Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Heks en Priesteres

Datum: 28 / 10 / 2016


heks of priesteres

Hekserij wordt steeds bekender. Steeds meer mensen beginnen te voelen en te ervaren dat er meer is op deze aarde dan enkel tijd en maatschappelijke verplichtingen.
Men heeft de behoefte om om zich heen te kijken. Even stil te staan en te onthaasten, te voelen. Het spirituele besef en de behoefte tot onthaasting zet ons aan het denken. Is er meer? En zo ja, wat is er dan? Met deze tendens en het principe “vroeger was alles beter” kijken mensen terug naar weleer. Vroeger ervoer men de kracht van de natuur. En men probeert dit ook heden ten dage weer te ervaren.

Tien heksen, tien belevingen

Maar is iemand die de kracht van de natuur ervaart een heks? Niet altijd.
Vraag 10 heksen uit te leggen wat het begrip heks inhoudt en je krijgt 10 verschillende beschrijvingen. Allemaal vrijwel gelijk, maar toch even anders.
Voor de een houdt hekserij in: het werken met kruiden. Het zogenaamde kruidenvrouwtje. Een andere vind hekserij het werken met magie. Voor sommige heksen is het religieuze aspect erg belangrijk en voor sommige helemaal niet. Heksen kiezen of zij geloven in de krachten van de natuur, of dat ze deze krachten ‘de godin’ noemen.

De verbondenheid

Naast heks-zijn, voelen veel mensen zich verbonden met deze krachten om zich heen. Het is een krachtig gevoel van verbonden zijn met deze energie. En wanneer je deze verbintenis koestert en eert ontstaat er een band.
Deze mensen noemen zich dikwijls Priester of Priesteres van deze Goden.
Het zijn van een priesteres is voornamelijk een gevoel. Het gevoel dat je krijgt wanneer je kijkt naar de maan of wanneer je mediteert in de natuur. Jij bent een priesteres wanneer je de verbintenis met de natuur in je kunt voelen, wanneer de getijden van de maan door je bloed voelt stromen en wanneer je je kennis en ervaring die je als heks hebt geleerd voor jezelf en voornamelijk anderen kunt en wilt gebruiken.

Contact met de goden

Het verschil tussen de heks en de priesteres is dus niet zo groot, het is slechts wat je voelt. Heks is een term die erg los wordt gebruikt en niet helemaal duidelijk is. Je bent voor velen al een heks wanneer je je bezig houdt met magie. Het zijn van een priesteres gaat veel dieper en verder dan dat. En dit is niet zomaar 1 2 3 te beschrijven omdat de ervaring voor iedereen anders is. Elke persoon is anders, dus elke priester(es) is anders.
Als priesteres ben je in contact met de godin, je hebt een relatie met haar en gebruikt haar krachten. Je hangt niet van haar af, het is dus geen slaafse relatie en heeft niets te maken met zonden en straffen.

De helpende hand

Het zijn van een priesteres impliceert vaak dat je anderen ook wilt helpen. De gaven die je als heks en priesteres leert zijn niet alleen voor jezelf, dit zijn gaven en praktische eigenschappen die je voor heel veel mensen in je omgeving kunt gebruiken. Denk erover na; wat moet je anders met al die kennis?
Kennis van kruiden en stenen, het maken van een kruidenthee voor een ander of het geven van een bepaalde steen die iemand kan helpen. Als heks en priesteres weet je meer van je omgeving dan de meeste andere mensen in je buurt, en hier moet je gebruik van maken. Het doet er dus niet toe hoeveel je weet, het gaat erom dat je deze kennis gebruikt. En je hoeft niet meteen hele grote dingen te gaan doen of vreemdelingen te gaan helpen. Je kennis gebruiken voor je familie en vrienden is al andere mensen helpen.

Bepaal voor jezelf

Priesteres worden komt min of meer overeen met het worden van een heks, alleen is het meer specifiek en ga je als priesteres veel meer in op het contact met de godin. Hoe kom je in contact met de godin?
De godin vind je overal terug, ook in jezelf. Contact leggen met de godin gaat over contact leggen met jezelf en je omgeving. Wie ben jij? Wat vind jij? Waarom dan?

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...