Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Zegelmagie

Datum: 07 / 07 / 2015

Werken met zegels in magie is een heel oude bezigheid. Omdat magie vooral werkt via symboliek (en je met symboliek andere lagen van bewustzijn aanspreekt) is werken met zegels een prima manier om te communiceren met spirits, goden en gidsen. Zegels openen poorten tot je onderbewustzijn en tot de wereld van magie.

In traditionele hekserij wordt er veel gewerkt met spirits, gidsen en goden. Het is belangrijk om een goede band met hen op te bouwen, want zij zijn jouw schaduw en jouw ogen in de spirituele andere werelden. Bij magisch werk kunnen zij jouw gestuurde energie nog meer richting en kracht geven.

Wat is eigenlijk een zegel?

Het is een zin die jouw diepste wens verwoordt en in een magische tekening is gevat, opgeladen met intentie en energie en daarna weer vergeten, zodat de energie zijn eigen weg kan gaan. Zegels kan je maken per magisch doel en ze kunnen er steeds weer anders uitzien, doordat je het doel van je magie eerst in een zin samenvat en daarna de zin omzet naar een zegel.

Diverse tekenmethoden

Methode 1: Dat samenvatten tot één zin blijf je doen totdat er maar een paar letters over zijn. Schrijf de zin op en streep alle herhalende letters door. Die letters voeg je samen in een tekening, die je vervolgens weer versimpelt tot het op een symbool lijkt.

Methode 2: Gebruik een magisch vierkant van 3×3 vakjes. Schrijf de cijfers 1 t/m 9 in de vakjes en laat de som van elke rij steeds 15 zijn. Dit magische vierkant komt in veel oude magische ordes en landen terug (vrijmetselarij, kabbala, China, India, etc). Schrijf nu de cijfers 1 t/m 9 op een ander papier naast elkaar en schrijf daar de letters van het alfabet onder. Versimpel nu je magische intentie tot één woord of gebruik de voorgaande methode om de letters van de zin te verkrijgen. Schrijf op welke cijfers er corresponderen met de letters en trek vervolgens in het magische vierkant een lijn van cijfer naar cijfer. Deze tekening is jouw zegel.

Het ritueel

Teken je zegel op een papiertje en verbrand of begraaf dit. Je kunt zegels ook in een kaars kerven of met maismeel, bloem, poeder van eierschalen, bakstenenpoeder of kruidenpoeder op de grond strooien om de magie van de zegel te verspreiden. Belangrijk bij magisch werk is dat je daarna ‘vergeet’ dat je het hebt gedaan, zodat de magie zijn werk kan doen en je het niet steeds weer aantrekt.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...