuk.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Oeroude feesten

In de tijd van onze voorouders werden seizoenveranderingen uitgebreid gevierd. Zij waren nog voor het overgrote deel...