Traditionele hekserij

Symboliek van vuur

Toen ik me net in hekserij verdiepte leerde ik de eigenschappen van vuur uit mijn hoofd: passie, liefde, kracht, loslaten, het zuiden. Nog steeds zijn dat de woorden die bij me opkomen als ik vuur zie. Maar ik leerde ook dat vuur een bepaalde mate van onvoorspelbaarheid heeft en je soms moeite moet doen om vuur niet te laten overheersen.

Rituelen en Spreuken

magie is simpel.png

Op haast elke site over hekserij of Wicca staan spreuken en rituelen en met name hoe je de cirkel moet openen, trekken en weer sluiten, zelfinitiatierituelen, etc. Daar wil ik op mijn site niet in meegaan.
Je zult hier dus geen spreuken en rituelen vinden omdat ik van mening ben dat rituelen en spreuken vanuit je hart moeten komen, dat je ze dus zelf moet schrijven en niet van internet uitprinten of uit boeken overschrijven. Door ze niet zelf te maken maar de makkelijke weg te kiezen zit je eigen energie en kracht er niet in en kan de werking van de spreuk of het ritueel ook minder kracht bevatten.
Minder ja, want wanneer je volledig achter de visie van die andere schrijver staat en je gelooft in het ritueel dat je uitvoert kan een uitgeprint of overgenomen ritueel net zoveel kracht bezitten als de schrijver ervan bedoeld had. En dat is ook het griezelige aan het feit dat er zo ongelofelijk veel spreuken en rituelen op internet te vinden zijn. Daarom doe ik daar niet aan mee en zal ik op mijn website geen stap-voor-stap spreuken en rituelen opnemen, behalve mijn ervaringen.

Het dagelijkse ritueel

Veel mensen doen onbewust al rituelen. Is je vaste dagritme geen ritueel? Of het uitblazen van de verjaardagskaarsjes, het jaarlijkse familiediner, het pakjes uitpakken met Sinterklaas? Rituelen zijn ritmes in het leven die altijd op min of meer dezelfde manier gaan.
Je hoeft geen grote rituelen uit te voeren om de god en godin te eren. Sommige heksen denken dat je als heks elke dag een uitgebreid ritueel moet doen maar daar zou ik zelf het geduld niet voor kunnen opbrengen, en de tijd niet voor kunnen vinden. Zoals ik al zei; iets simpels kan al een ritueel op zich zijn. Het aansteken van een kaarsje op mijn altaar bijvoorbeeld is voor mij al een rituele handeling. Of het begroeten van de dag wanneer ik opsta en de gordijnen open doe, het bedanken van de godin voor de dag die geweest is wanneer ik ga slapen, dat soort dingen zijn voor mij al een ritueel en daar hoef ik geen ingewikkelde poespas voor te doen, met een cirkel openen en trekken. Want hekserij bestaat niet enkel uit het doen van magie, spreuken en rituelen maar is veel meer een innerlijk gevoel die tot uiting komt in de handelingen die je doet.

Huis- tuin- en keukenmagie

Als ik magie beoefen dan is het vooral kaarsenmagie, natuurmagie, koordenmagie, keukenmagie, gewone huis- tuin- en keukenmagie. Soms breng ik een offer aan de godin, ik sta stil bij de wisselingen van de seizoenen, voel de volle maan. Op die manier beoefen ik mijn magie. Kleine dagelijkse momenten maken dat voor mij elke dag weer wordt benadrukt dat ik een heks en een priesteres ben en dat de wereld is vervult van haar eigen magie. Dit is wat mijn overtuiging en gevoel zo sterk maakt. Alleen omdat al die kleine dingen me er elke dag weer op wijzen dat magie bestaat. Ook zonder grote rituelen en vieringen.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰

Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen ;)
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Heksenbollen

Heksenbolle.png

Ik hou van heksenballen en heb er nu een paar in huis. Heksenballen zijn zware glazen spiegelende bollen die lijken op de kleinere (en vooral lichtere) zilveren kerstballen.
Van oorsprong gebruikte men drijvers van vissersnetten maar de authentieke glazen drijvers zijn schaars geworden nu vissers plastic drijvers gebruiken. Heksenballen spiegelen waardoor ze beschermende eigenschappen hebben. Door de spiegeling kaatsen ze onheil en negativiteit af. Ze werden voor het raam gehangen of op een standaard in de tuin geplaatst zodat negativiteit niet het huis in kon.
De naam heksenbal is te danken aan het bijgeloof dat heksen 's nachts zouden kunnen aan komen vliegen om je te beheksen en dan schrikken van hun eigen spiegelbeeld in de bal.
Het gebruik van heksenballen als afwerend talisman komt uit de kuststreken van Groot Brittanië. Schippers zouden van oudsher al erg bijgelovig zijn en als de man van huis was moesten de vrouwen zich zien te beschermen. Een van de beschermingen die ze toepasten was het ophangen van heksenballen. De schippers hebben dit gebruik vervolgens naar de rest van Europa verspreidt.

Hang de spiegelende heksenballen voor je raam of plaats ze op een standaard in de tuin om kwaad af te weren en je huis en je gezin te beschermen. Heksenballen zijn er in verschillende formaten, van klein tot de grootte van een voetbal.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰

Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen ;)
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.