Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Is handfasten hip?

Datum: 21 / 04 / 2015

In de hekserij kun je “handvasten”. Dat is een huwelijksritueel dat de band met de partner onderstreept voor een periode van een jaar en een dag, tot de dood (zoals een gewone huwelijkseed) of tot in de eeuwigheid (dat is inclusief volgende levens). De eerste vorm kan ieder jaar herhaald worden.

Bekende Nederlanders

Steeds vaker hoor je dat bekende Nederlanders en Hollywood-sterren ertoe over gaan om hun (niet-pagan) huwelijksbeloften jaarlijks te vernieuwen. Zou het een laatste redmiddel zijn om hun huwelijk nog te redden, of gaat het er werkelijk om om ieder jaar weer opnieuw stil te staan bij de geloften die je ‘toen’ hebt afgelegd?

Handfasten vs het burgerlijk huwelijk

Toch kun je er positieve vraagtekens bij zetten: waarom is een burgerlijk huwelijk van ‘een jaar en een dag’ niet mogelijk, waarbij je jaarlijks kijkt of beloften van trouw en zorg nog geldig zijn voor het komende jaar? Als dat niet verlengd wordt, dan hoeft er niet gescheiden te worden, net als bij een aanstelling voor bepaalde tijd: na die tijd ga je zonder rechtszaak of juridische rompslomp uit elkaar.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...