Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

De heksenwereld ontdekken

Datum: 09 / 02 / 2019

Bij het vinden van heksenvrienden of een coven gaat het net zoals bij daten: je zult nooit die ene speciale vinden als je jezelf niet open durft te stellen. Het romantische beeld van toevallig een wijze hogepriester of hogepriesteres tegenkomen die jou voor een coven uitnodigt is een droombeeld dat maar voor weinigen werkelijkheid zal worden. Het is net als met die ene perfecte baan: daar zal je ook naar op zoek moeten gaan en moeten solliciteren om hem te krijgen. Met het vinden van een coven en andere heksen gaat dat net zo! Je vindt ze als je er moeite in steekt en ook écht op zoek gaat. Toch heb ik hier een paar tips en ideeën voor je, waarmee een stukje heksenwereld voor je open kan gaan.

  • Begin online: de gemakkelijkste manier om tegenwoordig andere gelijkgestemden te vinden is online. Via social media zijn talloze groepen en activiteiten te vinden. Wanneer je jouw privé en heksenleven gescheiden wilt houden kan je zelfs een apart account aanmaken, dan kan je je iets anoniemer in de heksenwereld begeven. Ik koos er eind jaren ’90 ook voor om met een schuilnaam te beginnen. Pas sinds een paar jaar gebruik ik ook mijn eigen naam (Ruthy Jankiewicz) náást mijn schuilnaam (Lunadea).
    Ben jij al lid van mijn facebookgroep Lunadea’s Heksenketel? Ook via Instagram kun je in contact komen met andere heksen. Zelf ben ik op een gegeven moment de hashtag #heksentrots begonnen. Inmiddels vind je hier meer dan 2000 posts van heksen in Nederland die hun verhaal delen!

  • Spreid je bronnen: wanneer je net nieuw bent in de heksenwereld, zal het lijken of alles nog heel erg afgeschermd is, maar eigenlijk is de heksenwereld in de afgelopen 15 jaar heel open geworden. Je vindt heksen overal en er komen steeds meer heksenorganisaties bij. Je moet alleen weten waar te zoeken. Zoek niet alleen naar websites, maar ook naar Facebookgroepen, Facebookpagina’s, op Instagram, Pinterest, Twitter. Spreid je winkansen! Een goede Nederlandse website die veel bronnen samenbrengt is bijvoorbeeld Heidensweb.nl en wist je dat er een pagina is waarop alle Nederlandse en Belgische covens worden genoemd? http://www.covens.nl/.

Heksen vind je overal! Je moet alleen weten waar je moet zoeken.
  • Openbare rituelen: als je heksen live wilt ontmoeten, zoek dan eens naar openbare rituelen. Meerdere covens, groepen en verenigingen organiseren tegenwoordig openbare rituelen. Door heel het land zijn meerdere groepen te vinden waarbij je kunt aanhaken om een jaarfeest te vieren. Met name via Facebook vind je evenementen. In Koog aan de Zaan vier ik de open vieringen, de Heidenen van de Lage Landen vieren hun feesten in Noord-Brabant, Eindhoven, Zwolle, Landgraaf… Met en beetje zoeken vind je overal open vieringen! Tip: op de jaarfeestpagina’s van Heidensweb.nl worden alle open vieringen van het betreffende jaarfeest in Nederland en België vermeld. Op Ostara.nl op het tabblad Ostara Vieren staan de links naar de evenementen genoemd.

  • Bezoek je lokale heksenwinkel: ze zijn er in Nederland niet heel veel meer, maar als je een heksenwinkel of spirituele shop in de buurt hebt, kijk eens of die flyers hebben liggen of op de hoogte zijn van evenementen in de buurt.

  • Reageer, deel en like: Als je lid bent van online heksengroepen en fora, reageer, deel en like dan de berichten van anderen. Alleen op die manier komen anderen te weten dat jij er ook bent. Maar ook bij live ontmoetingen geldt hetzelfde: doe mee, maak een praatje met anderen en laat zien dat je geïnteresseerd bent. Geef complimenten aan de organisatie, maak een praatje met die andere heks die nieuw is en het nog een beetje eng vindt. Misschien ben je bang dat je als nieuweling iets heel stoms zegt, maar dat is juist heel herkenbaar! Zo zijn we allemaal begonnen.

  • Niet elke groep of persoon past bij jou: Net als bij het daten, is het bij heksengroepen en live ontmoetingen met andere heksen precies hetzelfde: niet iedereen is even aardig en niet iedere groep past bij jou. Iedere groep heeft zijn eigen energie, en dat past of niet. Ik ken priesteressen die héél open en spontaan zijn, waarbij de energie van de groep mensen die naar haar evenementen komen ook héél opzwepend en spontaan is. Terwijl ik zelf heel rustig ben, waardoor mijn open vieringen ook een heel rustige en hartelijke energie hebben. Je hoeft geen vrienden met iedereen te zijn. Als je ergens komt en het voelt niet goed, ga dan op zoek naar een andere groep.
  • Laat je niet ontmoedigen: als je al een tijdje op zoek bent naar een groep om aansluiting bij te vinden, raak dan niet ontmoedigd. Wat je uitstraalt haal je naar je toe, zo luidt het spreekwoord. Zo werkt dat in hekserij ook: als je open bent en duidelijk laat merken dat je op zoek bent, zal er van alles op je pad komen. Als je ontmoedigd raakt, zal er zich ook niets meer aandienen. Houd de moed erin, blijf zoeken en uiteindelijk zal je, als je dat wilt, een groep heksenvrienden om je heen verzamelen en misschien zelfs ergens in de leer kunnen gaan.

Ik hoop dat ik je zo weer een stukje op weg heb geholpen!

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant: