Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Elementen in de natuur

Datum: 30 / 07 / 2015


De elementen zijn verweven in ons leven, alleen zijn heksen zich daar meer bewust van dan anderen.png

Meerdere religies over de hele wereld werken met de elementen, zo ook paganisme en hekserij. De natuur bestaat uit elementen, álles bestaat uit de 4 elementen; water, vuur, aarde en lucht. Kijk maar eens om je heen, de aarde zou niet kunnen bestaan zonder het water om het vochtig te houden, zonder de lucht om de dieren, planten en mensen in leven te houden en zonder de kracht van de zon voor warmte, vuur.
Dat is ook de reden dat de 4 elementen in natuurmagie zo’n grote rol spelen; zonder de 4 elementen zou er niets bestaan.

Niet weg te denken

De elementen worden op velerlei manieren gebruikt in natuurmagie. Niet alleen door naar buiten te gaan en je te omringen met de elementen, maar ze komen bijvoorbeeld ook terug in het pentagram. We zegenen en zuiveren met de 4 elementen, onze sterrenbeelden zijn verbonden met de elementen (ik ben een boogschutter en behoor dus tot de vuurelementmensen), we roepen wachters en heersers aan van de elementen tijdens rituelen, we doen rituelen passend bij een element, etc.
Elementen zijn in magie en hekserij dus net zo min weg te denken als uit ons hele bestaan. Bewust of onbewust, de elementen zijn gewoon verweven met ieders bestaan, alleen zijn heksen, magiërs en paganisten zich daar meer van bewust dan anderen. We leven bewuster met de elementen, zijn ons bewuster van de invloed van de elementen. Niet enkel de letterlijke invloed (zoals regen bij het element water) maar ook de figuurlijke invloed (het element water staat voor gevoelens en emoties). Daardoor kan je de elementen in natuurmagie op vele manieren toepassen.
Aarde bijvoorbeeld, verwijst niet alleen naar de planeet Aarde waarop wij wonen, maar ook naar de aardse fenomenen van basis en stabiliteit.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Oeroude feesten

In de tijd van onze voorouders werden seizoenveranderingen uitgebreid gevierd. Zij waren nog voor het overgrote deel...