Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Edelsteenwater – Krachtwater

Datum: 21 / 06 / 2015


Let op niet alle stenen kunnen tegen water of mogen gebruikt worden voor het maken van een elixer!!

Let op niet alle stenen kunnen tegen water of mogen gebruikt worden voor het maken van een elixer!!

Water staat voor reiniging, maar ook voor emoties, voelen en vrouwelijkheid. Het is een van de vier elementen en een heel bijzonder en sterk element. Niets zou kunnen bestaan zonder de aanwezigheid van water. We hebben water nodig om te drinken, we bestaan voor 60% uit water (daarover variëren de meningen, sommige wetenschappers zeggen 70%). Daarom heb ik altijd een glas water op mijn altaar staan, als offer aan de goden en wezens om ons heen. Het is een levenselixer.
Het water uit de kraan is water waaraan allerlei stoffen zijn toegevoegd. Water uit een bron is een van de meest zuivere soorten water die er bestaan. Zeker bronnen met een legende produceren heilig water. In Nederland zijn er nog maar een paar van zulke bronnen. De bekendste is denk ik wel de put in Heiloo (wat op zich al heilig (hei) water (loo) betekent). Water van deze bron als offer op je altaar of als altaarwater tijdens een ritueel is beter dan het glas vullen onder de kraan. Maar niet iedereen heeft altijd zomaar wat heilig water in de buurt. Je zou eventueel een voorraadje kunnen aanleggen, maar denk er dan aan dat bronwater niet zo lang houdbaar is als kraanwater. Beschouw dat water dan als water dat je na verloop van tijd niet meer zelf kunt drinken, en bedenk dan voor jezelf of je het dan nog wel als offer wilt brengen. Ik zou dat zelf dubieus vinden, maar hte blijft natuurlijk nog steeds water uit een heilige bron/put.
Je kunt ook zelf heilig water maken door edelstenen aan water toe te voegen. Het maakt daarin niet uit of je kraanwater of bronwater neemt en welke edelstenen je aan het water toevoegt. Bedenk welke eigenschappen je aan het water mee wilt geven en welke stenen daar bij passen. Doe water in een kan en leg de stenen in het water. Laat het liefst 12 tot 24 uur – maar minimaal een uur – staan alvorens een glas van het geheiligde water te nemen. De eigenschappen van de steen zijn nu aan het water toegevoegd. Je zult merken dat het water anders smaakt dan gewoon kraanwater.

Zorg er voor dat de stenen die je gebruikt goed gereinigd en opgeladen zijn. Mik er niet zomaar stenen in die je in je vensterbank heb liggen. Bedenk dat de stenen die je voor het water gebruikt hun energie gaan afgeven aan het water dat jij (en misschien anderen) vervolgens gaat opdrinken. Dus reinig je stenen voor edelsteenwater grondig, laadt ze op met jouw energie/zonneenergie/maanenergie en gebruik ze daarna pas voor edelsteenwater.
Zorg voor schoon water. Het meeste kraanwater in Nederland is prima voor consumptie, maar het beste is nog mineraalwater (liefst uit glazen flesen omdat plastig flessen giftige stoffen kunnen afgeven aan het water).
Edelsteenwater en het dragen van een edelsteen kan de kracht versterken.
Je kunt het edelsteenwater opdrinken maar je kunt het ook gebruiken op de huid, bijvoorbeeld bij huidklachten.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Oeroude feesten

In de tijd van onze voorouders werden seizoenveranderingen uitgebreid gevierd. Zij waren nog voor het overgrote deel...