Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Starten met hekserij

Datum: 24 / 01 / 2019

Toen ik hekserij leerde kennen en me erin begon te verdiepen, kwam ik al snel bij wicca uit. Ik trad toe in een coven en leerde er de basisbeginselen kennen van moderne hekserij zoals dat tegenwoordig veel gebezigd wordt. Maar ik leerde er ook dat dit niet het pad was dat het meest met mij resoneerde en dus ging ik mijn eigen weg. Op dat pad leerde ik de traditionele hekserij kennen, leerde ik over Strega en Seidr, over je eigen roots leren kennen, je verbinden met het land en de voorouders. En zo stippelde ik langzaam mijn eigen heksenpad uit. Dat van de traditionele heks. Zoals je kunt lezen kost het tijd om hekserij te leren kennen, en vaak nog véél meer tijd om jouw eigen weg te leren kennen! Wanneer jij je eerste stappen zet op het heksenpad, gun jezelf dan die tijd!

 

Zo start je met hekserij:

  • Wacht op het moment dat je er niet meer omheen kunt. Veel heksen geven aan dat hekserij zó vaak op hun pad kwam dat ze het niet meer konden negeren. Het is een roeping, vaak kies je het niet zelf maar bén je het gewoon. Je kúnt jezelf niet negeren. Je kunt je onderbewustzijn niet negeren. Je kunt een roeping niet negeren. Hekserij geeft je vrijheid om jezelf te zijn en te ontdekken wie je bent. Het geeft vertrouwen in jezelf.
  • Lees! zo veel als je kunt. Het is een levenswijze waarbij je nooit bent uitgeleerd. Het is een levenswijze waarbij kennis essentieel is. Er valt ook zoveel onder hekserij dat je je leven lang kunt blijven leren, maar kies je boeken met zorg. Niet ieder boek dat over hekserij gaat is leerzaam. Ik heb eerder een blog geschreven over goede heksenboeken, daar zou je alvast inspiratie op kunnen doen. Ook heb ik zelf zeven heksenboekjes over specifieke thema’s en twee boeken over traditionele hekserij geschreven.

  • Kaarsen, kristallen, glazen bollen, bezems, boeken…. Soms lijkt het alsof je in hekserij bergen met spullen nodig hebt maar eerlijk gezegd is alles dat je écht nodig hebt: tijd, rust, natuur en jezelf! Want je leert hekserij niet kennen door spullen te gebruiken, maar door verbinding te maken met jezelf en de natuur. Door te aarden, te mediteren, symboliek te leren kennen en interpreteren, door de seizoenen aan te voelen, verbinding te maken met gidsen en voorouders. Spullen kunnen enkel ondersteunen. Het gevoel zit in jou!

  • Begin dagelijks met mediteren. Al is het een minuut! Liefst buiten, zodat je tevens ook verbinding leert maken met de natuur.

  • Maak een altaar om het gevoel van buiten naar binnen te halen, en om het gevoel dat in jou zit te leren vertalen en vasthouden.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...