Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Solitaire heksen en covenheksen

Datum: 22 / 10 / 2016

Hekserij was voor mij vrij nieuw. Ik was 18 toen het op mijn pad kwam en ik me erin ging verdiepen. Boek na boek werd verslonden, aantekenboek na aantekenboek volgeschreven. En toen we eindelijk een computer kregen heb ik me direct aangemeld op een forum voor heksen. Maar ik wilde meer…

Covens liggen niet voor het oprapen

Covens. Ik las erover, maar waar vond ik ze? Dat is de vraag die haast elke beginnende heks met een drang naar nog meer kennis zichzelf stelt. Het mysterie rond covens is groot. Ondanks de openheid van tegenwoordig en de grote opkomst van nieuwe covens vinden veel heksen het nog steeds moeilijk een groep te vinden. Internet is een bron van kennis wat betreft het opdoen van contacten. Want een coven is niet de enige weg om anderen te ontmoeten: heksencafés, jaarfeestvieringen, vriendengroepjes…

Een onverwachte uitje

“Ga je mee?” vroeg een vriendin mij in december 2001. Er was een open jaarfeestviering voor Midwinter in onze stad waar ze heen ging. Dit was dé kans om te zien hoe een coven te werk ging. Dé kans om anderen te leren kennen. Die kans heb ik aangegrepen en ik leerde er een hogepriester kennen die me uitnodigde voor zijn coven.

Vaak lees je dat je geen actie mag ondernemen maar zelf gevraagd moet worden voor een groep. Inmiddels zijn de tijden veranderd. Veel groepen hebben selectieprocedures en je moet zelf aangeven hoe graag je bij de groep zou willen. Bedenk dat een coven een nieuwe familie wordt! Is dit wel een groep waar je bij past? Het is belangrijk dat het klikt tussen de covenleden, je moet elkaar kunnen vertrouwen en het gezellig kunnen hebben met elkaar.

covens-sibbes-heksengroepen

Een coven is niet alleen een leergroep, het is een hechte magische familie waarmee je samen het heksenpad bewandelt

Als iemand zich aanmeldt voor een coven vindt er een selectieprocedure plaats. Eerst wordt er een gesprek georganiseerd met de leiding van de coven. Als het gesprek goed verloopt en het klikt zal de nieuwe heks worden voorgesteld aan de covenleden. Als het klikt tussen de covenleden en de nieuwe heks zal deze worden opgenomen in de coven.

Informeer je en kies wijs

Dit is een voorbeeld van een selectieproces van een coven. Hoe een coven in elkaar zit en welke gewoonten zij hanteren verschilt per coven. Wat wel heel belangrijk is, is dat je je goed voelt bij de covenleden en dat je op je gemak bent bij hen. Als je niet het gevoel hebt dat je er thuis hoort, dan zou je er nog even goed over na moeten denken. Pas ook goed op dat je weet met wie je in zee gaat. Heksen of geen heksen, er kunnen ook covens/groepen zijn die hele andere bedoelingen met je hebben dan die ik hierboven heb omschreven. Laat je niet ompraten tot dingen die je niet zou willen doen. Er horen geen voorwaarden aan de toelating vast te zitten en er horen ook geen grote geldbedragen te worden gevraagd. Als je dit soort dingen tegenkomt kan je beter een stap terug nemen en de boel eerst even goed onderzoeken.

Heksencafés en open jaarfeesten

Een coven vinden gaat niet altijd even makkelijk. Gelukkig komen er de laatste jaren steeds meer covens op in Nederland en omstreken en worden de organisaties steeds bekender. De beste plaats om te zoeken naar een coven zijn de heksencafés, de georganiseerde jaarfeesten en het internet. Vraag zoveel mogelijk informatie aan de organisatie of covenleiding en denk goed na over wat je zou willen.

Tot slot: ken je mijn besloten Facebookgroep Lunadea’s Heksenketel al? Dit is een warme en actieve heksencommunity, waar je terecht kunt met je vragen, contacten kunt leggen met andere heksen en waar je inspiratie kunt opdoen voor jouw eigen hekserij. Je bent van harte welkom!

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De crone

Daar staat ze, een indrukwekkende verschijning van over de zeventig met lang grijs haar rond een gerimpeld gezicht. Om...