Rituelen

Rituelen en Spreuken

magie is simpel.png

Op haast elke site over hekserij of Wicca staan spreuken en rituelen en met name hoe je de cirkel moet openen, trekken en weer sluiten, zelfinitiatierituelen, etc. Daar wil ik op mijn site niet in meegaan.
Je zult hier dus geen spreuken en rituelen vinden omdat ik van mening ben dat rituelen en spreuken vanuit je hart moeten komen, dat je ze dus zelf moet schrijven en niet van internet uitprinten of uit boeken overschrijven. Door ze niet zelf te maken maar de makkelijke weg te kiezen zit je eigen energie en kracht er niet in en kan de werking van de spreuk of het ritueel ook minder kracht bevatten.
Minder ja, want wanneer je volledig achter de visie van die andere schrijver staat en je gelooft in het ritueel dat je uitvoert kan een uitgeprint of overgenomen ritueel net zoveel kracht bezitten als de schrijver ervan bedoeld had. En dat is ook het griezelige aan het feit dat er zo ongelofelijk veel spreuken en rituelen op internet te vinden zijn. Daarom doe ik daar niet aan mee en zal ik op mijn website geen stap-voor-stap spreuken en rituelen opnemen, behalve mijn ervaringen.

Het dagelijkse ritueel

Veel mensen doen onbewust al rituelen. Is je vaste dagritme geen ritueel? Of het uitblazen van de verjaardagskaarsjes, het jaarlijkse familiediner, het pakjes uitpakken met Sinterklaas? Rituelen zijn ritmes in het leven die altijd op min of meer dezelfde manier gaan.
Je hoeft geen grote rituelen uit te voeren om de god en godin te eren. Sommige heksen denken dat je als heks elke dag een uitgebreid ritueel moet doen maar daar zou ik zelf het geduld niet voor kunnen opbrengen, en de tijd niet voor kunnen vinden. Zoals ik al zei; iets simpels kan al een ritueel op zich zijn. Het aansteken van een kaarsje op mijn altaar bijvoorbeeld is voor mij al een rituele handeling. Of het begroeten van de dag wanneer ik opsta en de gordijnen open doe, het bedanken van de godin voor de dag die geweest is wanneer ik ga slapen, dat soort dingen zijn voor mij al een ritueel en daar hoef ik geen ingewikkelde poespas voor te doen, met een cirkel openen en trekken. Want hekserij bestaat niet enkel uit het doen van magie, spreuken en rituelen maar is veel meer een innerlijk gevoel die tot uiting komt in de handelingen die je doet.

Huis- tuin- en keukenmagie

Als ik magie beoefen dan is het vooral kaarsenmagie, natuurmagie, koordenmagie, keukenmagie, gewone huis- tuin- en keukenmagie. Soms breng ik een offer aan de godin, ik sta stil bij de wisselingen van de seizoenen, voel de volle maan. Op die manier beoefen ik mijn magie. Kleine dagelijkse momenten maken dat voor mij elke dag weer wordt benadrukt dat ik een heks en een priesteres ben en dat de wereld is vervult van haar eigen magie. Dit is wat mijn overtuiging en gevoel zo sterk maakt. Alleen omdat al die kleine dingen me er elke dag weer op wijzen dat magie bestaat. Ook zonder grote rituelen en vieringen.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰

Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen ;)
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Beginnen met Rituelen

rituelen niet moeilijk.png

Hekserij en rituelen gaan niet zonder elkaar. Als je begint met het praktiseren van hekserij dan kom je vanzelf bij magie en rituelen uit.
Rituelen vormen een wezenlijk deel van hekserij. Ze zorgen er voor dat je via symboliek vorm geeft aan een doel. Via handelingen bouw je energie op die je kunt sturen naar het doel waarvoor je een ritueel uitvoert.
Het is duidelijk dat je ervaring moet opdoen om met magie te kunnen werken. Hier leg ik uit hoe je kunt leren om rituelen uit te voeren en magie te bedrijven.

Wees niet bang

Allereerst: rituelen hoeven niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Een kaars branden kan al een ritueel zijn wanneer je de kaars aansteekt met een specifiek doel en daarbij visualiseert dat de energie van het vuur zich richt op het doel waarvoor je de kaars hebt aangestoken. Een wensverbranding is ook niet moeilijk maar wél effectief: schrijf je wens op een briefje. Projecteer je wens en het te behalen doel in elke letter die je op papier zet en laat deze energie weer vrijkomen door het briefje te verbranden. De Salamanders, heersers van het element vuur, zullen je wens opeten en transformeren.
Zo zie je maar, rituelen hoeven niet heel ingewikkeld te zijn om effect te hebben. Begin daarom klein en bouw je magische- en rituele werk op tot een volgend niveau.

Mijn eerste paar rituelen verliepen heel rommelig. Ik had mij niet genoeg voorbereid en was zenuwachtig. Ik had mijn moeder en zus -die beneden in de huiskamer zaten- wel gevraagd mij niet te storen. Het was Imbolc in het jaar 2000 en ik was van plan om het terugkerende licht te verwelkomen en stil te staan bij innerlijke groei. Mijn altaar was versierd met bloemen en waxinelichtjes en ik had alles klaar gelegd dat ik nodig had voor mijn ritueel.
Met bibberende stem begon ik de teksten op te zeggen die ik had opgeschreven. Ik trok een cirkel, nodigde wachters en goden uit en daarna kwam er niets meer van de rest van het ritueel omdat ik allerlei aanwezigheid in mijn kamer voelde. Op zich logisch, ik had ze zelf uitgenodigd. Maar ik was te onvoorbereid en had daar geen rekening mee gehouden. Ik was er met mijn gevoel niet bij en zat te veel in mijn eigen angst. Het was er gewoonweg de tijd nog niet voor om met rituelen aan de slag te gaan.
Wees dus echt zeker van jezelf voor je je met rituelen bezig gaat houden, bereid je goed voor en leg je gevoel er in. Dan pas zal een ritueel effect hebben.

Voorbereiden is het halve werk

Voordat je met magie aan de slag gaat is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Allereerst moet je natuurlijk goed weten wat je gaat doen. Onvoorbereid te werk gaan zal altijd een rommelig ritueel geven. Je moet je dus hebben verdiept in het doel van de magie: wat wil ik bereiken?
Als je je doel goed voor ogen hebt kun je vastleggen hoe je dat doel wilt gaan bereiken. Welke weg moet ik gaan om daar te komen? Hoe ga ik het ritueel ten uitvoer brengen? Oftewel: schrijf je eigen ritueel.

Een ritueel schrijven kan heel moeilijk zijn, als je hier voor het eerst mee aan de slag gaat. Naarmate je vaker rituelen hebt uitgevoerd zul je merken dat je een bepaalde basis hebt van waaruit je werkt. Althans, dat ervaar ik zelf als heel prettig.
De basis is bij mij een standaard manier van een altaar opbouwen, de rituele ruimte zuiveren, de cirkel trekken, wachters aanroepen en het hogere aanroepen, waarna het middengedeelte van het ritueel plaatsvind. Dit middengedeelte varieert per ritueel. Het kan het uitspreken van een spreuk zijn, het kan kaarsenmagie zijn, divinatie, een wensverbranding. In principe is alles mogelijk tijdens dit middengedeelte. Bepaal voor jezelf welke rituele handeling passend is bij het door jou gekozen doel.
Daarna ga je in omgekeerde volgorde het ritueel weer afsluiten: afscheid nemen van het hogere wegzenden, afscheid nemen van de wachters en de cirkel afbreken.
Belangrijk is het om na een ritueel weer goed te aarden. Dat doe je het snelste en gemakkelijkste door na een ritueel te eten en drinken.

Nog meer voorbereiding

Privacy: Zorg dat je niet gestoord wordt (mobiele telefoon uit, andere aanwezigen thuis melden dat je niet gestoord wilt worden, de stekker uit de huistelefoon halen)
Vasten: Om jezelf geestelijk voor te bereiden vasten we vanaf 12 uur voor aanvang van het ritueel. Zie het als een bezinningsperiode, een periode om vooraf stil te staat bij het doel van het ritueel. Het is tevens een zuivering van je lichaam; door veel te drinken en niet te eten worden schadelijke stoffen afgevoerd. Een mens kan langere tijd zonder vast voedsel, dus is dat geen probleem, mits je gezond bent.
Ritueel douchen: Voordat je magisch werk verricht is het belangrijk om jezelf te reinigen. Dit doe je door middel van een zuiverende douche. Visualiseer tijdens het douchen dat het water alle zorgen, lasten en negatieve gedachten van de dag met zich meeneemt en van je afspoelt, en zo je gedachten vrij maken om je te kunnen concentreren op je magische doel.
Meditatie: voor een ritueel is het goed om even kort te mediteren en op elkaar af te stemmen als je in een groep werkt. Gezamenlijke stilte en rust vinden om innerlijk kalm aan het ritueel te beginnen.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰

Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen ;)
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.