Natuurmagie

Natuurmagie heeft vele aspecten. Er is geen eenduidig antwoord op wat natuurmagie precies is. Het is kortweg gezegd 'het gebruik maken van de natuurlijke krachten om noodzakelijke veranderingen teweeg te brengen'. Precies dezelfde omschrijving als wat gewone magie inhoudt, alleen ligt bij natuurmagie de nadruk meer op de natuurlijke krachten dan bij andere magievormen waarbij de natuur niet direct een rol speelt. Je kunt voor magie allerlei hulpmiddelen gebruiken, zoals bijvoorbeeld een ritueel mes, een mooie kristallen kelk, ketel, etc. maar bij natuurmagie heb je veelal niets specifieks nodig aangezien de natuur voorziet in al je behoeftes, als je maar goed kijkt en het weet te herkennen.

Ga naar buiten!

Natuurmagie is: trek erop uit en vind de antwoorden in de natuur. Trek erop uit en vind alles wat je nódig hebt in de natuur. Laat al je spullen thuis en neem enkel jezelf en eventueel offergaves mee als je een ritueel wilt doen. De energie zal anders zijn wanneer je je cirkel trekt met je vinger, in plaats van met je rituele dolk, maar het zal hoe dan ook krachtig zijn. Een staf vind je makkelijk, de grond is je altaar, je handen de kelk.

Kijk, ervaar en je zult merken dat je weinig nodig hebt om een ritueel in de natuur te doen. Het mooie van op een dergelijke manier rituelen uitvoeren is dat je in de loop der tijd leert om ten allen tijde en ter plekke rituelen uit te kunnen voeren. Omdat je leert om rituelen uit te voeren met niet meer dan wat je bij je hebt en om je heen kunt vinden.

Kleine rituelen hebben ook kracht

Dergelijke rituelen hoeven niet groots en spectaculair te zijn. De kracht ligt vaak in kleine spontane ritueeltjes; een lintje om een tak binden en de geest van de struik of boom erkennen, mediteren op een mooie plek, een symbool in het zand tekenen met een stok of je vinger, een veer in de lucht gooien en deze door de wind laten meevoeren. Het gaat om de intentie, de handelingen geven je intentie en doel kracht bij, niet de spullen die je gebruikt of dat je wel- of niet een cirkel hebt getrokken. Je hebt daar gewoonweg niet altijd de tijd voor en het is niet altijd nodig om uitgebreide ceremoniële rites op te voeren, die ook héél erg mooi kunnen zijn, maar het is gewoonweg niet altijd nodig of passend voor het moment en het doel.

Natuurmagie is dus eigenlijk vrij simpel: ga erop uit en ervaar. Dan komt het helemaal goed met je natuurmagie.