Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Zelfontwikkeling

Datum: 07 / 01 / 2015

(Eerder in Onkruid verschenen column )
Het bekende harpmelodietje klinkt, wat betekent dat ik een bericht binnen krijg. Daarna piepte mijn telefoon nog een paar keer. Verstoord keek ik op van mijn schrijfwerk en controleerde de berichten. “Ik ben jou zo dankbaar!” schrijft een enthousiaste cursist die 2 maanden geleden met de jaartraining hekserij is begonnen. “Ik ben door de cursus in mijzelf gaan geloven en ben begonnen mijzelf te ontdoen van twijfel . Ik zie nu in dat ik ook een mens ben en een hoop waard ben. Ik durfde te solliciteren op een baan waar honderden reacties op kwamen en ben aangenomen! Dank je wel!”

Groei in jezelf

Van binnen borrelt een warm gevoel op. Het is fijn om anderen handvatten te kunnen reiken waardoor ze inzicht krijgen en groeien. Innerlijke en spirituele groei is belangrijk om tot de kern van jezelf te komen.
Mijn eigen reis was alles behalve makkelijk, maar juist de obstakels, de valkuilen en de enorme spiegels op de weg hebben me gemaakt tot wie ik nu ben. Een gemakkelijke weg is niet dikwijls een leerweg maar een zijweg. Leerwegen zijn grillig zodat je gaat nadenken en reflecteren. Na grilligheid komen de zijwegen om op adem te komen.

Opgebloeid maar nooit uitgegroeid

Verkeerde mannen, de verkeerde opleiding, werkloosheid, 2 burn-outs, een vechtscheiding en een hoop twijfels later kan ik terugkijken op een roerig verleden. Mijn vertrouwen in een positieve uitkomst hield me op de been: niets gebeurd zonder reden, het zal wel ergens goed voor zijn, hield ik mezelf voor. En hoe meer ik mijn rug rechtte om me er doorheen te worstelen, hoe meer zelfvertrouwen ik kreeg.
Ik ben gegroeid, dat zie ik nu ook. Van een verlegen en stil meisje, ben ik uitgegroeid tot een zelfverzekerde krachtige vrouw. Natuurlijk zit dat stille verlegen meisje nog ergens in mij (ik blijf een kat-uit-de-boom-kijker), maar ik durf te spreken, te schrijven, te begeleiden en te gidsen omdat ik weet wat het mij heeft gebracht en dat anderen ook gun.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Oeroude feesten

In de tijd van onze voorouders werden seizoenveranderingen uitgebreid gevierd. Zij waren nog voor het overgrote deel...