Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Edelsteenwater – krachtwater

Datum: 21 / 06 / 2015

Water staat voor reiniging, maar ook voor emoties, voelen en vrouwelijkheid. Het is een van de vier elementen en een heel bijzonder en sterk element. Niets zou kunnen bestaan zonder de aanwezigheid van water. We hebben water nodig om te drinken, we bestaan voor 60% uit water (daarover variëren de meningen, sommige wetenschappers zeggen 70%). Daarom heb ik altijd een glas water op mijn altaar staan, als offer aan de goden en wezens om ons heen. Het is een levenselixer.

Het water uit de kraan is water waaraan allerlei stoffen zijn toegevoegd. Water uit een bron is een van de meest zuivere soorten water die er bestaan. Zeker bronnen met een legende produceren heilig water. In Nederland zijn er nog maar een paar van zulke bronnen. De bekendste is denk ik wel de put in Heiloo (wat op zich al heilig (hei) water (loo) betekent). Water van deze bron als offer op je altaar of als altaarwater tijdens een ritueel is beter dan het glas vullen onder de kraan. Maar niet iedereen heeft altijd zomaar wat heilig water in de buurt. Je zou eventueel een voorraadje kunnen aanleggen, maar denk er dan aan dat bronwater niet zo lang houdbaar is als kraanwater. Beschouw dat water dan als water dat je na verloop van tijd niet meer zelf kunt drinken, en bedenk dan voor jezelf of je het dan nog wel als offer wilt brengen. Ik zou dat zelf dubieus vinden, maar het blijft natuurlijk nog steeds water uit een heilige bron/put.

Edelsteenwater

Je kunt ook zelf heilig water maken door edelstenen aan water toe te voegen. Het maakt daarin niet uit of je kraanwater of bronwater neemt en welke edelstenen je aan het water toevoegt. Bedenk welke eigenschappen je aan het water mee wilt geven en welke stenen daar bij passen. Doe water in een kan en leg de stenen in het water. Laat dit het liefst 12 tot 24 uur – maar minimaal een uur – staan alvorens een glas van het geheiligde water te nemen. De eigenschappen van de steen zijn nu aan het water toegevoegd. Je zult merken dat het water anders smaakt dan gewoon kraanwater.

Zorg ervoor dat de stenen die je gebruikt goed gereinigd en opgeladen zijn. Mik er niet zomaar stenen in die je in je vensterbank heb liggen. Bedenk dat de stenen die je voor het water gebruikt hun energie gaan afgeven aan het water dat jij (en misschien anderen) vervolgens gaat opdrinken. Dus reinig je stenen voor edelsteenwater grondig, laadt ze op met jouw energie/zonne-energie/maanenergie en gebruik ze daarna pas voor edelsteenwater. En let op! Niet alle stenen zijn geschikt om in water te plaatsen. Sommige stenen lossen namelijk op in water of bevatten giftige stoffen. Doe daarom vooraf goed onderzoek. Edelstenen die eindigen op -iet zijn doorgaans niet veilig (seleniet, malachiet, calciet etc). Drink daarom nooit water waar deze stenen in hebben gelegen. Wil je toch de eigenschappen van deze stenen aan water toevoegen? Stop ze dan in een afgesloten glazen flesje in het water of leg ze naast het water zodat het toch

Zorg voor schoon water. Het meeste kraanwater in Nederland is prima voor consumptie, maar het beste is nog mineraalwater (liefst uit glazen flessen omdat plastic flessen giftige stoffen kunnen afgeven aan het water). Edelsteenwater en het dragen van een edelsteen kan de kracht versterken. Je kunt het edelsteenwater opdrinken maar je kunt het ook gebruiken op de huid, bijvoorbeeld bij huidklachten.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant: