Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Hoe word je heks

Datum: 13 / 05 / 2016

“Hoe word ik een heks?” wordt me vaak gevraagd.
Ik zit op het podium achter een tafel. Achter me hangt een grote vlag van de Elf Fantasy Fair en ik geef een lezing over hekserij. Het afgelopen half uur heb ik zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat hekserij is en hoe ik het zie en beleef, maar hoe word je een heks? Is het eigenlijk iets dat je zomaar kunt worden?

Thuis komen

Veel heksen beschrijven de ontdekking van hekserij als een thuiskomen. Als een warm en fuzzy gevoel dat over hen heen kwam toen ze ontdekten dat alles dat ze in hun leven hadden gedaan en door de grote boze buitenwereld als rariteit werd beschouwd samenkomt onder de noemer ‘hekserij’.
Een levenslange studie volgt, waarin elk boek over hekserij word gelezen en liefst ook aangeschaft. Maar welk boek vertelt de waarheid? Bestaat er wel een waarheid?

De zoektocht naar goede informatie

In een zoektocht naar informatie zijn andere heksen een bron van kennis. Om zelf een Heks te worden, hoef je niemand te kennen die dit al is of interesseert. Het kan heel gezellig zijn, maar is niet noodzakelijk.
Als solitaire heks (= alleen) kun je prima zelf opstarten. Al het begin is moeilijk, maar als je toegewijd bent zal je goed ontwikkelen in hekserij. En als je je ontwikkeling en interesses toch graag wilt delen met andere heksen of vragen wilt stellen, zijn er tegenwoordig genoeg internetfora te vinden. Internet heeft de hekserij flink uit de schaduwen getrokken en er zijn honderden fora met honderden heksen te vinden.

Leg contact met anderen


illustratie Annemieke Bouwman

Contact zorgt ervoor dat je gezichtsveld wordt uitgebreid. Anderen houden je een spiegel voor. Je denkt na over je eigen ideeën en gevoel over bepaalde onderwerpen. Anderen hebben andere interesses en kunnen je hier ook in leren. Je gezichtsveld wordt verbreed met meerdere personen. Of dit nu met onpersoonlijk contact is tijdens bijvoorbeeld een heksencafé of in een leergroep, of dat dit via een internetforum is, maakt niets uit.

Veel beginnende heksen zouden graag bij een coven willen. De coven is een plek waar je met meerdere heksen in de leer gaat om heks te worden. Maar dat betekent niet dat je als solitaire heks een mindere heks bent! Er zijn een hoop solitaire heksen met een brede kennis die alom gerespecteerd worden.

Het gevoel van herkenning

“Je weet dat je een heks bent wanneer je herkenning voelt. Heks kun je niet worden, het is iets dat je bent. Maar niet altijd weet. Vaak hebben de heksen een innige band met de natuur en voelen de kracht van de natuur om hen heen. Geloven in een goddelijke energie. Deze kun je God, Energie en/of de Godin noemen maar de heksen voelen dat het om ons heen aanwezig is. Heb jij dat ook, dan weet je dat je jezelf heks kunt noemen, als je dat wilt.” Antwoord ik.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...