Hekserij heeft mij veranderd

Ik was een typische dromer, keek liever naar buiten en verzon mijn eigen wereld. Dan droomde ik dat ik buiten was, dat ik in de bossen woonde en allemaal avonturen beleefde. Als tiener herontdekte ik de spiritualiteit. Het was er altijd al geweest, maar dat had ik voor normaal aangezien. Toen ik op mijn 18e hekserij ontdekte (haast 20 jaar geleden!) veranderde alles!

The Day After

Gisteren was de Heksenketelmeeting, een meetingdag voor de heksen die lid zijn van mijn facebookgroep Lunadea's Heksenketel. Samen met de andere 3 moderators, en een team aan vrijwilligers hebben we maandenlang gepland, geregeld en plannen gemaakt om er gisteren (samen met handelaren, workshopgevers en de medewerkers van DOOR) een onvergetelijke dag van te maken voor maar liefst meer dan 120 heksen!

Wie zijn de voorouders?

In de samhaintijd word er in heksenland veel geschreven en gepraat over vooroudermagie.
Het is ook de tijd van het jaar waarin sluiers dun zijn en het contact met voorouders gemakkelijker gelegd kan worden. Het is ook de tijd van het jaar dat er meer voorouderrituelen worden uitgevoerd, simpelweg omdat het past bij de thematiek van het jaarfeest dat in deze tijd van het jaar wordt gevierd.

Dunne sluiers uitgelegd

Nu Samhain er aan komt, lees je overal dat 'de sluiers tussen de werelden dunner zijn'. Maar wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld? Wanneer je met magie werkt, zal je waarschijnlijk voelen dat er méér is dan wat je met het blote oog kunt zien. Gevoelsmatig heb je door dat er naast onze werkelijkheid een andere wereld is. Of misschien zijn er wel meerdere werelden!