Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Magie met laurier

Datum: 16 / 07 / 2018

Tijdens het laatste Pagancafé werd er een grote zak laurierbladeren achtergelaten “…omdat wij wel wisten wat je daarmee kunt doen”. Daar was ik wel blij mee, want laurier is een heel veelzijdig magisch kruid waar je ontzettend veel mee kunt doen!

Laurier in de oudheid

Behalve de gebruikelijke toevoeging aan de soep of in de potten met rijst en bloem om insecten te weren, is laurier bijzonder geschikt om magie mee uit te voeren! Het wordt al in Griekse geschriften beschreven als een magisch kruid voor zuivering en bescherming, overwinning en kracht. Laurierbomen op kerkhoven symboliseren het eeuwige leven. De priesteressen van Delphi ademden de rook van laurier in om visioenen op te wekken.

Magische toepassingen

Laurier is een heel veelzijdig kruid! De magische eigenschappen lopen erg uiteen. Van bescherming tot het aantrekken van rijkdom. Van visioen-opwekkend tot wens-vervullend. De enige eigenschap die ik niet heb kunnen vinden is liefde. Het trekt geen liefde aan en wekt geen liefde op. Je kunt het natuurlijk wel gebruiken om liefde te wensen of profetisch te dromen over een geliefde.

  • Het beschermt gevoelige mensen tegen invloeden van buitenaf.

  • Stop het in je portemonnee om rijkdom aan te trekken.

  • Leg het bij de voordeur om kwaad buiten te houden.

  • Draag het met je mee om in je eigen kracht te staan.

  • Verbrand het om wensen uit te laten komen en voor de zuiverende geur.

  • Leg het onder je kussen om goed te slapen en nachtmerries te weren, maar wees je ervan bewust dat het onder je kussen/bij je bed ook profetische dromen aantrekt!

Een ritueel met laurier

Hiervoor heb je nodig: een laurierblaadje, een watervaste stift, een bakje dat tegen vuur kan, vuur, een wens.

Lauriermagie

Schrijf je wens op een laurierblad en verbrand het

Bedenk wat je wens is en hoe je dat in een paar woorden kunt samenvatten. Schrijf nu je wens op een laurierblaadje. Gebruik daarvoor een stift en schrijf heel klein of beperk je tot één woord van iets dat je naar je toe wilt halen. Het schrijft gemakkelijker op een vers laurierblad, maar een gedroogd laurierblad brandt weer gemakkelijker.

Houd nu het laurierblad tussen je handen en denk nog eens heel sterk aan de uitkomst van jouw wens. Hoe ziet jouw leven er dan uit? Projecteer dat beeld in het blad en houd het daarna in een vlam en laat het blad vlam vatten.

Het blad zal nu even heel hoog vlammen en dan knetterend branden en vanzelf weer doven. De magie zegt dat je wens uitkomt als het blad knettert en/of rookt. Wil het blad niet vlamvatten, knetteren of roken, dan zal je wens niet uitkomen.

In mijn boek ‘De weg van de heks’ bespreek ik ook een aantal andere keukenkruiden die je kunt inzetten in je magie, zoals basilicum, kruidnagel en kaneel.

Boek ‘De Weg van de Heks’

De Weg van de Heks – Magisch en Intuïtief leven

Dé bestseller van Lunadea, de bekendste traditionele heks van Nederland. Aan de hand van persoonlijke ervaringen vertelt Lunadea in De Weg van de Heks hoe zij terecht kwam op het pad van hekserij en hoe zij deze manier van leven invult.

Bestel je via de webshop? Dan schrijft Lunadea een persoonlijke boodschap in jouw exemplaar én wordt het boek ingepakt als een mooi cadeautje.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant: