Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Zo verklein je de effecten van de Mercurius retrograde

Datum: 15 / 02 / 2019

Drie à vier keer per jaar loopt de planeet Mercurius retrograde, dat betekent dat het vanaf de aarde gezien lijkt alsof deze planeet plotseling tegen de klok in draait. De planeet Mercurius heerst over communicatie, reizen, technologie en het maatschappelijke systeem. Zodra Mercurius retrograde loopt, heeft dat een negatief effect op al deze onderwerpen in ons leven omdat de positieve invloed van Mercurius dan juist ontbreekt.

Iedereen wordt op verschillende manieren beïnvloed door de Mercurius retrograde omdat de invloed te maken heeft met de stand van deze planeet in jouw eigen geboortehoroscoop. Als je wilt weten welke invloed Mercurius en de Mercurius retrograde op jouw leven hebben, kun je je horoscoop eens laten berekenen door een gespecialiseerde astroloog. Een uitgebreide horoscoop geeft je sowieso heel veel inzicht in jezelf en hoe jouw leven verloopt.

De meeste mensen ervaren een Mercurius retrograde als een verschrikkelijke periode! Computers die continu uitvallen, apparaten die stuk gaan, reizen die langer duren dan gepland, gesprekken die uitlopen op ruzie… De retrogradeperiodes gooien alle productiviteit door de war!

Wat je beter kunt vermijden tijdens de Mercurius retrograde

Maak geen verre reizen, ga confrontaties uit de weg, voorkom drama, ga geen gesprekken aan met je baas, begin geen mediationtraject, stel het oplossen van problemen uit tot ná de retrogradeperiode, of nog beter: stel alle lastige gesprekken uit tot na die tijd. Vul geen belastingformulieren in, vul überhaupt geen belangrijke papieren in, en onderteken niets dat belangrijk is. Ga geen lastige medische trajecten in en stel je in op vertragingen. Check elke afspraak over een datum nog eens, want tijdens de Mercurius retrograde lijken afspraken vaker te verdwijnen dan normaal.

Dat klinkt behoorlijk ernstig allemaal, maar als je een beetje oplet en de Mercurius retrograde beschouwt als een soort rustperiode op communicatief vlak, dan hoef je er niet al teveel last van te hebben.

Hou er rekening mee dat veel dingen nu vertraging kunnen oplopen.

Maak je je alsnog zorgen, verklein dan de effecten met het volgende ritueel:

  • Neem een grote blauwe stompkaars en kras daar het symbool van mercurius in.

  • Doop je vinger in een beetje olie en wrijf dat in het symbool (je hoeft niet de hele kaars in te smeren).

  • Vijzel (liefst zelf geoogst en gedroogd) dennenhars, taxus-schors, bijvoet en jeneverbes tot een fijn poeder en meng er daarna kaneelpoeder doorheen.

  • Wrijf dit mengsel over het symbool en je zult merken dat het in de groeven blijft hangen, waardoor het symbool ook nog eens beter te zien is.

  • Wrijf daarna met de klok mee van beneden naar boven positieve gedachten in de kaars: plannen die tot een goede uitvoer komen, een kalme zee, duidelijke communicatie, behulpzaamheid, een algeheel gevoel van goedheid.

  • Zet de kaars ergens neer waar hij veilig kan branden. Neem wat van het kruidenmengsel tussen je vingers en sprenkel het op de bovenkant van de kaars. Teken nu met een vinger een met de klok mee draaiende spiraal in de kruiden op de bovenkant van de kaars.

  • Houd nog steeds alle positieve communicatie, soepel verlopende reizen, etc. in gedachten en steek de kaars aan.

  • Blijf er even bij mediteren terwijl de kaars de krachten van Mercurius terug uitnodigt in je leven. Voel de Mercuriuskracht toenemen. Voel hoe het je leven weer een positieve impuls geeft.

  • Laat de kaars liefst aan één stuk opbranden, dag en nacht. Maar dan moet je er wel héél zeker van zijn dat de kaars op een brandveilige plek staat! Er zijn kaarsen die een paar weken kunnen branden, en je zo gedurende de hele Mercurius retrograde bijstaan. Maar de meeste kaarsen kunnen maximaal 22 uur branden. Als je tafelkaarsen gebruikt, herhaal het ritueel dan elke dag en steek de nieuwe kaars met het restje van de oude kaars aan om de energie van het ritueel te continueren. Doof je de kaars tussendoor, knijp deze dan uit i.p.v. hem uit te blazen. Zo behoud je de kracht in de kaars.

Dit is een krachtig ritueel om de uitblijvende energie van Mercurius tijdens de retrogradeperiode terug uit te nodigen, waardoor communicatie en zaken ineens weer een heel stuk gemakkelijker verlopen.

P.S. Neem je telefoonoplader overal mee naartoe tijdens de retrogradeperiode, want batterijen gaan nu véél sneller leeg!

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant: