Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Bestaat Maanziekte echt?

Datum: 26 / 07 / 2016

Al van oudsher gaan er verhalen en geruchten dat de maan veel invloed heeft op de mens, en met name onze gedragingen. Zo zou er rond volle maan meer geweld, meer zelfmoorden, meer ongelukken en meer agressie plaatsvinden. De invloed van de maan en haar gedrag wordt ‘het Lunar Effect’ of ‘het Transylvania Effect’ genoemd.
Dat de volle maan mentale stoornissen en vreemd gedrag veroorzaakt, geloofde men al in middeleeuws Europa. Zelfs het Engelstalige woord ‘lunacy’ (krankzinnigheid, waanzin, zotternij, maanziekte), synoniem aan het Engelstalige ‘insanity’, stamt af van het Latijnse woord voor maan, ‘luna’, dat weer is afgeleid van de Romeinse godin van de maan.

Het effect van het maanritme

Het effect van het maanritme op mensen is veelvoudig gedocumenteerd. Toch vraag ik me, met betrekking tot mezelf, wel eens af hoeveel effect de maan op mij heeft. Immers voel ik mij zeer verbonden met dit hemellichaam. Zou ze daardoor extra effect hebben of juist minder?

De kracht van de maan heeft invloed op water. Je lichaam bestaat voor 70% uit water en is zodoende steeds aan de kracht van de maan onderhevig. Ze trekt en duwt het water naar zich toe en van zich af. Net zoals bij eb en vloed. Hoe meer maan je ziet, hoe meer invloed dit op je zou moeten hebben, maar is dat ook zo? De maan behoudt immers altijd zijn vorm, het is enkel weerkaatst zonlicht dat je ziet.

Mijn proefondervindelijke maanonderzoek

Een aantal manen lang heb ik mezelf opengesteld voor het maanlicht. Slaap ik slechter? Ben ik kribbiger? Hoe voel ik mij? Ik heb het allemaal bijgehouden en de resultaten zijn verbluffend.
De slechte nachten zijn allemaal rond volle maan, die ene donderbui ook. Die kribbige bui had ik vlak voor volle maan en zelfs de katten en mijn dochtertje waren onrustig rond volle maan. Of zou dat enkel een reactie zijn geweest op mijn onrust.

 

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen.✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...