Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Wolken kijken

Datum: 12 / 03 / 2015

Wolken kijken is een van de oudste en gemakkelijkste divinatiemethoden. Het wordt ook wel nefologie genoemd, maar ik hou het simpel op ‘wolken kijken’. Het is een vorm van weermagie. Weertekens zijn universeel en bijzonder belangrijk voor mensen die in de open lucht werken. Als je ervaren bent met het lezen van wolken kun je zelfs het weer voorspellen voor de volgende 24 uur. Rode wolken bij opkomende zon voorspellen regen, een wolkeloze nacht in de winter betekent dat het gaat vriezen en in de zomer staat een wolkeloze nacht voor een hete zomerdag. Vissers en landbouwers konden vroeger redelijk exact zeggen welk weer ze konden verwachten en konden dit zelfs beter dan de meeste weersvoorspellingen van tegenwoordig! Ze keken meer naar de signalen die de natuur hen gaf.

Fantasie en visualisatie

In hun steeds wisselende patronen stimuleren wolken onze aangeboren intuïtie, die ons door de stormen en stilten van onze levens leidt. Deze vorm van divineren stamt af van de tijd van de druïden en leeft eigenlijk nog voort in ieder kind dat naar te wolken tuurt om er figuren in te ontdekken. Wolkendivinatie werkt met het visuele voorstellingsvermogen dat je ook moet gebruiken in divinatievormen zoals koffiedik lezen, theeblaadjes lezen, roetlezen, enz. Je hebt er niet veel hulpmiddelen voor nodig. Het enige dat je kunt gebruiken is een schriftje voor aantekeningen en je fantasie.

Een beroemd wolkendek

Het Nederlandse wolkendek is berucht en beroemd over de hele wereld. Het was een favoriet onderwerp van de oude meesters voor hun schilderijen. Veel buitenlandse toeristen staan geïntrigeerd naar het wolkenschouwspel te kijken, omdat je hier vaak meer wolk dan lucht ziet en het er elke dag anders uit kan zien. Tijdens mijn opleiding tot molenaar heb ik tientallen soorten wolken moeten leren kennen: schapenwolken heten officieel Altocumulus, je hebt Cumulustratus (een wolkenstraat), Cumulonimbus (de regenwolk), etc.

Wil je het vermogen tot wolken lezen weer terugkrijgen, gooi je hoofd dan in je nek en kijk omhoog. Stel jezelf een vraag waar je antwoord op wilt hebben. Wat zie je? En wat zie je nog meer? Waar lijkt de wolk op? Schets de wolk desnoods om later de betekenis ervan te lezen, want wolken veranderen snel.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant: