Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

De sterren aan de hemel

Datum: 25 / 06 / 2016

Het is weekend en ik ben in Noord-Brabant, ergens op een camping in een klein plaatsje waar ik nog nooit van had gehoord. Het is donker buiten en ik kijk naar boven waar zich een schouwspel ontvouwt zoals dat enkel te zien is op plekken ver buiten de Randstad.

Cassiopeia en Urus Major

Ik loop het veld op, en het is donker. Vanuit de tent was de smalle sikkel van de wassende maan te zien, Venus pal rechts er van, een felle ster in de schemering. Later op de avond verschijnen de sterrenbeelden op het toneel, Cassiopeia, Ursus Major (De Wagen, Het Steelpannetje). Vaag op de achtergrond, gedempt door het licht van de provinciestad van verderop, de andere sterren. Feller schijnen de planeten, Jupiter in het zuiden en Saturnus in het zuidwesten. Opvallende “wandelsterren”.

De sterren als leermeester

We weten nu, dat het zonnen zijn, van grote ouderdom meestal, en lichtjaren bij ons vandaan. Wat een lichtjaar is, is wetenschappelijk uit te leggen, maar niet te bevatten, niet te begrijpen. Dat het licht uit het verleden komt, vaak van sterren die al zijn gedoofd, is evenmin echt te bevatten. Sterren geven aanleiding tot bespiegelingen. Zijn we echt alleen? Wat is er in de diepte van het heelal? Kikkers kwaken in het duister, verderop loeit een koe.

Onbekende lichtjes

Maar stel, van ruimtevaart heb je nooit gehoord, en je ziet ongrijpbare lichten aan de hemel. Je hebt kunnen observeren hoe de maan er soms voor langs schuift, en dat het donkere deel van de maan het licht ook bedekt. Wat zijn dan die schitterende voorwerpen in het fluweel van de nacht.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...