Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Tips voor praktische alledaagse hekserij

Datum: 26 / 04 / 2019

Hekserij gaat niet enkel over magie en rituelen, eigenlijk is hekserij heel praktisch van aard! Binnen New Age en spiritualiteit ligt de focus vooral op innerlijke heling en groei. Daar is veel over bekend en dus denken velen dat hetzelfde geldt voor hekserij. Nu wil ik niet beweren dat het van ondergeschikt belang is; heling en innerlijke groei zijn altijd goed om verder te komen op je levenspad, maar bij traditionele hekserij ligt de focus vooral op het praktisch bezig zijn in plaats van spiritueel bezig zijn. Hekserij is van oorsprong een heel aardse levenswijze. Het was een levenswijze die naadloos over ging in het gewone dagelijkse leven. Of eigenlijk was het andersom: hekserij paste naadloos in het dagelijks leven en hoorde er gewoon bij. Voor sommigen dan. Lang niet iedereen hield zich bezig met volkse gebruiken en hekserij.

Dagelijkse heksenactiviteiten

Liefde in het eten stoppen, kruiden om te helen, spinnen met de spintol en mythen en legenden vertellen, verbranden waarmee je niet meer wenst geconfronteerd te worden, vieren dat het licht weer terugkeerde met Midwinter, de lenteschoonmaak rond Imbolc, etc. Het zijn allemaal dagelijkse bezigheden die later als magisch werden gezien, als activiteiten van een heks. Veelal zijn die bijgelovigheden ontstaan tijdens de eeuwenlange heksenvervolgingen. Steeds meer dagelijkse bezigheden werden als heksenbezigheden aangemerkt zodat verdachten daarop berecht konden worden. Later zijn dit soort dagelijkse praktische bezigheden onthouden en bewaard gebleven als zijnde heksenpraktijken. Dat waren ze in de eerste instantie dus niet.

Je kunt het dagelijkse leven eenvoudig magisch maken!

Niet alleen magisch maar vooral leuk

Toch als je kijkt naar de praktijken van de helers, vroedvrouwen en gewone heksen zie je dat hun bezigheden vooral van praktische aard zijn: helen, kruidengeneeskunde, divinatie en amuletten en talismans maken. Daarom wil ik het in deze blog hebben over de praktische kant van hekserij. Zelf hou ik er ook van om praktisch met hekserij bezig te zijn en dingen te maken, zoals amuletten, talismans, heksenflessen, heksenladders, maanwater, etc. Het is niet alleen magisch en een echte heksenactiviteit, het is ook nog eens heel erg leuk om te doen!

De meeste heksen hebben geen tijd voor grootse rituelen bij elke donkere/nieuwe/volle maan of bij jaarfeesten. Het kost soms nogal wat tijd om alle benodigdheden voor een ritueel bij elkaar te zoeken, het ritueel uit te voeren en daarna alles weer op te ruimen. Daarom deel ik hier wat tips voor een beetje magie in je alledaagse leven.

  • Roer in je drinken met de klok mee om er een positieve intentie aan mee te geven en tegen de klok in om iets uit te bannen. Dit kun je bijvoorbeeld aan het begin van de dag doen met je eerste kop koffie of thee.

  • Brand een gekleurde kaars om een intentie uit te sturen (een rode kaars voor liefde, een roze voor vriendschap, een groene voor voorspoed, een blauwe voor heling).

  • Gebruik een essentiële olieroller voor energie (pepermunt), kalmte (lavendel), etc.

  • Laad een schaal water tijdens volle maan. Gebruik het water voor extra energie. Voeg een beetje toe aan je flesje water, doe een scheutje door je thee, geef het aan de planten om beter te groeien, etc.

  • Leg groene calciet bij je bed om nachtmerries te weren, amethist om je dromen te onthouden, en oceaan jaspis voor een rustgevende slaap.

  • Neem een kristal mee naar je werk met een intentie, zodat je ook naar je werk een beetje magie meeneemt.

  • Strooi wat zout bij je voordeur voor bescherming van negatieve energie die je zelf meeneemt van buiten of die gasten meebrengen.

  • Brand elke dag een stokje wierook voor zuivering in je huis.

  • Gebruik je telefoonnotities om lijstjes te maken van manifestaties. Het werkt echt!

  • Kook je maaltijd vol plezier en intentie. Het eten smaakt beter en zo neem je wat extra magie tot je. Dank de aarde voor het voedsel dat je eet. Ook hier kun je tijdens het roeren een bepaalde intentie uitsturen!

Heb je zelf nog leuke simpele tips voor dagelijkse hekserij?

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant: