Leer meer natuur in je hekserij en je leven te verweven in de Jaaropleiding Groene Hekserij.
Schrijf je nu in voor de interesselijst om je straks met korting aan te melden! →

GROOTHANDEL                       LOGIN SHOP

Ben je al leerling aan de Hexcademy? Log dan hier in  →

9789020216547Boek-De-weg-van-de-heks

Losse Les

Dit is Traditionele Hekserij

Wanneer hekserij op je pad komt voelt het vaak aan alsof er puzzelstukjes op hun plek schuiven en je eindelijk begrijpt wie je bent, en waarom jij het leven anders lijkt te ervaren dan anderen om je heen. Dát is het: je bent gewoon een heks!

Maar wat houdt het nou precies in om een heks te zijn en wat wordt er dan van je verwacht? Hoe leef je als heks, en hoe zorg je ervoor dat het een plekje krijgt in je dagelijks leven zonder dat het super opvallend hekserig is? Dat wordt onder andere uitgelegd in deze les, die je een basis geeft over hekserij.

9789020216547Boek-De-weg-van-de-heks

Wat ga je leren?

Deze les neemt je mee op de eerste stappen op het heksenpad, zodat je zeker gaat weten of je een heks bent en wat dat inhoudt.

Wat is een heks en wat betekent het om jezelf een heks te noemen?

Je leert een stuk geschiedenis van hekserij kennen en wat dat nu nog voor betekenis heeft in de hekserij van nu. We gaan het hebben over de term ‘uit de bezemkast komen”, en je leert over de waardes, kenmerken en basisprincipes van hekserij.

Kortom, een les die je op weg helpt met je eerste stappen op jouw eigen persoonlijke heksenpad!

Iedere Hexcademy les bestaat uit meerdere modules met theorie om te bestuderen, diverse video’s waarin ik delen van de theorie toelicht, extra’s in de vorm van downloadbladen en een meditatie, en vragen en opdrachten om het geleerde direct in de praktijk te brengen.

Over Lunadea

Toen op mijn achttiende iemand mij een heks noemde en vertelde dat ik dat niet negatief moest opvatten ging er een hele nieuwe magische wereld voor mij open. Ineens begreep ik mezelf, waarom ik voorspellende ervaringen had, levendige dromen en kracht voelde in de natuur. Alles kwam samen in hekserij!

Er volgden jaren van boeken lezen, gesprekken met andere heksen, leren in een coven en daarna nog jaren van solitaire studie. Een heks is nooit uitgeleerd, en een heks heeft nooit genoeg heksenboeken, zeg ik altijd. Hekserij is een levenswijze waarin je blijft leren. Dat kan ook, want er vallen zo gigantisch veel onderwerpen onder hekserij! Zelf koos ik voor het natuurlijke heksenpad, de traditionele hekserij waarin natuurmagie een grote rol speelt, want de natuur is toch onze basis. Wij zijn onderdeel van de natuur.

Inmiddels deel ik mijn opgedane kennis door boeken te schrijven en cursussen te geven, want ik ik hou ervan om mijn kennis te delen. En ik hou ook erg van de kleur groen, kaas, stilte om me heen en van boeken. Maar ik verzamel ze meer dan dat ik nog toe kom aan lezen.

In elke Hexcademy training deel ik mega veel informatie en ervaring over hekserij en heks zijn. Ik kijk er naar uit om je te mogen begeleiden op jouw heksenpad!

lunadea_download_maankalender2021_mobile

Veelgestelde vragen over Jaaropleiding Hekserij

Kan ik de vragen en opdrachten naar jou insturen ter controle?

Nee. De losse trainingen zijn volledig zelfstudie. Je maakt de vragen en opdrachten voor jezelf om de informatie uit de les eigen te maken. De vragen en opdrachten zetten je aan tot zelfstudie, dus maak ze wel want daarmee ga je veel meer de diepte in dan wanneer je enkel de video’s kijkt en de teksten leest!

Als ik de Jaaropleiding Hekserij volg, kan ik dan een certificaat en een inwijding ontvangen?

Ja. Aan het einde van de opleiding ontvangt elke deelnemer een certificaat van deelname, en je krijgt de mogelijkheid om bij de afsluitende livedag een inwijding van Lunadea te ontvangen. De inwijding en deelname aan de livedag zijn niet verplicht!

Is jouw opleiding anders dan die van anderen die ook opleidingen geven over hekserij?

Iedereen is uniek en heeft een eigen persoonlijkheid. Bij het kiezen van een heksenopleiding zou ik altijd afgaan op het gevoel dat degene die de opleiding geeft uitstraalt en hoe jou dat raakt. Het is de leraar die haar/zijn kennis overbrengt en als de persoon jou niet kan raken dan kan de lesstof die wordt overgebracht jou ook niet raken.

Ik heb die andere trainingen en opleidingen niet gevolgd dus kan niet met zekerheid zeggen wat er in de lesstof anders of hetzelfde is. Mijn hekserij is traditionele hekserij, gericht op volksgebruiken en verbinding met de natuur. De andere traditionele heksen in Nederland die ik ken en opleidingen geven doen dat veelal live op locatie, voor een prijs die ongeveer het dubbele is van wat ik vraag.

Ik weet niet zeker of ik een heks ben, is jouw opleiding dan wel geschikt voor mij?

JA! Dat je op de nieuwsbrief geabonneerd bent, mijn website kent en hebt bekeken, misschien ook wel mijn social media volgt, zijn allemaal tekenen dat je wel geïnteresseerd bent in hekserij. De opleiding is juist opgezet om de heks in jezelf te leren kennen, om daar stapje voor stapje jezelf in te gaan vinden en kracht uit te putten. Ben jij er klaar mee om alleen maar te volgen en te lezen over hekserij? En wil je de stap nemen om hekserij écht te integreren in jezelf en je leven? Dan is de Jaaropleiding Hekserij zeker wat voor jou, want het gaat levensveranderend voor je zijn! (niet mijn woorden, dat is ook door studenten teruggekoppeld!)

Ik ben nog maar net bekend met hekserij, is de opleiding dan geschikt voor mij?

Ja. Je leert stap voor stap hoe je van de interesse in hekserij je levenswijze maakt, net zoals ik dat voorheen de heksen in mijn covens en sibbes ook stap voor stap leerde en hen daarin begeleidde. De lesstof die ik nu gebruik is gebaseerd op de lesstof die ik toen voor hen heb gecreëerd. Je leert dus écht zoals in mijn covens/sibbes!
Wat de opleiding uniek maakt is de praktische benadering, waardoor het tastbaar wordt voor je en je alles wat je leert meteen kunt gaan toepassen in je leven. Dat kan op korte termijn al verandering teweegbrengen in jezelf. Een beginner zijn is juist heerlijk, want dat betekent dat er nog een wereld voor je open ligt die je helemaal mag gaan ontdekken en waar je vanaf nu elke dag meer over leert. Geniet van deze reis!

Ik weet zelf al heel veel over hekserij, kan ik dan wel nog wat leren van jouw jaaropleiding?

De vraag die ik mezelf altijd stel in zo’n situatie is deze: “heb ik veel kennis hierover of weet ik het écht?” En met echt weten bedoel ik ook écht het doorleven! Je weet iets niet echt als je het niet leeft. Als jij het gevoel hebt dat je in je dagelijks leven niet aan hekserij toe komt en er steeds bewust tijd voor moet vrijmaken dan ken je het concept ‘hekserij’ wel, maar je leeft het niet echt. En dan is mijn antwoord: Ja, de Hexcademy Jaaropleiding Hekserij gaat je leren om hekserij ook echt te voélen en te gaan leven. Het geeft je een groep gelijkgestemden omcontact mee te leggen. Het geeft je een jaar lang houvast om daadwerkelijk hekserij in je leven te integreren. Het geeft je mijn unieke kijk op hekserij en de aansporing een eigen unieke kijk ophekserij te ontwikkelen.
En natuurlijk zullen er onderdelen en onderwerpen voorbij komen waar je al kennis over hebt, maar zoek daarin naar de nieuwe insteek en andere benadering om ook dáárin iets nieuws te leren.

Wanneer start de Jaaropleiding Hekserij?

Op 31 oktober 2022 openen de deuren van de Jaaropleiding voor de tweede keer. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden en een week eerder de mogelijkheid krijgen om (met early-bird korting!) je aan te melden? Laat dan je gegevens achter op de wachtlijst.

Hoe lang houd ik toegang tot het lesmateriaal?

Je houdt onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal. Al het opleidingsmateriaal (video’s, werkboeken, downloads, meditaties, enz.) staat in een online leeromgeving, Lunadea's Hexcademy. Daarvoor ontvang je inloggegevens en vervolgens kun je er bij zolang als de Hexcademy online staat.
De Jaaropleiding Hekserij is dus eigenlijk een opleiding waarbij je een jaar lang via Zoom extra begeleiding en lessen ontvangt van Lunadea, maar die je zelf na dat jaar kunt voortzetten. Je hóeft niet stipt iedere maand de les te maken en de zoom te volgen, maar kunt ervoor kiezen om de lessen gewoon in jouw eigen tempo te doorlopen

Kan ik als ik de opleiding nu koop ook later starten?

Ja, je kunt starten wanneer je maar wilt en je houdt onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal. Dat betekent dat je de opleiding op je eigen tempo kunt doorlopen. Het is niet verplicht om iedere maand bij het openen van een nieuwe les deze direct te maken en volgen. Zoomlessen volgen en de afsluitende livedag met inwijding volgen zijn ook niet verplicht om aan deel te nemen.
Alle aanpassingen, toevoegingen en verbeteringen die ik in de komende jaren misschien nog doe aan de opleiding, heb je dan ook gewoon toegang tot. En je kunt de opleiding nog zo vaak opnieuw volgen of inkijken als je wilt!

Hoeveel tijd ben je ermee kwijt?

Dat hangt volledig van jou af. De Jaaropleiding Hekserij telt 13 lessen en 2 bonuslessen. Iedere les is opgedeeld in meerdere modules die bestaan uit teksten, video’s, en soms extra downloadmateriaal/werkboeken, en soms een meditatie. Het lezen en bekijken van de informatie in de leeromgeving en het maken van de opdrachten kost ongeveer 2 á 3 uur per les, maar sommige opdrachten kosten meer tijd (bijvoorbeeld de opdracht om meerdere dagen op 1 element te mediteren). Dat is dan nodig om de lesstof écht eigen te maken.

Wat kost het?

Iedereen die op de wachtlijst/interesselijst staat en zich op 27/28/29/30 oktober via de speciale link in de mail aanmeld, krijgt €104 korting en betaalt geen €729,- maar €625,-! En ja, dat kan ook per kwartaal/in 4 termijnen worden betaald.
Dat is dus eigenlijk nog geen €49,- per les, en dan heb ik de 2 bonuslessen, de 10 zoomlessen en de livedag nog niet eens meegerekend...

Hoe werkt de Hexcademy leeromgeving?

Wanneer je je aanmeldt voor de jaaropleiding, ontvang je direct een e-mail met daarin inlogcodes voor de online leeromgeving. Zodra je daarop inlogt zie je alle op dat moment in de leeromgeving beschikbare lessen staan. Als je klikt op de vrijgegeven les kun je beginnen met het lezen en volgen van de modules die er in staan.

Geen e-mail? Check dan je spam! Nog steeds niks? Stuur dan een mailtje naar post@lunadea.nl.

Moet ik spullen aanschaffen voor de opleiding?

Niet per se. Ik probeer ervoor te zorgen dat alle opdrachten in de jaaropleiding voor iedereen uitvoerbaar zijn met de spullen die je normaal ook in huis hebt. Moet je een altaar maken? Een vensterbank kan ook een altaar zijn. Heb je een athame nodig? Een keukenmes of een briefopener voldoet ook prima!

Kunnen mannen ook heks zijn?

Uiteraard! Heks-zijn is niet alleen voorbehouden aan vrouwen, ondanks dat dat wél het heersende beeld is. Maar er zijn altijd mannelijke heksen geweest. Sterker nog: het merendeel van de bekendste heksen uit de moderne geschiedenis van hekserij waren mannen! Gerald Gardner, Alex Sanders, Ronald Hutton, Scott Cunningham, Raymond Buckland... om er maar een paar te noemen.
Hekserij is niet seksegebonden. Verbondenheid met de natuurlijkeenergieën en zintuiglijk open staan voor onbewuste signalen en boodschappen is niet voorbehouden aan de een of de ander.