Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

De band van de Sibbe

Datum: 15 / 12 / 2015

Nu de 2 sibbes al 3 maanden samenkomen naderde het toewijdingsmoment. De eerste 3 sibbe-avonden waren al mooie en bijzondere avonden waarbij de groepen steeds hechter werden. Maar het waren ook avonden om te proeven aan de sibbe, aan de andere heksen, aan ons, aan de wijsheid die werd gedeeld en aan het gevoel.
Sommigen besloten weer hun eigen pad te lopen, anderen kozen bewust voor de sibbe. En zo naderde het moment van het toewijdingsritueel: het moment van belofte en gelofte aan jezelf, de goden en de sibbe.

Tegenwoordig lijkt het of de waarde van een belofte is afgezwakt. Er worden makkelijk beloften gemaakt en makkelijk beloften gebroken. Maar de kracht van woorden en daden is groot, zéker in magie. Zodoende is het toewijdingsritueel een groot goed. Wanneer je een belofte doet van jezelf (ten overstaan van goden, gidsen en voorouders) aan de sibbe dan is dat een belofte voor het leven. Dat breken heeft consequenties.

6 Tilia-heksen stonden in de cirkel vorige week en spraken tijdens het toewijdingsritueel woorden van beloften uit. In vol vertrouwen en met heel het hart.
Gisteravond stonden de eerste 8 Ur-heksen in de cirkel en spraken prachtige woorden van belofte en gelofte uit, recht uit het hart. Het waren woorden die raakten en verbonden. De heksen werden daarmee sibbelingen, familie, broeders en zusters.
De band is gesmeed.

Wij noemen onze heksengroepen heel bewust een Sibbe in plaats van een coven omdat wij ons met de 2 sibbes richten op hekserij van eigen bodem, op de magie van het land, op de historie en de geschiedenis van onze eigen voorouders, hun magie en hekserij. Omdat we traditionele heksen zijn, geen wicca.
Sibbe is het Saksische woord voor ‘groep die aanvoelt als familie’ en zo voelt dat ook!
Het woord coven is een oud Engels woord dat ‘vergadering’ betekent. Dat staat voor mij heel ver af van het gevoel dat een coven of sibbe mij geeft.

Het toewijdingsritueel is een ritueel dat volgt na 3 maanden op proef in de sibbe te hebben meegedaan. Drie maanden om te bepalen of dit jouw nieuwe ‘familie’ is, de juiste groep om in verder te leren. Sommige heksen kozen weer voor een solitair pad, de anderen kwamen samen voor het ritueel van toewijding aan zichzelf, aan hekserij, aan de goden en aan de groep.
Een intens mooi ritueel om een nieuw en gezamenlijk pad te markeren. Een intens mooi ritueel om de verbinding aan te gaan met alle andere sibbelingen, met de gekozen heksenfamilie: met de Sibbe.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...