Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

De magie van het bos

Datum: 18 / 12 / 2014


2017-02-19 16.01.46.jpg

Steeds als ik er ben overvalt het me; een gevoel van magie en midden in de natuur staan. Een gevoel van eenheid, zoals het hoort, terug naar de roots, stilte en vrijheid. Het bos is een magische plek met zijn eigen energie. Niet elk bos heeft dat overigens, het ene bos heeft het niet, een ander een beetje en weer een ander bos heeft het heel veel.

Verschillen in het bos

De bomen en de plek maken het verschil. Een naaldbos bijvoorbeeld heeft dit gevoel van stilte en vrijheid veel minder. Het is er anders, doodser, dan in een oud loofbos, waar het lichter is, prettiger, meditatiever en sfeervoller. De energie in een oud loofbos neemt je direct honderden jaren mee terug in de tijd. Alsof het al zijn tijden en facetten van leven wil laten zien. Alsof het wil aangeven dat zij er al langer zijn dan wij, langer teruggaan en vele geheimen en stadia hebben gezien en hebben leren kennen. Kennis die wij graag zouden verkrijgen.

De pijn van de beuk

Kijkend naar de majestueuze beuk met zijn wijd verspreide bladerdak, zijn robuuste stam met diverse jaartallen erin gekerfd, de wortels al een beetje boven de uitgesleten aarde eromheen uitstekend voel ik de omarming van de beukenergie zich naar me uitstrekken. Ik loop ernaartoe en bekijk de jaartallen in zijn bast, de hartjes en namen. 1921 zie ik staan. Ik leg mijn hand erop en voel met de boom mee. Waarom doen mensen dat toch? Om zichzelf te vereeuwigen in een boom, in de hoop dat de boom vele malen langer meegaat dan zij en anderen dan teruglezen wie hier nog meer hebben gestaan, denk ik. Maar ik voel ook de pijn van de boom. De kerven in de bast zijn als ongewenste tatoeages. Ik leg mijn hand op de meest recente wond, een flink diep uitgesneden hart met de letters A en P. Veel dieper dan nodig! Ik voel de boosheid in me omhoog komen en voel mee met de beuk. Krachtig laat deze me weten hier wel aan gewend te zijn. Het doet zeer, ja, maar hij is het na al die jaren wel gewend. Hij komt er wel bovenop en hoopt dat er meer mensen zijn die inzien dat het hem pijn doet, dat hij een levend wezen is.

Terug in de tijd

Daarna ga ik tegen zijn sterke stam aan staan en sluit me af voor alles om deel te worden van zijn energie en de energie van de aarde en de lucht waar hij in staat, van de bomen en de plek om hem heen, steeds verder totdat de energie het hele bosgebied lijkt te omvatten. Heerlijk is het, te zweven tussen het hier en daar, het nu en toen, heden en verleden. Beelden van lachende kinderen, rondrennende honden, paard en wagens en vrijende stelletjes flitsen aan me voorbij. Beelden van soldaten, wandelaars, marskramers, dames en arbeiders. Er hebben al vele voeten deze aarde beroerd al velen zijn deze weg gegaan. Tegenwoordig wandelend door het natuurgebied, verder terug – in de tijd dat er nog geen bosrecreatie bestond – doelbewust, om van de ene plek snel op de ander te komen.

Magische bossen

Dan krijg ik een beeld door van een jonge vrouw die een bloemenkrans in zijn laaghangende takken hangt en een witte lap stof met iets erin aan zijn voeten legt. Het is een klein offer voor deze machtige boom die stormen, weer en wind heeft doorstaan, deze boom met betekenis, de grootste in het bos. Het is een magische beuk, die midden op het pad staat zodat het er wel omheen móet lopen. Vóór de beuk is een open plek ontstaan, waarschijnlijk al heel lang geleden. Dit is een plek waar meer mensen naartoe kwamen en nog steeds komen. Want bossen en bomen waren ooit magische en heilige plekken, werden vereerd in al hun glorie en schoonheid. Toen, maar nu nog steeds.
Ik glimlach en voel mezelf langzaam weer terugkomen naar het hier en nu. Langzaam streel ik nog een keer de oude en nieuwe ingekerfde woorden en bedank de boom alvorens met een goed gevoel weer mijn wandeling te vervolgen.
Dag mooie Beuk!


Ik ben Lunadea.png

Over de auteur: Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline <<workshops & trainingen>>.✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook CommunityIk wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Oeroude feesten

In de tijd van onze voorouders werden seizoenveranderingen uitgebreid gevierd. Zij waren nog voor het overgrote deel...