Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Heksenbollen

Datum: 03 / 10 / 2015

Ik hou van heksenballen en heb er nu een paar in huis. Heksenballen zijn zware, spiegelende glazen bollen die lijken op de kleinere (en vooral lichtere) zilveren kerstballen. Van oorsprong gebruikte men drijvers van vissersnetten, maar de authentieke glazen drijvers zijn schaars geworden nu vissers plastic drijvers gebruiken. Heksenballen spiegelen, waardoor ze beschermende eigenschappen hebben. Door de spiegeling kaatsen ze onheil en negativiteit af. Ze werden voor het raam gehangen of op een standaard in de tuin geplaatst zodat negativiteit niet het huis in kon.

De naam heksenbal is te danken aan het bijgeloof dat heksen ‘s nachts aan kunnen komen vliegen om je te beheksen, maar dan zouden schrikken van hun eigen spiegelbeeld in de bal. Het gebruik van heksenballen als afwerende talisman komt uit de kuststreken van Groot-Brittannië. Schippers zouden van oudsher al erg bijgelovig zijn en als de man van huis was moesten de vrouwen zich zien te beschermen. Een van de beschermingen die ze toepasten was het ophangen van heksenballen. De schippers hebben dit gebruik vervolgens over de rest van Europa verspreidt.

Hang de spiegelende heksenballen voor je raam of plaats ze op een standaard in de tuin om kwaad af te weren en je huis en je gezin te beschermen. Heksenballen zijn er in verschillende formaten, van klein tot de grootte van een voetbal.

Vond je dit een interessant artikel? Dan vind je mijn heksenboekje ‘Beschermingsmagie’ vast ook leuk! Heksenballen zijn één vorm van beschermingsmagie; maar er zijn nog veel meer magische manieren om jezelf en je huis(-genoten) te beschermen, heksenflessen, amuletten, spiegelen, symbolen en meer. Je leest er meer over in mijn heksenboekje!

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant: