Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Over Introspectie in de winter

Datum: 28 / 11 / 2015

Introspectie is het woord dat vaak wordt gebruikt in deze wintertijd. Het betekent ‘inkeer’ en je terugtrekken in jezelf.
De winter is inderdaad de tijd waarbij je natuurlijk gezien meer naar binnen keert. Sommige dieren houden een winterslaap omdat als je teveel doet je teveel warmte verliest en dus kan je dan het beste slapen en op krachten komen.
Mensen zijn geen winterslapers, we hebben voedsel en beweging juist nodig om warm te blijven. Toch merk ik dat ik de laatste tijd veel nadenk over introspectie in combinatie met de winter.
Voorafgaand aan de winter stoot ik steeds allerlei activiteiten af voor in de maanden november, december en januari om er vervolgens in november achter te komen dat mijn agenda voor vooral december toch weer is volgelopen: mijn verjaardag, decemberkortingsactie op Lunadea.nl, Sinterklaasfeest, de Midwinterfair, Dragonheart, Castlefest Midwintereditie, een lezing bij Sky High Creations, de verjaardag van mijn zoon, Kerstvakantie van de kinderen, kerstfeest bij mijn ouders, derde kerstdag vieren bij vrienden, Oud en Nieuw vieren in Zeist. Allemaal heel leuk, maar waar blijft de introspectie en de winterslaap waarnaar ik zoveel behoefte voel?

Het leven slokt me al snel op. Verlichtingen en drukte drukken op mijn kostbare tijd. Oude patronen en aangeleerde patronen sleuren me al snel mee in maatschappelijke verantwoordelijkheden waarvan ik eigenlijk niet eens door heb dat die mijn eigen wil verdrukken. Ik zie dat overal om mij heen gebeuren.
Terugtrekken in de wintermaanden is er niet meer bij, december is juist de drukste feestmaand van het jaar geworden! En als je daar niet aan mee doet ben je saai en raar. Als je je daar aan kunt onttrekken ben je uniek. Overal komt de verplicht decembervrolijkheid me tegemoet: kerstliedjes op de radio, tv en in de winkels, kerstferlichting op straat, alle winkels in kerstsfeer, overal kerstproducten te koop, reclames, films, etc. De winterrust heb ik na alle semi-verplichte decemberfestiviteiten zéker wel nodig om er de rest van het jaar weer tegen te kunnen.
Voor nu probeer ik elke dag bewust te beginnen met inkeren. Het eerste uur van de dag, nog vóór mijn ontbijt en de kop koffie mediteer ik. Met alleen een kaars aan en de katten als gezelschap. In een warme cape gewikkeld en de vogels die na de nacht een voor een weer beginnen te fluiten.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...