Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Magie met Laurier

Datum: 16 / 07 / 2018


2017-02-10 08.59.58.jpg

Tijdens het laatste Pagancafé werd er een grote zak laurierbladeren achtergelaten “…omdat wij wel wisten wat je daarmee kunt doen.” Daar was ik wel blij mee want laurier is een heel veelzijdig magisch kruid waar je ontzettend veel mee kunt doen!

Laurier in de oudheid

Behalve de gebruikelijke toevoeging aan de soep of in de potten met rijst en bloem om insecten te weren is laurier bijzonder geschikt om magie mee uit te voeren! Het wordt al in Griekse geschriften beschreven als een magisch kruid voor zuivering en bescherming, overwinning en kracht.
Laurierbomen op kerkhoven symboliseren het eeuwige leven. De priesteressen van Delphi ademden de rook van laurier in om visioenen op te wekken.

Magische toepassingen

Laurier is een heel veelzijdig kruid! De magische eigenschappen lopen heel erg uiteen. Van bescherming tot het aantrekken van rijkdom. Van visioen-opwekkend tot wens-uitkomend. De enige eigenschap die ik niet heb kunnen vinden is liefde. Het trekt geen liefde aan of wekt geen liefde op. Maar je kunt natuurlijk wel liefde wensen of profetisch dromen over een geliefde.

  • Het beschermd gevoelige mensen tegen invloeden van buitenaf.

  • Stop het in je portemonnee om rijkdom aan te trekken.

  • Leg het bij de voordeur om kwaad buiten te houden.

  • Draag het met je mee om in je eigen kracht te staan.

  • Verbrand het om wensen uit te laten komen en voor de zuiverende geur.

  • Leg het onder je kussen om goed te slapen en nachtmerries te weren, maar wees je ervan bewust dat het onder je kussen/bij je bed ook profetische dromen aantrekt!


Laurier-magie

Een ritueel met laurier

Hiervoor heb je nodig: een laurierblaadje, een watervaste stift, een bakje dat tegen vuur kan, vuur, een wens.

Bedenk wat je wens is en hoe je dat in een paar woorden kunt samenvatten. Schrijf nu je wens op een laurierblaadje. Gebruik daarvoor een stift en schrijf òf heel klein of beperk je tot 1 woord van iets dat je naar je toe wilt halen. Het schrijft gemakkelijker op een vers laurierblad, maar een gedroogd laurierblad brandt weer gemakkelijker.
Houd nu het laurierblad tussen je handen en denk nog eens heel sterk aan de uitkomst van jouw wens. Hoe ziet jouw leven er dan uit? Projecteer dat beeld in het blad en houd het daarna in een vlam en laat het blad vlam vatten.
Het blad zal nu even heel hoog vlammen en dan knetterend branden en vanzelf weer doven. De magie zegt dat als het blad knettert en/of rookt je wens zal uitkomen maar dat als het blad níet wil vlamvatten/niet knettert/niet rookt je wens niet zal uitkomen.

 


Ik ben Lunadea.png

Over de auteur: Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline <<workshops & trainingen>>.✰

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...