Leren hoe je de mooiste journal pagina’s maakt? Ontdek de online workshop Magisch Journalen →

Wachtlijst/Interesselijst

Jaaropleiding Hekserij

In het voorjaar van 2023 start er weer een nieuwe groep van de Jaaropleiding Hekserij!
Wil jij als eerste op de hoogte gehouden worden van het precieze aanmeld-moment?

Schrijf je dan in voor de wachtlijst!

Extraatje: als wachtlijstheks word je eerder geïnformeerd over het starten van de opleiding, én je krijgt ook nog eens een early bird korting als cadeautje voor het wachten!

Aanmelden is geheel vrijblijvend, dat je op de wachtlijst staat betekent niet dat je verplicht bent om deel te nemen.

Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van updates over de Jaaropleiding Hekserij. Je kunt je op elk moment uitschrijven. Voor meer info zie mijn privacyverklaring.

Veelgestelde vragen over Jaaropleiding Hekserij

Kan ik de vragen en opdrachten naar jou insturen ter controle?

Nee. De losse trainingen zijn volledig zelfstudie. Je maakt de vragen en opdrachten voor jezelf om de informatie uit de les eigen te maken. De vragen en opdrachten zetten je aan tot zelfstudie, dus maak ze wel want daarmee ga je veel meer de diepte in dan wanneer je enkel de video’s kijkt en de teksten leest!

Als ik de Jaaropleiding Hekserij volg, kan ik dan een certificaat en een inwijding ontvangen?

Ja. Aan het einde van de opleiding ontvangt elke deelnemer een certificaat van deelname, en je krijgt de mogelijkheid om bij de afsluitende livedag een inwijding van Lunadea te ontvangen. De inwijding en deelname aan de livedag zijn niet verplicht!

Is jouw opleiding anders dan die van anderen die ook opleidingen geven over hekserij?

Iedereen is uniek en heeft een eigen persoonlijkheid. Bij het kiezen van een heksenopleiding zou ik altijd afgaan op het gevoel dat degene die de opleiding geeft uitstraalt en hoe jou dat raakt. Het is de leraar die haar/zijn kennis overbrengt en als de persoon jou niet kan raken dan kan de lesstof die wordt overgebracht jou ook niet raken.

Ik heb die andere trainingen en opleidingen niet gevolgd dus kan niet met zekerheid zeggen wat er in de lesstof anders of hetzelfde is. Mijn hekserij is traditionele hekserij, gericht op volksgebruiken en verbinding met de natuur. De andere traditionele heksen in Nederland die ik ken en opleidingen geven doen dat veelal live op locatie, voor een prijs die ongeveer het dubbele is van wat ik vraag.

Ik weet niet zeker of ik een heks ben, is jouw opleiding dan wel geschikt voor mij?

JA! Dat je op de nieuwsbrief geabonneerd bent, mijn website kent en hebt bekeken, misschien ook wel mijn social media volgt, zijn allemaal tekenen dat je wel geïnteresseerd bent in hekserij. De opleiding is juist opgezet om de heks in jezelf te leren kennen, om daar stapje voor stapje jezelf in te gaan vinden en kracht uit te putten. Ben jij er klaar mee om alleen maar te volgen en te lezen over hekserij? En wil je de stap nemen om hekserij écht te integreren in jezelf en je leven? Dan is de Jaaropleiding Hekserij zeker wat voor jou, want het gaat levensveranderend voor je zijn! (niet mijn woorden, dat is ook door studenten teruggekoppeld!)

Ik ben nog maar net bekend met hekserij, is de opleiding dan geschikt voor mij?

Ja. Je leert stap voor stap hoe je van de interesse in hekserij je levenswijze maakt, net zoals ik dat voorheen de heksen in mijn covens en sibbes ook stap voor stap leerde en hen daarin begeleidde. De lesstof die ik nu gebruik is gebaseerd op de lesstof die ik toen voor hen heb gecreëerd. Je leert dus écht zoals in mijn covens/sibbes!
Wat de opleiding uniek maakt is de praktische benadering, waardoor het tastbaar wordt voor je en je alles wat je leert meteen kunt gaan toepassen in je leven. Dat kan op korte termijn al verandering teweegbrengen in jezelf. Een beginner zijn is juist heerlijk, want dat betekent dat er nog een wereld voor je open ligt die je helemaal mag gaan ontdekken en waar je vanaf nu elke dag meer over leert. Geniet van deze reis!

Ik weet zelf al heel veel over hekserij, kan ik dan wel nog wat leren van jouw jaaropleiding?

De vraag die ik mezelf altijd stel in zo’n situatie is deze: “heb ik veel kennis hierover of weet ik het écht?” En met echt weten bedoel ik ook écht het doorleven! Je weet iets niet echt als je het niet leeft. Als jij het gevoel hebt dat je in je dagelijks leven niet aan hekserij toe komt en er steeds bewust tijd voor moet vrijmaken dan ken je het concept ‘hekserij’ wel, maar je leeft het niet echt. En dan is mijn antwoord: Ja, de Hexcademy Jaaropleiding Hekserij gaat je leren om hekserij ook echt te voélen en te gaan leven. Het geeft je een groep gelijkgestemden omcontact mee te leggen. Het geeft je een jaar lang houvast om daadwerkelijk hekserij in je leven te integreren. Het geeft je mijn unieke kijk op hekserij en de aansporing een eigen unieke kijk ophekserij te ontwikkelen.
En natuurlijk zullen er onderdelen en onderwerpen voorbij komen waar je al kennis over hebt, maar zoek daarin naar de nieuwe insteek en andere benadering om ook dáárin iets nieuws te leren.

Wanneer start de Jaaropleiding Hekserij?

In het voorjaar van 2023 openen de deuren van de Jaaropleiding opnieuw. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden en een week eerder de mogelijkheid krijgen om (met early-bird korting!) je aan te melden? Laat dan je gegevens achter op de wachtlijst.

Hoe lang houd ik toegang tot het lesmateriaal?

Je houdt onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal. Al het opleidingsmateriaal (video’s, werkboeken, downloads, meditaties, enz.) staat in een online leeromgeving, Lunadea’s Hexcademy. Daarvoor ontvang je inloggegevens en vervolgens kun je er bij zolang als de Hexcademy online staat.
De Jaaropleiding Hekserij is dus eigenlijk een opleiding waarbij je een jaar lang via Zoom extra begeleiding en lessen ontvangt van Lunadea, maar die je zelf na dat jaar kunt voortzetten. Je hóeft niet stipt iedere maand de les te maken en de zoom te volgen, maar kunt ervoor kiezen om de lessen gewoon in jouw eigen tempo te doorlopen

Kan ik als ik de opleiding nu koop ook later starten?

Ja, je kunt starten wanneer je maar wilt en je houdt onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal. Dat betekent dat je de opleiding op je eigen tempo kunt doorlopen. Het is niet verplicht om iedere maand bij het openen van een nieuwe les deze direct te maken en volgen. Zoomlessen volgen en de afsluitende livedag met inwijding volgen zijn ook niet verplicht om aan deel te nemen.
Alle aanpassingen, toevoegingen en verbeteringen die ik in de komende jaren misschien nog doe aan de opleiding, heb je dan ook gewoon toegang tot. En je kunt de opleiding nog zo vaak opnieuw volgen of inkijken als je wilt!

Hoeveel tijd ben je ermee kwijt?

Dat hangt volledig van jou af. De Jaaropleiding Hekserij telt 13 lessen en 2 bonuslessen. Iedere les is opgedeeld in meerdere modules die bestaan uit teksten, video’s, en soms extra downloadmateriaal/werkboeken, en soms een meditatie. Het lezen en bekijken van de informatie in de leeromgeving en het maken van de opdrachten kost ongeveer 2 á 3 uur per les, maar sommige opdrachten kosten meer tijd (bijvoorbeeld de opdracht om meerdere dagen op 1 element te mediteren). Dat is dan nodig om de lesstof écht eigen te maken.

Wat kost het?

Iedereen die op de wachtlijst/interesselijst staat en zich op 27/28/29/30 oktober via de speciale link in de mail aanmeld, krijgt €104 korting en betaalt geen €729,- maar €625,-! En ja, dat kan ook per kwartaal/in 4 termijnen worden betaald.
Dat is dus eigenlijk nog geen €49,- per les, en dan heb ik de 2 bonuslessen, de 10 zoomlessen en de livedag nog niet eens meegerekend…

Hoe werkt de Hexcademy leeromgeving?

Wanneer je je aanmeldt voor de jaaropleiding, ontvang je direct een e-mail met daarin inlogcodes voor de online leeromgeving. Zodra je daarop inlogt zie je alle op dat moment in de leeromgeving beschikbare lessen staan. Als je klikt op de vrijgegeven les kun je beginnen met het lezen en volgen van de modules die er in staan.

Geen e-mail? Check dan je spam! Nog steeds niks? Stuur dan een mailtje naar post@lunadea.nl.

Moet ik spullen aanschaffen voor de opleiding?

Niet per se. Ik probeer ervoor te zorgen dat alle opdrachten in de jaaropleiding voor iedereen uitvoerbaar zijn met de spullen die je normaal ook in huis hebt. Moet je een altaar maken? Een vensterbank kan ook een altaar zijn. Heb je een athame nodig? Een keukenmes of een briefopener voldoet ook prima!

Kunnen mannen ook heks zijn?

Uiteraard! Heks-zijn is niet alleen voorbehouden aan vrouwen, ondanks dat dat wél het heersende beeld is. Maar er zijn altijd mannelijke heksen geweest. Sterker nog: het merendeel van de bekendste heksen uit de moderne geschiedenis van hekserij waren mannen! Gerald Gardner, Alex Sanders, Ronald Hutton, Scott Cunningham, Raymond Buckland… om er maar een paar te noemen.
Hekserij is niet seksegebonden. Verbondenheid met de natuurlijkeenergieën en zintuiglijk open staan voor onbewuste signalen en boodschappen is niet voorbehouden aan de een of de ander.