Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Donkere Maanmagie – geen duistere of zwarte magie, maar magie voor jezelf!

Datum: 15 / 08 / 2018

De maan is verdwenen en niet meer te zien aan de hemel: het is donkere maan. Dit is het moment voor inkeer, rust, oplossingen en het laten verdwijnen van dingen. Vaak wordt gedacht dat dit een maanstand is van problemen, omdat het donker wordt gevreesd. Er word gezegd dat dit de maanstand is voor zwarte magie en kwaad, maar dat is helemaal niet zo. Het is juist hét moment voor jezelf, en juist onszelf lijken we vaak te vergeten!

Na de volle maanstand begint de aanloop al naar donkere maan. De maan neemt af en zo begint dus ook de periode om al los te laten. Denk na over de patronen die je hebt en wat je allemaal anders zou willen doen. Wat dient jou niet meer in het leven? Laat bijvoorbeeld uitstelgedrag los, angsten, het denken en invullen voor anderen. Ook kun je situaties of zelfs mensen loslaten. Bij afnemende maan is het goed om daarover na te denken en al te beginnen met de voorbereidingen, om het vervolgens met donkere maan helemaal los te laten.

Donkere maanmagie is magie voor jezelf

Donkere maanritueel

Is er iets dat je het gevoel geeft dat je gebonden bent? Iets dat jou benauwt en waar je vanaf wil? Dan ga je daar tijdens dit ritueel mee werken.

Knip een lang zwart stuk touw, koord of wol af of neem gewoon de hele klos of bol mee. Zoek een plek uit waar je je ritueel wil uitvoeren. Dat kan zowel binnen als buiten zijn. Zet hier in ieder geval iets neer waarin je vuur kunt maken, leg hout of ander brandmateriaal klaar, zorg voor uitbanningswierook (frankincense of sandelhout is erg geschikt) en leg het zwarte touw op het altaar. Brand op het altaar een zwarte kaars en plaats er een donkere schaal met water op als representatie van de zwarte maan. Door de donkere kleur van de schaal spiegelt het water hierin net als een maan.

Trek op jouw manier de cirkel, nodig windrichtingen uit en (als je daarmee werkt) wachters en eventueel de god en/of godin. Steek de donkere kaars aan en verwelkom de energie van de donkere maan bij jouw ritueel. Spreek nu hardop uit wat jou dwarszit en bindt. Het voelt misschien een beetje eng om iets hardop uit te spreken maar op die manier manifesteer je dat wat in jouw hoofd een belemmering vormt. Door het alleen te denken houd je het binnen en het is in dit ritueel nu juist de bedoeling om je belemmering te uiten en de verbinding daarmee te verbreken. Spreek het dus hardop uit, uit dat wat je belemmert en pak daarna het zwarte koord. Bind dat om je hand of om jezelf als manifestatie van wat jou bindt. Het mag strak en benauwend zijn. Als je samen met iemand anders bent mag die ander jou inwikkelen.

Donkere maanmagie
Donkere maan is ideaal voor loslaatrituelen

Voel nu wat die binding met jou doet en probeer je van de binding te ontdoen door te bewegen. Je zult merken dat alleen al beweging genoeg is om de strakste binding te laten vallen. Neem een schaar en pak het gevallen koord op. Knip het door en spreek weer hardop uit (of nog beter: schreeuw!) dat je in beweging bent gekomen en je niet langer gebonden bent door dat wat jou eerder nog bond. Gooi de resten in het vuur en zie hoe ze worden verteerd. Graaf een kuiltje en gooi daar de asresten in nadat het vuur uit is en de resten afgekoeld zijn. Begraaf alles en laat het door de aarde opnemen en verteren zodat er niets meer van over is. Was je tot slot met het nieuwemaanwater en voel je als herboren. Oude bindingen zullen niet langer knellen of belemmeren en je zult sterker in je eigen kracht komen staan!

Sluit de cirkel af op jouw manier en ruim alles op. Zelf laat ik bij een buitenritueel wel altijd nog een offer achter voor de wezens van de plek en bedank hen voor de energie. Zo’n offer bestaat uit wat eten en drinken en soms wierook en/of tabak. Niet dat ik rook, maar tabak wordt in veel sjamanistische stromingen als krachtig offer gezien en zou spirits erg aanspreken.

Wel of geen magie tijdens donkere maan?

Over donkere maanmagie lopen de meningen uiteen. Het zou een maan zijn waarbij je juist géén magie uitvoert. Zelf denk ik dat je dan vooral focust op het woord ‘donker’ van donkere maan, en ervan uitgaat dat je geen maanmagie kunt uitvoeren omdat er geen maan te zien is. De essentie van de donkere maan is dat de magie van deze maanfase er wel is, maar verborgen lijkt. Je voert magie uit die gaat over ‘verdwijnen’, zoals ook de maan op dat moment zichtbaar verdwenen lijkt te zijn.

In de heksenwereld zie ik een duidelijke verschuiving plaatsvinden. Waar er eerst angstvallig om donkere maan heen werd gewerkt, wordt er nu júist met donkere maan magie uitgevoerd.
Donkere maan is geen moment om aan iets nieuws te beginnen. Daarmee kan je het beste wachten tot nieuwe maan, op het moment dat er weer een streepje maan zichtbaar is (ongeveer 2 à 3 dagen ná nieuwe maan).

Petra Stam schrijft dat op deze donkere maan de invloed van de planeten meer inzichten geeft in mogelijkheden om veranderingen in je leven aan te brengen en problemen op te lossen. Het is de tijd van visies en idealen nastreven, je gevoel volgen en plannen uitrollen. Maar handel niet te impulsief, anders laat je het al mislukken voor je bent begonnen!

Succes met jouw donkere maanritueel! Ik zou het leuk vinden als je me laat weten hoe je maanritueel is gegaan.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...