Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Dag Saturnus retrograde!

Datum: 10 / 09 / 2018

Gelukkig! Saturnus is óók uit zijn retrograde!

Inmiddels zijn we wel bekend met de Mercurius retrogrades, maar als je het idee had dat je al vér voor de Mercurius retrograde nergens toe kwam, en dat nog tot en met gisteren/nu duurde, dan was Saturnus de boosdoener!

Het effect van retrogrades

Mercurius is ongeveer anderhalve week geleden weer recht gaan lopen. In zijn retrograde zorgde Mercurius ervoor dat alles op het gebied van communicatie misliep of moeizamer ging. Die retrogradeperiode duurde ongeveer een maand. Maar Saturnus heeft maar liefst 4,5 maand retrograde gelopen! En bovendien stond deze retrograde in Steenbok: het realistische sterrenbeeld dat houdt van grond onder de voeten (aarding en stabiliteit). De Saturnus retrograde heeft er al die tijd voor gezorgd dat je liever bleef zitten en niets deed, dat je liever binnen bleef, cocoonen, doe maar niets dat is al gek genoeg, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, struisvogelpolitiek, kluizenaarspraktijken, etc. Dat Saturnus nu weer normaal loopt geeft direct opluchting en energie om te werken aan langetermijnplannen en het opruimen van beren op je levenspad.

Saturnus uit retrograde geeft nieuwe energetische invloed en haalt ons uit die grot waar we gevoelsmatig de afgelopen maanden in hebben gezeten.

Gewenning aan de retrograde-energie

Als een planeet méér dan een seizoen in retrograde heeft gelopen, raken we gewend aan die energie. Dat zorgt er eveneens voor dat – zodra de retrograde voorbij is – het lijkt alsof we uit een lange slaap ontwaken. Dat kan heel veel impact hebben!

Na negativiteit komt positiviteit!

Na alle retrogrades en eclipsen in de afgelopen paar maanden gaan we nu een enorme sprong voorwaarts ervaren. In de komende drie à vier weken kun je zodoende een heleboel doorbraken ervaren, aangezien het stof dat alle geheime doorgangen in je leven bedekte is neergedwarreld en je (nu je uit die gevoelsmatige grot bent) weer kunt zien welke weg je liep.

De Saturnus retrogade is voorbij, dus is het tijd om onze verantwoordelijkheid weer te nemen!

Maar al die doorbraken nemen ook verantwoordelijkheden met zich mee! Nu je eindelijk met beide benen op de grond staat, is het tijd om verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven. Planetair gezien wordt gezegd dat je je in september het beste kunt richten op gezondheid en financiën, maar ook in de rest van het jaar staan die twee categorieën er gunstig voor. Richt je aandacht dus vooral daarop.

Wat je uitzendt, krijg je terug

Wij zijn heksen en we leven in een wereld die positief reageert op de energie die we uitzenden. Als we onze aandacht richten op welvaart, overvloed en gezondheid, creëren en ervaren we meer van hetzelfde. Doen we er niets mee, dan zal er ook niets veranderen. Besteden we er minder aandacht aan, dan ontvang je ook minder. Wat heel goed werkt is om je te richten op alles waarvoor je dankbaar bent en dat ook te benoemen en prijzen. Neem je leven onder de loep en spreek je dankbaarheid uit voor alles waar je dat voor voelt. Stel je geest en je eigen energie bewust in op gevoelens van dankbaarheid, en je zult daarmee de deur openen om nog meer te ontvangen.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant: