Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Zo verklein je de effecten van Mercurius retrograde

Datum: 15 / 02 / 2019


verklein-effecten-van-mercurius-retrograde

Drie a vier keer per jaar loopt de planeet Mercurius retrograde, dat betekent dat het vanaf de aarde gezien lijkt alsof deze planeet plotseling tegen de klok in draait.

De planeet Mercurius heerst over communicatie, reizen, technologie en het maatschappelijke systeem. Zodra Mecurius retrograde loopt heeft dat een negatief effect op al deze onderwerpen in ons leven omdat de positieve invloed van Mercurius ontbreekt.

Iedereen wordt op verschillende manieren beïnvloed door Mercurius retrograde omdat de invloed te maken heeft met de stand van deze planeet in jouw eigen geboortehoroscoop. Als je wilt weten welke invloed Mercurius en de Mercurius retrograde op jouw leven heeft, laat je horoscoop dan eens berekenen door een gespecialiseerde astroloog. Een uitgebreide horoscoop geeft je sowieso heel veel inzicht in jezelf en hoe jouw leven verloopt.

De meeste mensen ervaren een Mercurius retrograde als een verschrikkelijke periode! Computers die continue uitvallen, apparaten die stuk gaan, reizen die langer duren als gepland, gesprekken die uitlopen op ruzie… De retrograde periodes gooien alle productiviteit door de war!

Wat je beter kunt vermijden tijdens Mercurius Retrograde

Maak geen verre reizen, ga confrontaties uit de weg, voorkom drama, ga geen gesprekken aan met je baas, begin geen mediationtraject, stel het oplossen van problemen uit tot ná de retrograde periode, of nog beter: stel alle lastige gesprekken uit tot na die tijd.
Vul geen belastingformulieren in, vul uberhoubt geen belangrijke papieren in, en onderteken niets dat belangrijk is.
Ga geen lastige medische trajecten in en stel je in op vertragingen. Check elke afspraak over een datum nog eens, want tijdens Mercurius retrograde lijken afspraken vaker te verdwijnen dan normaal.

Dat klinkt behoorlijk ernstig allemaal, maar als je een beetje oplet en Mercurius retrograde beschouwd als een soort rustperiode op communicatief vlak dan hoef je er niet al teveel last van te hebben.

Maak je je alsnog zorgen, verklein dan de effecten met het volgende ritueel:

 • Neem een grote blauwe stompkaars en kras daar het symbool van mercurius in.

 • Doop je vinger in een beetje olie en zeen daarmee het symbool (je hoeft niet de hele kaars in te smeren).

 • Vijzel (liefst zelf geoogst en gedroogd) dennenhars, taxus-schors, bijvoet, jeneverbes tot een fijn poeder en meng er daarna kaneelpoeder doorheen.

 • Wrijf dit mengsel over het symbool en je zult merken dat het in de groeven blijft hangen, waardoor het symbool ook nog eens beter te zien is.

 • Wrijf daarna met de klok mee van beneden naar boven positieve gedachten in de kaars: plannen die tot een goede uitvoer komen, een kalme zee, duidelijke communicatie, behulpzaamheid, een algeheel gevoel van goedheid.

 • Zet de kaars ergens neer waar het veilig kan branden. Neem wat van het kruidenmengsel tussen je vingers en sprenkel het op de bovenkant van de kaars. Teken nu met een vinger een met de klok mee draaiende spiraal in de kruiden op de bovenkant van de kaars.

 • Houd nog steeds alle positieve communicatie, soepel verlopende reizen, etc. in gedachten en steek de kaars aan.

 • Blijf er even bij mediteren terwijl de kaars de krachten van Mercurius terug uitnodigt in je leven. Voel de Mercuriuskracht toenemen. Voel hoe het je leven weer een positieve impuls geeft.

 • Laat de kaars liefst aan 1 stuk opbranden, dag en nacht. Maar dan moet je er wel héél zeker van zijn dat de kaars op een brandveilige plek staat! Er zijn kaarsen die een paar weken kunnen branden, en je zo gedurende de hele Mercurius retrograde bijstaan. Maar de meeste kaarsen kunnen maximaal 22 uur branden.
  Als je tafelkaarsen gebruikt, herhaal het ritueel dan elke dag en steek de nieuwe kaars aan het restje van de oude kaars aan om de energie van het ritueel te continueren.
  Doof je de kaars tussendoor, knijp deze dan uit i.p.v. hem uit te blazen. Zo behoud je de kracht in de kaars.

Dit is een krachtig ritueel om de uitblijvende energie van Mercurius tijdens de retrograde periode terug uit te nodigen waardoor communicatie en zaken ineens weer een heel stuk gemakkelijker verlopen.

PS: Neem je telefoonoplader overal mee naartoe tijdens de retrograde periode want batterijen gaan nu véél sneller leeg!

 


Ik ben Lunadea.png

Over de auteur: Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline <<workshops & trainingen>>.✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je uit voor mijn <<Facebook Community>>Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...